Skocz do zawartości

podziękowania dla forum Odkrywcy"

PATRON

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
wiem że główne forum do tego nie służy, ale proszę o przytrzymanie tego wątku przez pewien czas.

Pragnę złożyc podziękowania wszystkim z redakcji Odkrywcy" oraz wszystkim użytkownikom forum za ładnych kilka lat mojej na nim obecności.
po wielu dniach obserwacji w ostatnim czasie doszedłem do wniosku, że obecność na nim przestała być dla mnie przyjemnością i źródłem informacji o historii a stała się uciążliwa dla stresująca i nieprzyjemna.
W związku z powyższym zawieszam wszelką swoją obecność na tym forum. Powrócę tutaj gdy forum znowu stanie się wartościowym nośnikiem INFORMACJI, a nie placem bojów i potyczek słownych.

Specjalne pozdrowienia przekazuję tym ze starego składu forum którzy o byli ode mnie mądrzejsi i odeszli wcześniej czym zaoszczędzili sobie niepotrzebnych nerwów i oczywiście nadal biernie śledzą ROZGRYWKI jakie aktualnie mają tutaj miejsce

Celem wyjaśnienia ewentualnych podejrzeń:
1/nigdy nie miałem, nie mam i nie będę miał innego nica na tym forum
2/nigdy nie zajmowałem się hadlem zabytkami i nie uciekam" stąd bo się czegoś obawiam
3/nigdy nie obraziłem nikogo na forum, a jeśli jednak ktoś się poczuł dotknięty którąś z moich wypowiedzi to za to go PRZEPRASZAM
4/jedynym powodem zawieszenia mojej działalności jest KOMPLETNY BRAK SZACUNKU jaki aktualnie tutaj panuje dla starszych starzem kolekcjonerów jak i młodych,początkujących miłośników historii i poszukiwań.
5/ pierwszego posta napisałem 23-01-2003 roku - ostatniego 10.05.2006

Jeszcze raz pozdrawiam

PATRON
  • Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Całkowiecie zgadzam się z przedmówcą w kwestii atmosfery" na tym forum. Odczułem to na sobie, kiedy próbowałem podzielić sie informacjami o wykrywaczu HARDY. Po siódmym komentarzu w którym udowadniałem ,że nie jestem dystrybutorem tego sprzeętu dałem sobie spokój. TEORETYCZNIE forum to źródło informacji a nie (jak w tym przypadku) MIEJSCE GDZIE MOŻNA OBRZUCAĆ SIĘ BŁOTEM, a każdy kto nie ma zachodniego wykrywacza względnie HS-3 to idiota.
To tyle.
Napisano
Patron, pozwolisz, ze sie podlacze, bo w innym watku dalem wyraz dzis temu samemu. Ja rowniez dziekuje tym sprzed 2-3 lat, ktorzy potrafili dyskutowac tu z poszanowaniem innych osob, przekazujac przy tym niejednokrotnie, swa olbrzymia wiedze. Obecnie...no coz....podpisuje sie pod wszystkim, co napisal Patron i zegnam sie z tym Forum.
Napisano
Koledzy
ale tak samo wygląda sprawa z klimatem życia w dzisiejszej Polsce. Wyjścia są dwa - wylogować się" (czyli wyjechać) lub walczyć z patologią. Forum jest odzwierciedleniem tej sytuacji.
Dlaczego Stara Gwardia ma odpuszczać? Chociaż z drugiej strony co ja piszę... czasami też jestem zmęczony i zdegustowany czytaniem postów, które normalnie z miejsca powinny znaleźć się w koszu (tak samo szybko jak cudze" reklamy). Wydaje się, że wina nie leży po stronie użytkowników, tylko moderatorów, który liberalizm zamienili na relatywizm. A ludzie, jak to ludzie, ile można przeciągają strunę.
Rozumiem przedmówców. Znaleźć dziś na forum pouczającą i ciekawą informację (w dodatku na temat) jest zadaniem trudnym. To zniechęca i dlatego również wolę być obserwatorem niż uczestnikiem dyskusji z anonimowymi użytkownikami.

pzodr
robert_kudelski
Napisano
niestety Panowie i ja się z wami zgodzę , forum stało się ostatnio dnem, każdy prawie wątek kończy się pyskówkami.
A przekaz informacyjny jest dosc mizerny.

Zresztą jak na jakimkolwiek innym forum zaczynają się pyskówki,bluzgi to jest uwaga:
NIE RÓBCIE Z TEGO FORUM FORUM ODKRYWCY.
Napisano
szkoda piku, szkoda.
popatrz na swoje punkty, - zrób rachunek, ile z nich powstało w rzeczowej dyskusji na temat wątku, - potem jeszcze raz przeczytaj ten wątek. Potem jeszcze raz przeczytaj swój poprzedni post.
Może się zadumasz...

szkoda piku, szkoda...
Napisano
Niech ten co jest bez winy ,niech rzuci pierwszy kamieniem :)) Równiez polecam abyś sam ,wnikliwi przejrzał swoje posty :D
Napisano
No i mamy sami co chcieliśmy.więcej pyskówek bluzgów itp a niedługo pozostanie na forum.............. Bocian Wonsy Polsmol(bez urazy chodzi o moderatorów i admina i zero użytkowników)Patron ja Ciebie plis Ty sie nie obrazaj Ty nie dyskutuj TYLKO POZOSTAŃ choby dla siódemki.
PLISSSSSSS.
Pozdrawiam
Napisano
Rzeczywiście. Coś w tym jest. W wielu topicach trafia się na temat o kilkudziesięciu postach, z których 10 jest na temat. Reszta to peany na cześć... kogoś lub czegoś... O tak super" Jasne, że super. Fajny jest." Tak macie rację jest super" I tak w koło Macieju.... Kiedyś lepiej bywało. Na szczęście trafiają się jeszcze bezcenne topiki. Simonez.

Pozdro dla starych i młodych. Brak pozdro dla pozerów.
Napisano
To przykre, niestety często tak bywa że wraz z ilością ludzi spada jakość i nie dotyczy to tylko forum i internetu.

Nie jestem w stanie już samemu czytać wszystkich postów. Bardzo się pogorszyło podczas mojej nieobecności spowodowanej zdrowiem mojej żony. Mogę jedynie prosić moderatorów o bardziej restrykcyjne podejście do moderacji i stosowanie metody siłowej ale to też nie do końca wyjście.

Właśnie teraz nie powinniście opuszczać forum ale swoją wiedzą i przykładem pokazać że da się jeszcze prowadzić rzeczowe dyskusje na forum a ja ze swojej strony obiecuje że wraz z innymi moderatorami postaramy się wyprostować trochę sytuację żeby forum dalej pozostało źródłem wiedzy a nie polskim piekiełkiem.
Napisano
Trzeba było by zabronić pisania o polityce, prawie, i w ogóle zapalnych sprawach jak to kiedyś określiłeś tematów, Bocianie.
Napisano
Racja z tą polityką ! Przykladow nie trzeba daleko szukac ! Wczorajszy temat o 9 maju ,dniu zwyciestwa . Kolejna niepotrzebna pyskowka,niestety z moim udzialem ...

Polityka na tym forum to z 30 % wszelkich awantur ( niestey daje sie w nie wciagac-moja wina)

Bocian ,tnijcie polityczne posty albo ich zabroncie !
pzdr piku
Napisano
PATRON miał rację ,jacenty po co ta złośliwość ,po co ten jad ? Chcesz mnie wciagnąc w kolejna pyskowke ?
Napisano
powinna być amnestia ... na te wypisywane głupoty, na spory... powinniśmy sobie podać grabe i zacząć od nowa. Sam jestem na O. od niedawna ale zdążyłem sie juz przekonać co sie tu dzieje... Panowie.. po co spory... nie na darmo mówili w jedności siła ! i nie ma trola który by nas poróżnił !
Napisano
Szkoda, że to właśnie takie osoby jak PATRON opuszczają to forum. Ja dowiedziałem się o tym forum od Bjara (Bjaru przepraszam, że psuję Ci reputację :), jakiś czas temu, a takie wątki jak chociażby ten o Westerplatte (z Wachmistrzem bodajże, w roli głównej) czytało się z prawdziwym zainteresowaniem. Jak i setki innych.

Poziom spadł. Niektórym użytkownikom brakuje po prostu PODSTAWOWYCH zasad dobrego wychowania. Masa złośliwości, czepiania się i tak dalej...
Moderatorzy wezmą się do pracy to PATRON wróci :)

Pozdrawiam
Napisano
Jesli moge wyrazic swoje skromne zdanie - to chcialbym powiedziec, ze mi to tak naprawde w ogole nie przeszkadza. Ja osobiscie traktuje to forum jako wielki kosz roznych pogladow, postaw, reprezentacji indywidualnych poziomow kultury i wychowania. Osobiscie czerpie z niego wiadomosci odnosnie identyfikacji i zaspokajam ciekawosc odnosnie wykopanych fantow. Pyskowki, klotnie, i inne tresci po prostu pomijam i nie czytam. Nie zglebiam sie w takie tresci, chociaz kilka razy dalem sie sprowokowac.To nauczylo mnie dystansu.

Krotko mowiac - mysle ze brakuje nam wszystkim wlasnie tego dystansu i bardziej beznamietnego podejscia do tej calej zabawy w forum.

pozdrawiam - kocur !

ps. przepraszam za brak polskich znakow.
Napisano
Szanowni,
Pozwole sobie zacytowac( moze niezbyt doslownie, ale oddajac sens) fragment bardzo starego kabaretowego monologu:
Nie pozwole sobie by bac sie chama - czy mi przywali lewa reka, czy prawa noga.Niech sie cham boi sam!" - zdaje sie tak to bylo...
Gdy Wy odejdziecie - kto zostanie?DTH - kogo u licha bede mogl wypytac o ckm wz.30? Patron - bywam tu troche dluzej od Ciebie, nie liczac dluugiego czasu gdy tylko czytalem to forum, ale mimo ewidentnego podupadania poziomu osobistej kultury forumowiczow nie mam zamiaru sie stad wynosic...Ot - zagladam moze nieco rzadziej i nie we wszystkie watki zagladam...Czego i Wam zycze.Zagladajcie moze nieco rzadziej, ale zagladajcie :)
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Ja choś jestem tu nowy to myśle, że nikogo nie obraziłem i nie wdaje się w tematy które dotyczą czegoś nie związanego z historią bo od tego są inne fora. Jednak jeszcze nie dawno była tu inna atmosfera.
P.S PATRON zaglądaj na forum sam wiesz po co:)bo jest możliwośc, że nap[isze coś niedługo o 7TP.
Pozdrawiam wszystkich.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie