PATRON Napisano 10 Maj 2006 Autor Napisano 10 Maj 2006 Witam, wiem że główne forum do tego nie służy, ale proszę o przytrzymanie tego wątku przez pewien czas.Pragnę złożyc podziękowania wszystkim z redakcji Odkrywcy" oraz wszystkim użytkownikom forum za ładnych kilka lat mojej na nim obecności.po wielu dniach obserwacji w ostatnim czasie doszedłem do wniosku, że obecność na nim przestała być dla mnie przyjemnością i źródłem informacji o historii a stała się uciążliwa dla stresująca i nieprzyjemna.W związku z powyższym zawieszam wszelką swoją obecność na tym forum. Powrócę tutaj gdy forum znowu stanie się wartościowym nośnikiem INFORMACJI, a nie placem bojów i potyczek słownych.Specjalne pozdrowienia przekazuję tym ze starego składu forum którzy o byli ode mnie mądrzejsi i odeszli wcześniej czym zaoszczędzili sobie niepotrzebnych nerwów i oczywiście nadal biernie śledzą ROZGRYWKI jakie aktualnie mają tutaj miejsceCelem wyjaśnienia ewentualnych podejrzeń:1/nigdy nie miałem, nie mam i nie będę miał innego nica na tym forum2/nigdy nie zajmowałem się hadlem zabytkami i nie uciekam" stąd bo się czegoś obawiam3/nigdy nie obraziłem nikogo na forum, a jeśli jednak ktoś się poczuł dotknięty którąś z moich wypowiedzi to za to go PRZEPRASZAM4/jedynym powodem zawieszenia mojej działalności jest KOMPLETNY BRAK SZACUNKU jaki aktualnie tutaj panuje dla starszych starzem kolekcjonerów jak i młodych,początkujących miłośników historii i poszukiwań.5/ pierwszego posta napisałem 23-01-2003 roku - ostatniego 10.05.2006Jeszcze raz pozdrawiamPATRON
Quba2005 Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Całkowiecie zgadzam się z przedmówcą w kwestii atmosfery" na tym forum. Odczułem to na sobie, kiedy próbowałem podzielić sie informacjami o wykrywaczu HARDY. Po siódmym komentarzu w którym udowadniałem ,że nie jestem dystrybutorem tego sprzeętu dałem sobie spokój. TEORETYCZNIE forum to źródło informacji a nie (jak w tym przypadku) MIEJSCE GDZIE MOŻNA OBRZUCAĆ SIĘ BŁOTEM, a każdy kto nie ma zachodniego wykrywacza względnie HS-3 to idiota.To tyle.
DTH Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Patron, pozwolisz, ze sie podlacze, bo w innym watku dalem wyraz dzis temu samemu. Ja rowniez dziekuje tym sprzed 2-3 lat, ktorzy potrafili dyskutowac tu z poszanowaniem innych osob, przekazujac przy tym niejednokrotnie, swa olbrzymia wiedze. Obecnie...no coz....podpisuje sie pod wszystkim, co napisal Patron i zegnam sie z tym Forum.
akagi Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Zastanawiam sie od dłuższego czasu nad tym samym rozwiązaniem. No bo tak na zdrowy rozum, to po co mi to...
kudi Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Koledzyale tak samo wygląda sprawa z klimatem życia w dzisiejszej Polsce. Wyjścia są dwa - wylogować się" (czyli wyjechać) lub walczyć z patologią. Forum jest odzwierciedleniem tej sytuacji. Dlaczego Stara Gwardia ma odpuszczać? Chociaż z drugiej strony co ja piszę... czasami też jestem zmęczony i zdegustowany czytaniem postów, które normalnie z miejsca powinny znaleźć się w koszu (tak samo szybko jak cudze" reklamy). Wydaje się, że wina nie leży po stronie użytkowników, tylko moderatorów, który liberalizm zamienili na relatywizm. A ludzie, jak to ludzie, ile można przeciągają strunę. Rozumiem przedmówców. Znaleźć dziś na forum pouczającą i ciekawą informację (w dodatku na temat) jest zadaniem trudnym. To zniechęca i dlatego również wolę być obserwatorem niż uczestnikiem dyskusji z anonimowymi użytkownikami.pzodrrobert_kudelski
past Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 niestety Panowie i ja się z wami zgodzę , forum stało się ostatnio dnem, każdy prawie wątek kończy się pyskówkami.A przekaz informacyjny jest dosc mizerny.Zresztą jak na jakimkolwiek innym forum zaczynają się pyskówki,bluzgi to jest uwaga:NIE RÓBCIE Z TEGO FORUM FORUM ODKRYWCY.
pik78 Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Szkoda, koleś sie zna trochę na patronach i zapałach :\\pzdr pik
kopijnik2 Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 szkoda piku, szkoda.popatrz na swoje punkty, - zrób rachunek, ile z nich powstało w rzeczowej dyskusji na temat wątku, - potem jeszcze raz przeczytaj ten wątek. Potem jeszcze raz przeczytaj swój poprzedni post.Może się zadumasz...szkoda piku, szkoda...
pik78 Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Niech ten co jest bez winy ,niech rzuci pierwszy kamieniem :)) Równiez polecam abyś sam ,wnikliwi przejrzał swoje posty :D
KRUSZYNA Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 I kto nas teraz,CHOLERA,będzie informował o postępach prac przysiódemce"
jaca2003 Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 No i mamy sami co chcieliśmy.więcej pyskówek bluzgów itp a niedługo pozostanie na forum.............. Bocian Wonsy Polsmol(bez urazy chodzi o moderatorów i admina i zero użytkowników)Patron ja Ciebie plis Ty sie nie obrazaj Ty nie dyskutuj TYLKO POZOSTAŃ choby dla siódemki.PLISSSSSSS.Pozdrawiam
jacenty2004 Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 A który to zbój tak dopiekł Patronowi ? Zaraz mi tu się przyznać łobuzy !!!
simon07 Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Rzeczywiście. Coś w tym jest. W wielu topicach trafia się na temat o kilkudziesięciu postach, z których 10 jest na temat. Reszta to peany na cześć... kogoś lub czegoś... O tak super" Jasne, że super. Fajny jest." Tak macie rację jest super" I tak w koło Macieju.... Kiedyś lepiej bywało. Na szczęście trafiają się jeszcze bezcenne topiki. Simonez. Pozdro dla starych i młodych. Brak pozdro dla pozerów.
Bocian Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 To przykre, niestety często tak bywa że wraz z ilością ludzi spada jakość i nie dotyczy to tylko forum i internetu.Nie jestem w stanie już samemu czytać wszystkich postów. Bardzo się pogorszyło podczas mojej nieobecności spowodowanej zdrowiem mojej żony. Mogę jedynie prosić moderatorów o bardziej restrykcyjne podejście do moderacji i stosowanie metody siłowej ale to też nie do końca wyjście.Właśnie teraz nie powinniście opuszczać forum ale swoją wiedzą i przykładem pokazać że da się jeszcze prowadzić rzeczowe dyskusje na forum a ja ze swojej strony obiecuje że wraz z innymi moderatorami postaramy się wyprostować trochę sytuację żeby forum dalej pozostało źródłem wiedzy a nie polskim piekiełkiem.
acer Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Trzeba było by zabronić pisania o polityce, prawie, i w ogóle zapalnych sprawach jak to kiedyś określiłeś tematów, Bocianie.
pik78 Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Racja z tą polityką ! Przykladow nie trzeba daleko szukac ! Wczorajszy temat o 9 maju ,dniu zwyciestwa . Kolejna niepotrzebna pyskowka,niestety z moim udzialem ...Polityka na tym forum to z 30 % wszelkich awantur ( niestey daje sie w nie wciagac-moja wina)Bocian ,tnijcie polityczne posty albo ich zabroncie !pzdr piku
jacenty2004 Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Rany Piku jaka samokrytyka ! To o czym teraz będziesz pisał?
pik78 Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 PATRON miał rację ,jacenty po co ta złośliwość ,po co ten jad ? Chcesz mnie wciagnąc w kolejna pyskowke ?
TIX Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 powinna być amnestia ... na te wypisywane głupoty, na spory... powinniśmy sobie podać grabe i zacząć od nowa. Sam jestem na O. od niedawna ale zdążyłem sie juz przekonać co sie tu dzieje... Panowie.. po co spory... nie na darmo mówili w jedności siła ! i nie ma trola który by nas poróżnił !
Seb Blatter Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Szkoda, że to właśnie takie osoby jak PATRON opuszczają to forum. Ja dowiedziałem się o tym forum od Bjara (Bjaru przepraszam, że psuję Ci reputację :), jakiś czas temu, a takie wątki jak chociażby ten o Westerplatte (z Wachmistrzem bodajże, w roli głównej) czytało się z prawdziwym zainteresowaniem. Jak i setki innych.Poziom spadł. Niektórym użytkownikom brakuje po prostu PODSTAWOWYCH zasad dobrego wychowania. Masa złośliwości, czepiania się i tak dalej...Moderatorzy wezmą się do pracy to PATRON wróci :)Pozdrawiam
jacenty2004 Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 Oj Piku Piku ,popadasz ze skrajnosci w skrajność :)
kocur Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Jesli moge wyrazic swoje skromne zdanie - to chcialbym powiedziec, ze mi to tak naprawde w ogole nie przeszkadza. Ja osobiscie traktuje to forum jako wielki kosz roznych pogladow, postaw, reprezentacji indywidualnych poziomow kultury i wychowania. Osobiscie czerpie z niego wiadomosci odnosnie identyfikacji i zaspokajam ciekawosc odnosnie wykopanych fantow. Pyskowki, klotnie, i inne tresci po prostu pomijam i nie czytam. Nie zglebiam sie w takie tresci, chociaz kilka razy dalem sie sprowokowac.To nauczylo mnie dystansu.Krotko mowiac - mysle ze brakuje nam wszystkim wlasnie tego dystansu i bardziej beznamietnego podejscia do tej calej zabawy w forum.pozdrawiam - kocur !ps. przepraszam za brak polskich znakow.
Grendel Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Szanowni,Pozwole sobie zacytowac( moze niezbyt doslownie, ale oddajac sens) fragment bardzo starego kabaretowego monologu:Nie pozwole sobie by bac sie chama - czy mi przywali lewa reka, czy prawa noga.Niech sie cham boi sam!" - zdaje sie tak to bylo...Gdy Wy odejdziecie - kto zostanie?DTH - kogo u licha bede mogl wypytac o ckm wz.30? Patron - bywam tu troche dluzej od Ciebie, nie liczac dluugiego czasu gdy tylko czytalem to forum, ale mimo ewidentnego podupadania poziomu osobistej kultury forumowiczow nie mam zamiaru sie stad wynosic...Ot - zagladam moze nieco rzadziej i nie we wszystkie watki zagladam...Czego i Wam zycze.Zagladajcie moze nieco rzadziej, ale zagladajcie :)PozdrowieniaGrendel
kubas Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 Ja choś jestem tu nowy to myśle, że nikogo nie obraziłem i nie wdaje się w tematy które dotyczą czegoś nie związanego z historią bo od tego są inne fora. Jednak jeszcze nie dawno była tu inna atmosfera.P.S PATRON zaglądaj na forum sam wiesz po co:)bo jest możliwośc, że nap[isze coś niedługo o 7TP.Pozdrawiam wszystkich.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.