Skocz do zawartości
  • 0

Blacha:Torpetownia LW.??

pawcio75

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie wiem ile Panowie widzieliście już nieśmiertelników w życiu ale ta blaszka jest oryginalna według mnie w 100%!!!! Świadczy o tym przede wszystkim maszynowe bicie z którym spotykałem się na niesmiertelnikach dość rzadko ,a tym bardziej nie występują one na kopiach klepanych najczęściej przy pomocy zwykłych numeratorów na kolanie :))!!! To że nieśmiertelnik jest przytarty do białego metalu na dolnej dziórce absolutnie nie może świadczyć o jej nieoryginalności !!! Przytarcie jest tylko powierzchniowe i absolutnie nie ma mowy o tym że literka N powinna być zatarta !!! Blaszka jest głęboko i wyraźnie bita czyli tak jak powinna :))!!! Pozdrawiam wszystkich i gratuluję świetnego eksponatu w kolekcji !!!
Napisano

Torpedowaffenplatz Hexengrund - Ośrodek Badawczy Torped Luftwaffe w Gotenhafen Hexengrund - Gdynii Babich Dołach

Hexengrund niem. - Ziemia Czarownic

Napisano
Witam !!!
Kolego Monsun :)) Załączyłeś zdjęcie blaszki SS -a to jest zupełnie inna historia :)) -przy takiej blaszce opłacało się widocznie odpalić produkcję :))Tym bardziej że wiadomo jakie są realia i ceny takich elektrycznych pamiątek :))
A jaka opłacalność będzie przy produkcji zwykłych nieśmiertelników WH ,LW i KM i to pismem maszynowym :)) ?!?!?!?! Myślę że raczej niewielka ...
Jeżeli spotkałeś się z kopiami jak w/w daj zdjęcie z miłą chęcią popatrzę -może się czegoś nauczę :P
Pozdrawiam serdecznie
BogdanGd
Napisano
Witam,
moim zdaniem jest rzadka, świadczy o tym chociażby fakt iż widzę ją pierwszy raz, a wiele blaszek już w życiu widziałem. Ładnie bita maszynowo, wyraźna.

Pozdrawiam
Monsun
Napisano
Tomen, tam są i owszem dwie torpedownie, ale TWP Hexengrund jest tylko jedna! To właśnia ta pokazana na fotkach torpedownia należąca do Luftwaffe. Na Oksywiu (w tzw. Formozie) był natomiast TVA (Torpedoversuchsanstalt) będący w gestii Kriegsmarine.
Napisano

Witam. Nie chcem nikogo urazic swoja wypowiedzia, ale wydaje mi sie iz jest to kopia. Wskazuje na to wytarcie na blaszce (miejsce zaznaczone czerwona obwodka) wygladajace jak po nie umiejetnym wierceniu otworu na sznurek. Ktos zamocno docisnal wiertarke i przytarl blache.
Co o tym sadzicie??

Pozdrawiam T.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie