pawcio75 Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 Witam, nie jestem znawca blach, czy moge uzyskac info. na temat tej blachy? Kto ja nosil? Z gory dziekuje. Pawcio
tomen Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 Tam są dwie torpedownie, jedna na Oksywiu (zwana Formozą), druga w Babim Dole.pzdr
BogdanGd Napisano 11 Styczeń 2007 Napisano 11 Styczeń 2007 Nie wiem ile Panowie widzieliście już nieśmiertelników w życiu ale ta blaszka jest oryginalna według mnie w 100%!!!! Świadczy o tym przede wszystkim maszynowe bicie z którym spotykałem się na niesmiertelnikach dość rzadko ,a tym bardziej nie występują one na kopiach klepanych najczęściej przy pomocy zwykłych numeratorów na kolanie :))!!! To że nieśmiertelnik jest przytarty do białego metalu na dolnej dziórce absolutnie nie może świadczyć o jej nieoryginalności !!! Przytarcie jest tylko powierzchniowe i absolutnie nie ma mowy o tym że literka N powinna być zatarta !!! Blaszka jest głęboko i wyraźnie bita czyli tak jak powinna :))!!! Pozdrawiam wszystkich i gratuluję świetnego eksponatu w kolekcji !!!
Anarchista Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 może to ślad po śróbce? chociaż nie wiem z jakiego powodu ktoś chciałby przykręcać do czegoś tę blache, ale teoretycznie to możliwe :)
pawcio75 Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Napisano 21 Kwiecień 2006 Czy to jakis rarytasik? Zadkosc na rynku?
pawcio75 Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 Witam, nie jestem znawca blach, czy moge uzyskac info. na temat tej blachy? Kto ja nosil? Z gory dziekuje. Pawcio
grba Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 Torpedowaffenplatz Hexengrund - Ośrodek Badawczy Torped Luftwaffe w Gotenhafen Hexengrund - Gdynii Babich DołachHexengrund niem. - Ziemia Czarownic
grba Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 http://www.mapy.blink.pl/fortyfikacje/fr_torpedownia.htm
Paweł80 Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 tylko zauważcie, że literka N wychodzi na wytarcie" chyba na to wygląda,że powstała później?? inaczej też byłaby częściowo zatarta.
Boruta Napisano 11 Styczeń 2007 Napisano 11 Styczeń 2007 Widać, że ta dziurka jest rozwiecona wiertarką - ma większą średnicę.Pozdrawiam
BogdanGd Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 Witam !!! Kolego Monsun :)) Załączyłeś zdjęcie blaszki SS -a to jest zupełnie inna historia :)) -przy takiej blaszce opłacało się widocznie odpalić produkcję :))Tym bardziej że wiadomo jakie są realia i ceny takich elektrycznych pamiątek :)) A jaka opłacalność będzie przy produkcji zwykłych nieśmiertelników WH ,LW i KM i to pismem maszynowym :)) ?!?!?!?! Myślę że raczej niewielka ... Jeżeli spotkałeś się z kopiami jak w/w daj zdjęcie z miłą chęcią popatrzę -może się czegoś nauczę :P Pozdrawiam serdecznie BogdanGd
Monsun Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 Witam,moim zdaniem jest rzadka, świadczy o tym chociażby fakt iż widzę ją pierwszy raz, a wiele blaszek już w życiu widziałem. Ładnie bita maszynowo, wyraźna.PozdrawiamMonsun
beaviso Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 Tomen, tam są i owszem dwie torpedownie, ale TWP Hexengrund jest tylko jedna! To właśnia ta pokazana na fotkach torpedownia należąca do Luftwaffe. Na Oksywiu (w tzw. Formozie) był natomiast TVA (Torpedoversuchsanstalt) będący w gestii Kriegsmarine.
tomislaw1 Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Witam. Nie chcem nikogo urazic swoja wypowiedzia, ale wydaje mi sie iz jest to kopia. Wskazuje na to wytarcie na blaszce (miejsce zaznaczone czerwona obwodka) wygladajace jak po nie umiejetnym wierceniu otworu na sznurek. Ktos zamocno docisnal wiertarke i przytarl blache.Co o tym sadzicie??Pozdrawiam T.
pawcio75 Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Napisano 21 Kwiecień 2006 Dziekuje za pomoc. Ale, kto nosil te blachy? Czy ktos z kolekcjonerow ma cos takiego?
kendez Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 blaszka wydaje się być z epoki, może, po prostu ktoś niekompetentny chciał sobie otworek dorobić
Pytanie
pawcio75
Witam, nie jestem znawca blach, czy moge uzyskac info. na temat tej blachy? Kto ja nosil? Z gory dziekuje. Pawcio
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.