kris kiler Napisano 26 Marzec 2006 Autor Napisano 26 Marzec 2006 Z opowiadań starszych pokoleń wynika ,że nieopodal mojej miejscowości może być zakopany niemiecki czołg.Wiem napewno że w czasie wojny przechodziły tamtędy niemieckie wojska i podobno ów czołg po uszkodzeniu został zakopany.Niestety jest to dość duży teren i nic pewnego niemoge powiedzieć :/Są to okolice Łańcuta.Pozdro
wars98 Napisano 26 Marzec 2006 Napisano 26 Marzec 2006 Kris_kiler. Posłałem Ci maila! Liczę na odpowiedź.Pozdrawiamwars98
Anielskooki Napisano 26 Marzec 2006 Napisano 26 Marzec 2006 Tak poprostu wykopali dołek,wsadzili czołg i poszli tylko dlatego że się uszkodził?Dziwne.
jaca2003 Napisano 26 Marzec 2006 Napisano 26 Marzec 2006 Co w tym dziwnego?Po prostu mieli więcej sprawnych więc ten uszkodzony zakopali.A po co mieli go targac ze sobą?Teraz każą go odkopac naprawi i przywiezc do vaterlandu,Ot historia jak miliony innych które w tym kraju się zdarzają.Ilez to razy czytałem na tym forum:LUDZIE wiem gdzie jest:U-bott, czołg(tygrys),samolot(ME-262) lub inny wielki kawał historii.Szkoda tylko że brak w tych opowiesciach szcześliwego zakończenia.Pozdrawiam
oksio Napisano 26 Marzec 2006 Napisano 26 Marzec 2006 To chyba trzeba przerwać ta złą pasę . Jaca chyba się przyłożę do pracy i coś wyciągniemy z kolegami :-)Bo ludzie zaczną mieć depresje .Jak myslisz co bedzie pierwsze czołg czy samolot ?pozdr.Oksio
jaca2003 Napisano 26 Marzec 2006 Napisano 26 Marzec 2006 Oksiu daj Ci Boże jak najwięcej tego typu znalezisk.Jesli cierpisz na niedosyt łopat to o ile zajdzie potrzeba piszę sie do rycia w ziemi(przyjade z własną łopatą,michą kocykiem itp)oczywiscie o ile Zaprosisz i będę w stanie dojechac.Pozdrawiam
wars98 Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Oksiu! Zaprosimy Jacę, czy będzie musiał przeżywać katusze przed TV?? :)Pozdr. wars98
Romo Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Ach te zakopane czołgi poszukiwałem, poszukuję i będę poszukiwał czołgów" gdzieś tam zakopanych, ludzie kochani ile ja miałem miejsc takich na bank z zakopanym czołgiem" tylko wiecie co ??? na dobra sprawe dwa z nich mi sie sprawdziły, tzn. były tam jedynie jakieś resztki a nie jak zapewniał świadek" kompletne maszyny gotowe do jazdy po wymianie akumulatorów :-)Na zdjęciu jedno miejsce do sprawdzenia , podobno leży tam T34.....i w sumie może i leży (to ta rdzawa plama w wodzie)
mial Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 wars i feraina ja mam jedno pytanie jak chcecie sfinansować remont wydobytego pojazdu??wyciągnać go można w ramach ćwiczen wojskowych ale remont a jak się dowiaduje Poznan robi to w wolnym czasie i niemam za własne pieniądze pozatym czy maja dostateczne moce przerobowe by wyremontowac te 5 czy 6 pojazdów o których jest tu mowa (na forum) ?
wars98 Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Kolego Mial. Poczekaj grzecznie a zobaczysz. ;)Pozdr. wars98
oksio Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Jaca u mnie słowo cenniejsze od złota czuj się zaproszony !!!Przełom maja/czerwca woj. pomorskie .Akcje pełen legal. Środowisko wodne Reszta na priwa.Wars !!! Nie jestem świnka , Jaca będzie oglądał na żywca.pozdr.Oksio TPS
jaca2003 Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Brzmi zachecajaco.Dzięki.O ile tylko czas pozwoli to będe.Ino to środowisko wodne mnie zastanawia.czy to znaczy że trzeba ze soba zabrac(i ile tego brac)wodę ognistą?Pozdrawiam
wars98 Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Jaca, jaca...Wody to tam jest w bród... :))Maska, płetwy itp. będą mile widziane!Wykrój czas i nie marudź! Hehehe... :]Pozdr. wars98
grubas Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Witam i o zdrowie pytam(oksio)? Mam nadzieję, że antybityki zrobiły swoje. Rozmawiałem już o tym z warsem ale się powtórzę.Jak będziesz znał dokładną datę akcji w pomorskim daj znać. Nie wiem czy pomoge ale objecuje przynajmniej nie przeszkadzać.Pozdrawiam.
oksio Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Ty to masz miejce w pierwszym Rzędzie. Pozdrawiam serdecznie!Oksiops. Poznań też się stawi :-)
grubas Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Czekam na sygnał. Tylko jeśli można to nie w przeddzień.
jacenty2004 Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 20 kilometrów od Warszawy jakieś 2 czołgi zasypane na polu w rowie przeciwczołgowym. Świadek raczej nie bardzo wie czy niemieckie czy radzieckie chociaż jak to bywa w takich wypadkach upierał się za tym pierwszym ? Ale sprawa do jest do wyjaśnienia.
vaz Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Elefant z okolic Jędrzejowa też był zakopany w rowie przeciwczołgowym . Miejscowi o nim doskonale wiedzieli a ktoś poinformowany przyjechał i słonia wykopał.Tyle go widzieli.
oksio Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Jacenty 2004 ja bym chetnie sprawdził ten terenik.Jak już postawiłem z Przyjaciółmi na nowa jakość w eksploracji( Jawność, uczciwość i braterstwo ) to konserwatorzy otworzyli serca swoje.Grubas na 18 dni przed może być ;-)pozdr.Oksio TPS
wars98 Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Jaca2004. Z tymi czołgami to pisz na priva do mnie lub do Oksia.Pozdrawiamwars98
dedus Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Ja jestem z okolic Leżajska. Prosze odezwać się na GG 9549512
wars98 Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 No nic Panowie poczekajmy, aż może Kris_kiler się odezwie (o ile to nie lipa"). Oby nie!Pozdrawiamwars98
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.