kamilo Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2006 na was zawsze mogłem liczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 hmmmmmm kamilu smiem oskarzzyć cię o pewnego rodzaju plagiat. oj nie ładnie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 coś mi sie zdaje ze w lublinie odezwie sie w nas nuta nacjonalizmu ukrainskiego:) wiec uwazaj. nieładnie kamilu nie ładnie wstyd!!!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2006 już ci tłumaczyłem rewolt ze i tak stawiasz flaszkę za rzeczy to nie czepiaj sie szczegułów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Helloo czy niemiecki żandarm(feldjagerkorps) sie przyda z Białegostoku?Wróce z zagranicy i chetnie bym sie tam znalazł.Wszak moj Dziadek nie raz opisywał mi bitwe pod Kockiem poniewaz sam tam był z 14 dywizjonem altylerii konnej z Białegostoku z kapitanem Gątkiewiczem i tam sie dostał do niewoli.Rok temu zmarł ale mam nagrana na kasete jego wypowiedz na temat tej bitwy.z tego co mi opowiadał -tam była rzeż.w lesie gdzie byli drzewa były sciete od pocisków jak to nazwał jeden wielki cmentarz.Wychodzili z onucami na patykach jak sie poddawali.Ale o tym co mi opowiadał mozna byłoi by pisac i pisac.................a myśle że przy okazji ogniska po rekonstrukcji bedzie fajniej!!!Czy chłopaki z Białego jadą może załapie sie do tego pociagu pancernego z Białego???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2006 jasne kolego że możesz przyjechac do kocka i opowiedzieć historie dziadka serdecznie zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 Witam.GRH Podkarpacie (dawna Galicja) zgłasza się w liczbie 15 osób (WH) + 1 do oddziałów polskich. Jeśli chcesz kamilo pojazdy jakieś to napisz do mnie na maila i podam Ci telefon do naszego dowódcy. Z nim pogadasz o ewentualnych pojazdach. Resztę (czyli przyjazd grupy) załatwiaj ze mną.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 Hello. Mam pytanko nie należe jeszcze do GRH ale mam mundur i wyposażenie niemieckie dysponuje takze motocyklem m-72. Czy mozna sie załapac na bitwe?? Prosze o jakies info co i jak ma byc. Z góry dzięki serdeczne!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 Czy wiadomo coś już w sprawie scenariusza?Pzdr., MAB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2006 kolego bez grupy jane ze możesz tylko daj znac na meila a podesle ci zgłoszenie mob jasne ze wiadomo lada dzień wstawie go na forum i bedzie mozna go poczytać wybaczcie ale to troszke trwa bo teraz impreza za impreza i nie ma kiedy nawet zasiaśc i zapisać przepraszam ale poprawie sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 25 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2006 panowie dzis było spotkanie z wladzami rejonu i chciałem przekazac wam wiadomosci na goroaco a wiec SOBOTA 10.00 jestesmy na miejscu czekamy na grupy ,ci co przyjada wczesniej to moga wziac udział w biegu Kleeberga odbedzie sie on w Kocku o 11.00 10.00-22.00 -kwaterunek mamy szkołę i 4 namioty wojskowe 12 osobowe wiec miejsca dosyćNIEDZIELA 11.00 -wybrane grupy (chetni)do 15 osób jako tzw kompania reprezentacyjna do Kocka pod pomnik Klebeerga potem na apel poległych i grochówęw Kocku (prosze chetnych o kontakt ) 12.00 - zbiorka na miejscu inscenizacji i pruba 13.00-posiłek14.30-pokaz i prezentacja grup 15.30- inscenizacja 16.30-zakonczenie 17.00-20.00 - wykwaterowanie ze szkołyto tyle co narazie wiem i czesć scenariusza wstawię w najblizszych dniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 SEROKOMLA 2006 (INSCENIZACJA ) PLAN BITWY - ZARYS INSCENIZACJI 1- MIEJSCE BITWY 2- GODZINY BITWY I POKAZÓW 3- PLAN DZIALANIA POSZCZEGÓLNYCH GRUP 4- MIEJSCE POTYCZEK I ROZMIESZCZENIA ŁADUNKÓW WYBUCHOWYCH AD1 MIEJSCE BITWY MIEJSCOWOŚĆ SEROKOMLAPołożenie i dojazd A) dojazd B) z Lublina do Lubartowa potem do Kocka i z Kocka na Łuków TRASA 808 C) z Warszawy na Ryki do Kocka z Kocka na łuków TRASA 808D) z Łukowa na Kock trasą 808 W Serokomli bitwa odbywać się będzie na terenie za Kościołem AD 2 NIEDZIELA GODZINOWO 11-13 –próba 13-14 –przygotowanie do pokazu grup i do pikniku 14-15.30 –pokaz grup 15-16 – rekonstrukcja AD3 Inscenizacja 1 4 października 1939Polskie motocykle sokół z pełną obstawą (8ppleg i 51 pp)jadą na rozpoznanie terenu pod pozycje niemieckie .Rozpoznanie zostaje ostrzelane i wraca zabierając rannego do szpitala i powiadamiając sztab,oraz piechotę (wszystkie grupy reko. piechoty siedzą i odpoczywają do momentu pojawienia się sokoła i zameldowaniu o nieprzyjacielu , następnie po informacji szykują się do odparcia ataku wykorzystując przy tym przeszkody terenowe )pozostawieni na 1 lini żołnierze 3 z karabinem szykuja się do odparcia natarcia niemieckiej grupy zmotoryzowanej .(po stronie niemieckiej w 1 ataku bierze udział żelazny orzeł i motocykle )całość sytuacji rys 1,2,3 ETAP 2 POLSKA PIECHOTA WYPIERA NIEMCÓW NA POZYCJE WYJSCIOWE Zabierani są zabici i ranni , po 3 wystrzałach artylerii 2 natarcie Niemców (i tu biorą udzial już wszystkie grupy niemieckiej cały sprzęt . )Polska piechota się cofa do 2 lini obrony czyli na swoje pozycje wyjściowe po wymianie ognia trwającej około 2-5 min z ura zostaje trafiony transporter który staje w płomieniachI znowu po 3 wystrzałach artyleryjskich piechota wycofuje się do szosy a na Niemców uderzają ułani (Niemcy uciekają w popłochu na pozycje wyjściowe )(walka ułanów i Niemców to około 2-5 min ) do następnych 3 wybuchów następnie ułani jadą za Niemcami do lasku i tam zostają do momentu gdy Niemcy zaatakują zaraz po 2 wybuchach i zaatakują Niemców od tyłu co doprowadza do poddania się Niemców Syt. Rys 4.5.6. Niemcy się poddają i po walce ukłon w stronę publiczności Całość inscenizacji czas około 35 min INSCENIZACJA 2 WALKI Z SOWIETAMI MILANÓW 1939Inscenizacja zaczyna się marszem sowietów przez pole inscenizacji i zauważają mały oddział polski (kop ,5ppleg ,wrzesień 39 ) Polacy szykują się do oparcia sowietów i wysyłają sokoła do będącej niedaleko kawalerii i piechoty (wszystkie polskie grupy ) i następuje atak kawalerii piechoty który okrąża wojska sowieckie sowieci poddają się na inscenizację przewidziano 15-20 min walki +/- 10 min Rys 11.12. po zakończonych inscenizacjach zostanie przeczytany rozkaz Kleeberga o zakonczeniu działań wojennych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 JESLI KTOŚ CHCE CAŁOŚC SCENARIUSZA TO PRZESLE MEILEM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 rys 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 rys2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 rys3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 rys4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 rys5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 rys6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 rys7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 rys8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 rys9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 powyższe rysunki przedstawiają sytuacje poszczególnych epizodów walki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Oho, widzę dużą ilość lasek" obok szpitala polowego :D. Jeśli będą niezłe to przewiduje znacznie zwiększoną ilość rannych :D. Żartuję oczywiście ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2006 załatwiłem zamiast 10 pokazów pirotechichnych 30 :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.