revolt Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 hmmmmmm kamilu smiem oskarzzyć cię o pewnego rodzaju plagiat. oj nie ładnie:P
revolt Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 coś mi sie zdaje ze w lublinie odezwie sie w nas nuta nacjonalizmu ukrainskiego:) wiec uwazaj. nieładnie kamilu nie ładnie wstyd!!!:)
kamilo Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 już ci tłumaczyłem rewolt ze i tak stawiasz flaszkę za rzeczy to nie czepiaj sie szczegułów :)
Klemens Forel Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Helloo czy niemiecki żandarm(feldjagerkorps) sie przyda z Białegostoku?Wróce z zagranicy i chetnie bym sie tam znalazł.Wszak moj Dziadek nie raz opisywał mi bitwe pod Kockiem poniewaz sam tam był z 14 dywizjonem altylerii konnej z Białegostoku z kapitanem Gątkiewiczem i tam sie dostał do niewoli.Rok temu zmarł ale mam nagrana na kasete jego wypowiedz na temat tej bitwy.z tego co mi opowiadał -tam była rzeż.w lesie gdzie byli drzewa były sciete od pocisków jak to nazwał jeden wielki cmentarz.Wychodzili z onucami na patykach jak sie poddawali.Ale o tym co mi opowiadał mozna byłoi by pisac i pisac.................a myśle że przy okazji ogniska po rekonstrukcji bedzie fajniej!!!Czy chłopaki z Białego jadą może załapie sie do tego pociagu pancernego z Białego????
kamilo Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Napisano 17 Lipiec 2006 jasne kolego że możesz przyjechac do kocka i opowiedzieć historie dziadka serdecznie zapraszamy
mirek78przemysl Napisano 19 Lipiec 2006 Napisano 19 Lipiec 2006 Witam.GRH Podkarpacie (dawna Galicja) zgłasza się w liczbie 15 osób (WH) + 1 do oddziałów polskich. Jeśli chcesz kamilo pojazdy jakieś to napisz do mnie na maila i podam Ci telefon do naszego dowódcy. Z nim pogadasz o ewentualnych pojazdach. Resztę (czyli przyjazd grupy) załatwiaj ze mną.Pozdrawiam
schutze Napisano 19 Lipiec 2006 Napisano 19 Lipiec 2006 Hello. Mam pytanko nie należe jeszcze do GRH ale mam mundur i wyposażenie niemieckie dysponuje takze motocyklem m-72. Czy mozna sie załapac na bitwe?? Prosze o jakies info co i jak ma byc. Z góry dzięki serdeczne!!
MAB Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Czy wiadomo coś już w sprawie scenariusza?Pzdr., MAB
kamilo Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Napisano 20 Lipiec 2006 kolego bez grupy jane ze możesz tylko daj znac na meila a podesle ci zgłoszenie mob jasne ze wiadomo lada dzień wstawie go na forum i bedzie mozna go poczytać wybaczcie ale to troszke trwa bo teraz impreza za impreza i nie ma kiedy nawet zasiaśc i zapisać przepraszam ale poprawie sie :)
kamilo Napisano 25 Lipiec 2006 Autor Napisano 25 Lipiec 2006 panowie dzis było spotkanie z wladzami rejonu i chciałem przekazac wam wiadomosci na goroaco a wiec SOBOTA 10.00 jestesmy na miejscu czekamy na grupy ,ci co przyjada wczesniej to moga wziac udział w biegu Kleeberga odbedzie sie on w Kocku o 11.00 10.00-22.00 -kwaterunek mamy szkołę i 4 namioty wojskowe 12 osobowe wiec miejsca dosyćNIEDZIELA 11.00 -wybrane grupy (chetni)do 15 osób jako tzw kompania reprezentacyjna do Kocka pod pomnik Klebeerga potem na apel poległych i grochówęw Kocku (prosze chetnych o kontakt ) 12.00 - zbiorka na miejscu inscenizacji i pruba 13.00-posiłek14.30-pokaz i prezentacja grup 15.30- inscenizacja 16.30-zakonczenie 17.00-20.00 - wykwaterowanie ze szkołyto tyle co narazie wiem i czesć scenariusza wstawię w najblizszych dniach
kamilo Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Napisano 28 Lipiec 2006 SEROKOMLA 2006 (INSCENIZACJA ) PLAN BITWY - ZARYS INSCENIZACJI 1- MIEJSCE BITWY 2- GODZINY BITWY I POKAZÓW 3- PLAN DZIALANIA POSZCZEGÓLNYCH GRUP 4- MIEJSCE POTYCZEK I ROZMIESZCZENIA ŁADUNKÓW WYBUCHOWYCH AD1 MIEJSCE BITWY MIEJSCOWOŚĆ SEROKOMLAPołożenie i dojazd A) dojazd B) z Lublina do Lubartowa potem do Kocka i z Kocka na Łuków TRASA 808 C) z Warszawy na Ryki do Kocka z Kocka na łuków TRASA 808D) z Łukowa na Kock trasą 808 W Serokomli bitwa odbywać się będzie na terenie za Kościołem AD 2 NIEDZIELA GODZINOWO 11-13 –próba 13-14 –przygotowanie do pokazu grup i do pikniku 14-15.30 –pokaz grup 15-16 – rekonstrukcja AD3 Inscenizacja 1 4 października 1939Polskie motocykle sokół z pełną obstawą (8ppleg i 51 pp)jadą na rozpoznanie terenu pod pozycje niemieckie .Rozpoznanie zostaje ostrzelane i wraca zabierając rannego do szpitala i powiadamiając sztab,oraz piechotę (wszystkie grupy reko. piechoty siedzą i odpoczywają do momentu pojawienia się sokoła i zameldowaniu o nieprzyjacielu , następnie po informacji szykują się do odparcia ataku wykorzystując przy tym przeszkody terenowe )pozostawieni na 1 lini żołnierze 3 z karabinem szykuja się do odparcia natarcia niemieckiej grupy zmotoryzowanej .(po stronie niemieckiej w 1 ataku bierze udział żelazny orzeł i motocykle )całość sytuacji rys 1,2,3 ETAP 2 POLSKA PIECHOTA WYPIERA NIEMCÓW NA POZYCJE WYJSCIOWE Zabierani są zabici i ranni , po 3 wystrzałach artylerii 2 natarcie Niemców (i tu biorą udzial już wszystkie grupy niemieckiej cały sprzęt . )Polska piechota się cofa do 2 lini obrony czyli na swoje pozycje wyjściowe po wymianie ognia trwającej około 2-5 min z ura zostaje trafiony transporter który staje w płomieniachI znowu po 3 wystrzałach artyleryjskich piechota wycofuje się do szosy a na Niemców uderzają ułani (Niemcy uciekają w popłochu na pozycje wyjściowe )(walka ułanów i Niemców to około 2-5 min ) do następnych 3 wybuchów następnie ułani jadą za Niemcami do lasku i tam zostają do momentu gdy Niemcy zaatakują zaraz po 2 wybuchach i zaatakują Niemców od tyłu co doprowadza do poddania się Niemców Syt. Rys 4.5.6. Niemcy się poddają i po walce ukłon w stronę publiczności Całość inscenizacji czas około 35 min INSCENIZACJA 2 WALKI Z SOWIETAMI MILANÓW 1939Inscenizacja zaczyna się marszem sowietów przez pole inscenizacji i zauważają mały oddział polski (kop ,5ppleg ,wrzesień 39 ) Polacy szykują się do oparcia sowietów i wysyłają sokoła do będącej niedaleko kawalerii i piechoty (wszystkie polskie grupy ) i następuje atak kawalerii piechoty który okrąża wojska sowieckie sowieci poddają się na inscenizację przewidziano 15-20 min walki +/- 10 min Rys 11.12. po zakończonych inscenizacjach zostanie przeczytany rozkaz Kleeberga o zakonczeniu działań wojennych .
kamilo Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Napisano 28 Lipiec 2006 JESLI KTOŚ CHCE CAŁOŚC SCENARIUSZA TO PRZESLE MEILEM
kamilo Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 powyższe rysunki przedstawiają sytuacje poszczególnych epizodów walki
kiler p Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Oho, widzę dużą ilość lasek" obok szpitala polowego :D. Jeśli będą niezłe to przewiduje znacznie zwiększoną ilość rannych :D. Żartuję oczywiście ;)
kamilo Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 załatwiłem zamiast 10 pokazów pirotechichnych 30 :)))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.