Skocz do zawartości

Dywizjon Pancerny zawiesza działalność

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Informuje, że osoby skupione wokół polskich pojazdów pancernych , zwane przez niektórych, choć nie do końca prawidłowo, GRH 62 dywizjonu pancernego - zawieszają działalność. Innymi słowy obecność polskich pancerniaków gdziekolwiek w tym roku jest mocno wątpliwa.

Wiąże to się z wieloma sprawami, m.in. z nowym projektem rekonstrukcyjnym , który rozpoczeliśmy związanym z nadleśnictwem Rastenberg.

pozdrawiam
Napisano
Gdy yla potrzeba" Akagi przyprowadzil mi na impreze pancerke", Marek harcerzy a Jazlowiak zrobil prezentacje. Wszystko odbylo sie bez gadania o kasie, zapewnilem jedynie transport.
Po pierwsze - w bledzie jest ten, kto liczy, ze chlopaki zbudowali za wlasna kase maszyne", a teraz beda dokladac na transport, zeby gdzies uswietnic impreze (!?)
Po drugie - statystowanie przez rekonstruktorow i wynajmowanie za kase sprzetu przez kolekcjonerow to juz normalka, tak sie zarabia na swoja kosztowna pasje.
Po trzecie - chlopaki maja kilka niezlych pomyslow i wlasnie je realizuja, wiec trzeba trzymac kciuki i czekac na efekt :))
Po czwarte - co nieco bedzie wyjasnione w najblizszym numerze Do Broni!" ...
Napisano
W odpowiedzi na te kilka różnych zdań śpieszę donieść, iż:

- pewnie powrócimy
- ale nie na 7tp
- służę zapasem chusteczek i Xylorinu na katar
- oferty owszemy były, może cos z tego wyjdzie w przyszłości
- nie zamierzamy dokladać na transport
- normalka, że pasja kosztuje
- efekty już są
- ja myśle, że bedzie jeszcze bardziej zagmatwane po Do Broni" :))))
- a co, nie wolno mi?
- a w ogóle to Boruta jest najbliżej sedna sprawy.

pozdrawiam
Napisano
Nie ma już w Lasach Państwowych etatów Gajowych. Tylko Podleśniczowie.
Łowczy stanowisko tylko w Kole Łowieckim a nie LP.

pozdro
Napisano
michalczewski

teraz ja sie zapowietrzylem
jak chcesz cos zrobic z Hotchkissa to wyklep sobie PZInz152
a nie panzer 2 co najwyzej 4tp
rozpocznie sie budowa wz 28 w ktorym zostanie polaczona pancerka i podwozie od tks'a
a pozatym po zdobyciu 8 kol od t-34 ustlono ze rozpocznie sie klepanie 10tp
Napisano
Kombinujecie nieźle, ale aby być w zgodzie z prawdę to chciałem zwrocić uwagę iż niestety to wszystko nijak związane z nadleśnictwem i nie pływa.
Napisano
Nazwa Rastenburg, kojarzy mi sie z moimi okolicami. Akagi moze zrobiles literowke?:P Rastenburg lub Rastenbork to niemiecka nazwa Kętrzyna. Niech zgadne - bedziecie zabawiac niemieckich turystow w Gierłoży za gumy do zucia i kilka euro?;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie