Skocz do zawartości

Dlaczego tak jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może moje pytanie będzie dla niektórych głupie, ale trudno. Kto mi odpowie: Dlaczego organizując drugowojenną grupę rekonstrukcyjną tworzy się w jej obrębie sekcje np. sekcja polska i sekcja niemiecka?
Czy nie lepiej się skupiać na jednej?
Czy nie doprowadza to do rozdrobnienia ludzi uczestniczących w takiej zabawie?
No dlaczego, dlaczego tak jest?

Ps: I nie mówcie że wszystkiemu winien Chuck Noris (to tak dla rozluznienia i żebyscie nie mówili że grupa OB to smutasy)
Napisano
Tworzy się aby był zachowany jako taki pożądek , Są grupy w których występują tylko jednostki niemieckie a także są grupy w których widnieją jednostki polskie. A i nie pójde do urzędu zarejestrować GRH jako 2 grupy niemiecka i polska tylko jako jedną GRH w której wyodrębnia się sekcje polską i niemiecką.Szybciej dostać można dofinansowanie dla 1 grupy GRH w regionie na jej cele rekonstrukcyjne a nie latać i XXXX im zawracać pojedynczo.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 16:59 23-02-2006
Napisano
Dobra uwaga Horst !Z takimi partyzantami mogliby odtwarzac iracki ruch oporu ,tylko elementy dresow dodać do stroju :)
Napisano
Kikifas - u nas w SRH Wrzesień 39 są trzy sekcje - dzięki temu jeśli ktoś w Krakowie chce rekonstruować WP/WH/RKKA ma po prostu jedno stowarzyszenie. Ponadto, część osób chce odtwarzać więcej niż tylko jeden rodzaj wojsk (ja oprócz radzieckiego kawalerzysty odtwarzałem też żołnierza). Nie muszą one też kupić kompletnych dwóch mundurów (bo często ktoś ma zapasowe spodnie/pas itp.).

Co do kolejnego odcinka telenoweli True Niemieccy Rekonstruktorzy kontra Ostatni Bastion" to jest to żenada większa niż komisje śledcze :(
Napisano
sekcje to jedno ale jeszcze w wielu reko pomijani są rekonstr.odtw. niemców dlaczego nie zaprasza sie ich na manewry zawsze to jakas odmiana raz oni zrobia jakiś patrol raz np rosjanie ,co do sekcji w grupach to tak jak w 8ppleg sa ułani odrebna s,piechota odrebna s,przyjmiemy tez niemców i zrobimy odrebną s. , ale wsztstko pod jedną GRH jak w Krakowie mają 3 sekcje ale GRH wrzesień 39 więc działaja razem .
Napisano
Kolejny argument za:
Nie wszystkie imprezy to Bzura albo Wyry, gdzie zjezdzaja sie ludzie z calej Polski. Czasem trzeba zrobic mala inscenizacje dla muzeum, itp. gdzie nie trzeba zbyt wielkiej ilosci ludzi. Jesli grupa jest wielosekcyjna to nie trzeba spraszac odpowiednio ukierunkowanej, zaprzyjaznionej grupy z drugiego konca Polski i zastanawiac sie czy dojada czy nie, bo ma sie u siebie odpowiednia ilosc odpowiednio umundurowanych ludzi.

Pozdrawiam
Przemek kiler"
SRH Wrzesien 39"

P.S. Przepraszam za brak polskich znakow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie