01dalton Napisano 1 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2006 Witam . Mam dwa pytanka . Giełda kolekcjonerska w Rzeszowie będzie 8 stycznia , a w Kielcach 14 stycznia ? Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 Potwierdzam informacje dotyczące giełdy w Rzeszowie ;)8 stycznia - chyba od 6:00 (tj. jak kto rano będzie) do ok. 14. Najlepiej przyjść gdzieś tak pośrodku - wtedy jest najwięcej towaru ;) Wybiera się ktoś? :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 W Rzeszowie giełda staroci jest zawsze w drugą niedzielę każdego miesiąca (chyba, że tsunami) na terenie III Liceum Ogólnokształcącego przy ul.Szopena.Od 11.00 już w zasadzie nie ma czego szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 hehee:)a ja powiem tak, wogóle nie ma czego szukać bo najciekawsze fanty rozchodzą się już o 6 rano pod stołami". Zresztą większość odwiedzających regularnie naszą giełde, myśle że to potwierdzi.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 ... co nie znaczy że nie można nabyć fajnych fantów dość tanio ;)różnie bywa - mi się kiedyś trafił ładny tornister (kostka) zaraz powojenna (jeszce stary kolorek - nie zielony) w dość dobrym stanie za 40zł (identyczne na allegro duuużo drożej).yorik, jak znam ludzi to i Tsunami nas nie powstrzyma :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 Wg mnie rzeszowska giełda jest cienka. Dobrze, że teraz powiększyli ją o boisko. Ceny trochę sufitowe. No ale cóż, Galicja zawsze była biedna a transport z innych części Polski kosztuje. Za to plusem jest obecność sprzedawców z Ukrainy. Chociaż np. 5 lat temu mieli ciekawsze fanty (sam parę kupiłem). Ciekawe mają np. zegary z T 55. Troszkę innego barachła jest także. Czasem można ustrzelić coś ciekawego. 2 lata temu gostek sprzedawał hełm holenderski za 70 zł.Podkreślam, że to moje prywatne zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2006 Witam . A giełda Kielecka zawsze była dzień wcześniej od Rzeszowskiej, tylko teraz druga sobota wypada 14 stycznia - nie chciał bym pocałować przysłowiowej klamki po przejechaniu ponad 100 km .Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiku Napisano 3 Styczeń 2006 Share Napisano 3 Styczeń 2006 Giełda kielecka zawsze jest w drugą sobotę miesiąca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldefryk Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 A ja już dzisiaj na wyjad w niedziele do Rzeszowa zatankowałem samochód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 To co ty z Norwegii jedziesz? W rzeszóweczku literek PB 95 - 3,79 na STATOILU! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 Witam!Po giełdzie w Rzeszowie miesiąc temu odeszła mi ochota na wypady w to miejsce... nic sie tam nie zmienia, te same fanty, rzadko kiedy cos nowego sie pojawia, ceny nieraz nieco nienajniższe.Ale życzę powodzenia, może coś się trafi - kto nie szuka ten nie znajdzie ;)PozdrawiaM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 6 Styczeń 2006 Share Napisano 6 Styczeń 2006 a kiedy jest w Lublinie?? w tą niedziele będzie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldefryk Napisano 6 Styczeń 2006 Share Napisano 6 Styczeń 2006 hm...widzę że kolega yorik ma poczucie humoru w dodatku prowadzi niedozwoloną kampanie reklamową na forum Odkrywcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 6 Styczeń 2006 Share Napisano 6 Styczeń 2006 O nie! Wypraszam sobie. Żadnych reklam. Są tańsze stacje i wg mnie lepsze. Tej sieci stacji akurat nie lubię za bardzo ale podałem cenę dla informacji. Następnym razem napiszę X. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucek Napisano 6 Styczeń 2006 Share Napisano 6 Styczeń 2006 WitamMi po ostatniej wizycie w Rzeszowie odechciało się wogóle odwiedzać to miasto, ceny z kosmosu, nie tylko na giełdzie, i ogólnie kicha...A jest jeszcze ten ciekawy gosciu z wykrywaczem? :-)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldefryk Napisano 6 Styczeń 2006 Share Napisano 6 Styczeń 2006 Każdy chce z czegoś żyć , gość z wykrywaczem jeszcze nie jest taki zły, lepszy ten gość przy tuszy z papierosem w zębach i tatuażami w panterce na stoisku po lewej stronie przy wejściu. A co do paliwa to ja też tej stacji nie lubię , a jak by były wszystkie inne zamknie to co wtedy....przezorny zawsze ubezpieczony i nie koniecznie musi być ze Skandynawii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2006 Witam . Ja tam nie narzekam na giełdę Rzeszowską , zawsze wracam z odchudzonym portfelem o conajmniej kilka stówek. Do zobaczenia na giełdzie . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 6 Styczeń 2006 Share Napisano 6 Styczeń 2006 No wiesz Waldefryk, w rzeszówku nie ma takiej możliwości, żeby stacje były zamknięte. A co do tej Norwegii to nie mam okazji pusczenia emotikonów, bo dostałbyś ode mnie oczko" i wiedział, że żartuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldefryk Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 yorik mówisz tak pieszczotliwie o tum mieście jak inni o swojej dziewczynie ...... odnoszę wrażenie , że jesteś rdzennym jego mieszkańcem , więc kłopoty z tankowaniem mogą Cię nie dotyczyć........żartuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucek Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 W rzeszówku to się tankuje u wschodnich sąsiadów, czyż nie? :-)Mam pytanie do mieszkańców tego miasteczka, gdzie była siedziba parti PZPR? Przy jakiej ulicy? I czy jest tam jeszcze bruk (pewnie nie) przed tym budynkiem? Może ktoś pamięta?pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grek Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Oj, Mirek, Mirek :) Wiem, o co ci chodzi. Komitet był na Piłsudskiego (Lenina), tam, gdzie teraz jest Sąd Administracyjny czy jakiś. Bruku to tam już nie było w czasach Gomułki, bo to główna ulica miasta. Ale nie wiem, być może chodzi o podwórko (tzn z drugiej strony od ulicy Mikołaja) tam jest chyba parking i zupełnie nie kojarzę, jaka tam nawierzchnia. Ale być może chodzi o gmach Komitetu Wojewódzkiego (teraz Urząd Wojewódzki). Ten plac przy gmachu (i przy pomniku) to w czasach austriackich i chyba przed wojną też to była sadzawka, jakieś bajorko (tak stoi na mapie). No i kiedyś to musieli zasypać, podejrzewam, że przy okazji budowy gmachu. No i tam jest teraz ten płatny parking, który jest ... wybrukowany. Z tym, ze trzeba brać poprawkę na budowę pomnika - to wtedy plac ten zyskał obecny wygląd (połowa lat 70tych)- i wtedy mogli brukować plac, który stanowi jedno założenie architektoniczne z pomnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucek Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Grek, dzięki chodzi mi o bruk z Pustkowa, plotka niesie że wywieziono go do rzeszowa, ale to tylko tak ludzie mówią.To musiało być pod koniec lat 40' lub początek 50'pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grek Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 No przecież wiem :). Ale to jest jak najbardziej realne - w tamtych latach nie było subtelności. Aby mieć cegły na odbudowę Warszawy, to rozebrano parę miast z Ziem Odwyzyskanych :). Więc bruk z Pustkowa też się przydał. A betonówek nie ruszyli, bo za duzo kłopotu i przy rozbiórce,i w transporcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Skoro Niemcy podobno użyli elementów koszar na WST do budowy KL Stutthof, to nie dziwota, że takie operacje miały miejsce.O tym bruku nie słyszałem. Naprzeciwko KW stała zawsze trybuna na 1 Maja. Ówczesna ulica Lenina była jedną z pierwszych wyasfaltowanych jako reprezentacyjna. Budynek KW pochodzi z połowy lat 50. i jest czasem pokazywany jako idealny przykład socrealizmu w architekturze. Teraz jest tam Sąd Apelacyjny.Natomiast prawdą jest, że Niemcy podczas okupacji użyli macew ze starego kirkutu (nb. sąsiadującego przez ulicę z KW) do wyłożenia części ul. Szopena, która postrzegali jako strategiczną.Pewnie leżą tam do dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldefryk Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Teraz to proponuje przenieś ten wątek na forum towarzyskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.