doliwa7 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Gospodarka w stanie wojennym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doliwa7 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Z prasy niemieckiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doliwa7 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Polska w oczach świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2005 przedostatni rysunek jest bardzo adekwatny do sytuacji przed 13 grudnia 1981 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doliwa7 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Z tym spotkaniem z Chruszczowem w Belwederze to też tak różowo nie było. Nie było spokojnej perswazji ani dyskusji.Sam Ochab opowiadał jak było naprawdę. Doszło do sytuacji kiedy Chruszczow z Gomułką i Ochabem wyzywali się od organów męskich i tym podobnych koleżanek. Chruszczow na lotnisku na początku powitał się z ruskimi, a do naszej ekipy to na końcu z rękami w kieszeniach i zaczął do nich per wy wragi", czym wyprowadził z równowagi Ochaba i mało w Belwederze nie doszło do bójki. Tylko potem dzięki wódce i imprezie udało się zażegnać nieobliczalne w skutkach zdarzenia. Takie to wałki wtedy odchodziły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doliwa7 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Co to jest komunizm?:.jako cel dążeń.W religii Marksizmu-Leninizmu kraina absolutnej i obowiązkowej szczęśliwości,wyższa forma Raju,przez swoją obowiązkowość,która ma być zrealizowana na ziemii w nieokreślonej najbliższej przyszłości." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doliwa7 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doliwa7 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Rysunek z 1982 roku.Okulary Jaruzela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Doliwa7 a może jakieś fajne slogany. Mi najbardziej utkwił w pamięci taki: PRON to g. WRON.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZUKAM. Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 jak juz poruszono Berezę Kartuską, to stwierdzam, że w dzisiejszych czasach jej BARDZO brakuje. Dziadek pozamykał wszelką swołocz .. takich ówczesnych Giertychów, Lepperów, Jankowskich, Oleksych i Millerów. A reszcie powiedzial, że albo się wezmą do roboty albo poszerzy Berezę o kilka nowych budynków. słynne kury macać a nie polityką zajmować" z ust Dziadka brzmiało jak wyrok prawie. Różnica między Berezą Kartuską a np. Załężem jest taka, że Bereza istnała dla dobra Polski i POLSKIEJ RACJI STANU. lata między zamachem majowym a Wrzesniem to rozwój DYNAMICZNEGO rozwoju Państwa Polskiego pod każdym względem. Czy tosię komuś podoba czy nie - takie są fakty. Życzyłbym W. Jaruzelowi, żeby swój zamach grudniowy i swoje Załęże, Wronki i poległych ludzi obrócił w taki sukces jak Dziadek Piłsudski obrócił Zamach Majowy, Berezę Kartuską i tamtych poległych Obywateli RP. Nic dodac ni ująć. A jak ktoś pisze że Jaruzel był różowy, niech se idzie do okulisty na badanie wzroku i neich nie daj Panie prowadzi auto bo rozjedzie pieszych na pasach.Dobrze że ktoś przywołał Berezę i tamten stan wojenny. Macie porównanie jak można wykorzystać armię, przemoc .. albo w myśl POLSKIEJ RACJI STANU albo w myśl racji stanu zwierzchnika. I tym co mówią że stan wojenny był dobry ... a neich ich kule biją. Zmarnowano wszystko co można było zmarnować, zniszczono i zdegenerowano społeczeństwo, upodlono Naród do granic możliwośći. Jak ktośpisze, że teraz źle ... niech pisze podziękowania do Jaruzela za to. Giertychy, Millery złodziejstwo, załatwianie spraw, łapówki, degenerada wszystkiego w życiu Państwowym to pokłosie wojny jaką Jaruzelski wydał społeczeństwu. Wtedy zmarnował chyba ostatnią szansę jaką dała HISTORIA temu Państwu, żeby rozwinąc POLSKĄ RACJĘ STANU. Jaruzel i Kiszczak na 100% wiedzieli o morderstwie w Wujku", o Przemyku, Popiełuszce, i innych zamordowanych i maltretowanych przez SB. Myślę że jesteśmy takim społeczeństwem, że nawet tą krew i te ofiary by zostały wybaczone Jaruzelowi.. jakby nei zabił nadziei w społeczeństwie. Odnieście to do Piłsudskiego i Przewrotu Majowego. Może się co niektórym oczy wreszcie otworzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZUKAM. Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Nowa Huta .. rok 1983. Zdjecie dostałem od kumpla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZUKAM. Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 jedną sobie wtedy zostawiłem... udało się zachowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZUKAM. Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 koperta z Załęża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZUKAM. Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 i druga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Też miałem ulotkę, ale nie stety jest mi teraz niedostępna, bo bym machął skana.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doliwa7 Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Jaruzel w oczach młodzieży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doliwa7 Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Pismo Politechniki Wrocławskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doliwa7 Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Pismo młodzieżowe oraz oryginale pieczęcie z tego okresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doliwa7 Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Komunizm cz2.jako sposób myślenia-Choroba umysłowa a raczej duchowa/duszewnaja bolest/której istotą jest stan blokady psychicznej polegający na ograniczonej percepcji Informacji Niemelodyjnych i niedopuszczaniu do świadomości argumentów przeciwnika." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombak Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 revolt bardzo mi schlebiasz sądząc że działałem w podziemiu solidarnościowym. bardzo bym chciał, ale w moim żłobku nie było żadnej komórki tej organizacji. przeczytałeś jadną książkę i myślisz że pozjadałeś rozumy, wojska szły, ale nie doszły,brak w twoich wypowiedziach konsekwencj. nie było żadnej inwazji wojsk sowieckich na Polskę w 1956 roku.a ty nie potrafisz przyznać tego wprost,tylko coś tam przebąkujesz: by doszły ,ale coś tam coś tam ....pomyśl zanim coś napiszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crimson Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Proszę szanownych kolegów - jeśli Polak może napisać coś takiego: (cytat kol. evolt") - ...czy musieli wysyłac wojsko na cywilów- widocznie musieli skoro wysłali...", to mi już ręce odpadły zupełnie od ramion i tylko zbliżający się Czas Wybaczenia nie skłania mnie do odpisania na taką jawną prowokację. Mogę dostać bana na tym forum, ale napiszę jeszcze to: ewolt" - dla mnie nie jesteś wart krwi tych ludzi, którzy zginęli demonstrując w 1970 i 1981 roku. Jesteś słaby duchem i patriotyzm w twoich ustach to taki sam slogan jak każdy inny. Wstydzę się za te słowa, które napisałeś i życzę, aby wybaczyły Ci rodziny ofiar. Eech... szkoda na ciebie słów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Panowie, spokojniej, nerwy nikomu jeszcze nie pomogły.Było co było i koniec, teraz tego nie odkręcimy. Co by było gdyby. Wiadomo że każdy ma inną ocenę wydarzenia, i nikt nikogo na siłę do czegoś nie przekona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Panowie, spokojniej, nerwy nikomu jeszcze nie pomogły.Było co było i koniec, teraz tego nie odkręcimy. Co by było gdyby. Wiadomo że każdy ma inną ocenę wydarzenia, i nikt nikogo na siłę do czegoś nie przekona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crimson Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 ...co racja to racja... nikogo nie zamierzam przekonywać, że Jaruzelski nie miał prawa wysyłać czołgów na robotników, bo to każdy myślący człowiek powinien wiedzieć... Pozdrawiam myślących Forumowiczów... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.