jacenty2004 Napisano 9 Listopad 2005 Autor Napisano 9 Listopad 2005 http://www.toadmanstankpictures.com/axis.htm
jacenty2004 Napisano 9 Listopad 2005 Autor Napisano 9 Listopad 2005 W Polsce już jej nie ma ,ale wygląda dobrze :)
das_reich Napisano 9 Listopad 2005 Napisano 9 Listopad 2005 ja sie nie dziwie , w Munster mają na chodzie dużo czolgów w tym pz V i VIB
Marek Jaszczołt Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 pnistąd wiadomo, że to egzemplarz z Polski, bo cała jego historia od czasu wydobycia z Czarnej Nidy jest mniej więcej znana.BTW tak na moje oko w tej chwili na świecie są przynajmniej 4 Panthery Ausf A na różnych etapach renowacji:ww. Littlefielda - USAWhatcrofta - GB/Luxemburgz ekspozycji Borden - Kanadamuzeum normandzkiego - Francja
pni Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 Racja, racja znam jej historie jakoś zdjęć nie skojarzyłem. A swoją drogą jestem ciekaw dlaczego jeśli tak dokładnie ją remontują to odcieli jej te zagatkowe zaczepy (sensacjne).
sten Napisano 12 Listopad 2005 Napisano 12 Listopad 2005 Tak przy okazji ze piszecie o opchnietym" sprzecie.Dowiedzalem sie ostatnio ze ten Sd.Kfz.250 neu zostal znaleziony w Polsce,czy ktos z was wie gdzie dokladnie zostal znaleziony i kiedy????Pzdrsten
michu69 Napisano 12 Listopad 2005 Napisano 12 Listopad 2005 Witam.Kiedyś widziałem zdjęcia z akcji wydobywania Pantery z Nidy .Mają panowie jakiś link na te zdjęcia?
ktosiek Napisano 12 Listopad 2005 Napisano 12 Listopad 2005 Ten SdKfz 250 ze zdjęcia został znaleziony w sklepie modelarskim.:-))))
sten Napisano 14 Listopad 2005 Napisano 14 Listopad 2005 Mr.ktosiek jak myslisz ze to model to musze cie rozczarowac,patrz link.http://odkrywca-online.com/slajd.php?gn=war_peace3&f=p7203312.jpgPzdrsten
dect Napisano 14 Listopad 2005 Napisano 14 Listopad 2005 O kurde - sten, gdzie sa parkingi z tami maszynami? ;)A to dwie fotki jakie udalo mi sie znalezc - (mam nadzieje) z wydobycia Pantery z Czarnej Nidy.
ktosiek Napisano 14 Listopad 2005 Napisano 14 Listopad 2005 Przepraszam sten jeśli się myle, ale jakoś to zdjęcie mi wygląda na model. Brak śladów gąsienic na ziemi .Sam pojazd wygląda jak prosto z fabryki, nawet gsienice są czyste dlatego myślę, że to model.Ale jeśli to jest oryginał to jeszcze raz przepraszam !!!!Pozdrawiam Darek
mial Napisano 15 Listopad 2005 Napisano 15 Listopad 2005 sten zdenerwowac cie czy nie ?a co mi tam wszystkie pojazdy ktore sa na te fotce z galerii odkrywcy maja polski rodowod wszystkie 3 niezaleznie co twierdzi ich wlasciciel a sklada jeszcze jedno 250
R. Lewy" Lewszyk Napisano 15 Listopad 2005 Napisano 15 Listopad 2005 Bzdura, kol. Mial np 250 alt pochodzi z Wiednia i zostało kupione od goscia który był kierowcą Greifa" z Afrika Korps, 251 tez było kupione ok. 8 lat temu w Austrii i 100% nie pochodzi z Polski. A w tej 250 remontowanej obecnie, tylko nadbudowa pochodzi z Polski. Oczywiście wiesz lepiej niż właściciel, skąd pochodzą te pojazdy. Wbrew pozorom, są miejsca w Europie gdzie jest znacznie wiecej sprzetu niż w Polsce, i nie wszystkie pojazdy na zachodzie Europy są wywiezione z naszego kraju.
Forteca Napisano 15 Listopad 2005 Napisano 15 Listopad 2005 Dect napisał: O kurde - sten, gdzie sa parkingi z tami maszynami? ;) "to taki mały parking jest - W Mons na Tank in town 2005" to dopiero był parking...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.