Skocz do zawartości

Opchnięta Pantera

jacenty2004

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
pni
stąd wiadomo, że to egzemplarz z Polski, bo cała jego historia od czasu wydobycia z Czarnej Nidy jest mniej więcej znana.
BTW tak na moje oko w tej chwili na świecie są przynajmniej 4 Panthery Ausf A na różnych etapach renowacji:
ww. Littlefielda - USA
Whatcrofta - GB/Luxemburg
z ekspozycji Borden - Kanada
muzeum normandzkiego - Francja
Napisano
Racja, racja znam jej historie jakoś zdjęć nie skojarzyłem. A swoją drogą jestem ciekaw dlaczego jeśli tak dokładnie ją remontują to odcieli jej te zagatkowe zaczepy (sensacjne).
Napisano

Tak przy okazji ze piszecie o opchnietym" sprzecie.Dowiedzalem sie ostatnio ze ten Sd.Kfz.250 neu zostal znaleziony w Polsce,czy ktos z was wie gdzie dokladnie zostal znaleziony i kiedy????

Pzdr
sten

Napisano
Mr.ktosiek jak myslisz ze to model to musze cie rozczarowac,patrz link.

http://odkrywca-online.com/slajd.php?gn=war_peace3&f=p7203312.jpg

Pzdr
sten
Napisano

O kurde - sten, gdzie sa parkingi z tami maszynami? ;)

A to dwie fotki jakie udalo mi sie znalezc - (mam nadzieje) z wydobycia Pantery z Czarnej Nidy.

Napisano
Przepraszam sten jeśli się myle, ale jakoś to zdjęcie mi wygląda na model. Brak śladów gąsienic na ziemi .Sam pojazd wygląda jak prosto z fabryki, nawet gsienice są czyste dlatego myślę, że to model.
Ale jeśli to jest oryginał to jeszcze raz przepraszam !!!!
Pozdrawiam Darek
Napisano
sten zdenerwowac cie czy nie ?
a co mi tam
wszystkie pojazdy ktore sa na te fotce z galerii odkrywcy
maja polski rodowod
wszystkie 3
niezaleznie co twierdzi ich wlasciciel
a sklada jeszcze jedno 250
Napisano
Bzdura, kol. Mial np 250 alt pochodzi z Wiednia i zostało kupione od goscia który był kierowcą Greifa" z Afrika Korps, 251 tez było kupione ok. 8 lat temu w Austrii i 100% nie pochodzi z Polski. A w tej 250 remontowanej obecnie, tylko nadbudowa pochodzi z Polski. Oczywiście wiesz lepiej niż właściciel, skąd pochodzą te pojazdy. Wbrew pozorom, są miejsca w Europie gdzie jest znacznie wiecej sprzetu niż w Polsce, i nie wszystkie pojazdy na zachodzie Europy są wywiezione z naszego kraju.
Napisano
Dect napisał: O kurde - sten, gdzie sa parkingi z tami maszynami? ;) "

to taki mały parking jest - W Mons na Tank in town 2005" to dopiero był parking...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie