Skocz do zawartości
  • 0

Hitlerowska pieczęć

mlynek27

Pytanie

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
sprawa jest bardzo poważna,na obecny stan rzeczy nie mogę udzielić więcej informacji,myślę że za kilka miesięcy ,jak się ta pieczęć gdzieś znajdzie to będzie dopiero ciekawa medialna sensacja.na razie muszę trafić ta pieczęć..
Napisano
stg. to że ewentualnie tych pieczątek są 2 sztuki to żadna sensacja. Bo tak szczerze to większość pieczątek była i jest wykonywana w jednym egzemplarzu.
Napisano
Znalazłem z podobnym pierścieniem" jak na tej mlynka z pozostałościami drewna, stąd moje przypuszczenia.

Jest wkręcana, więc jeżeli umieścimy w drewnie taki pierścień i wkręcimy tłok nie rozszczepimy drewna a sama śruba zadziała jak klin.
Tam mi wyobraźnia podpowiada:)

Pozdro.
Napisano
kolego stg, koledzy sugerują, że nie wyrażasz się zrozumiale-krzyczysz o jakiejś nagrodzie, o sensacji, ale nie napisałeś jasno jakiej informacji poszukujesz...
Napisano
WMA Wehrmeldeamt= Wojskowy Urząd Meldunkowy
Bunzlau - Bolesławiec
Pfd. Pferde - koń
Besch.=Bescheinigung - zaświadczenie,świadectwo
Komission - Komisja
WMA Bunzlau podlegał Wehrbezirks Bunzlau,a ten z kolei Wehrersatzinspektion Liegnitz /Legnica/
Ersatz - zapasowy /Inspekcja Wojsk Zapasowych/
Wszystko razem stanowiło jednostki VIII Armeekorps Breslau /Wrocław/ wg stanu na sierpień 1939
Napisano
proszę nie spekulować,żadnej reklamy nie robię,myślę że za kilka miesięcy napiszę wszystko ,na obecną chwilę nic więcej.5 tyś.zł aktualne.podałem nawet telefon,można na priw.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie