Skocz do zawartości

Pociągi pancerne 3

JoncaA

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 503
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie jestem w temacie za bardzo, ale ciekawość mnie zżera skąd wiadomo, że akurat z tego pociągu? I rozumiem, że wtedy opis lokalizacji (Łomża) nie jest prawidłowy?

Pozdrawiam,

jotes
Napisano
Tak przynajmniej ta drezyne identyfikowali wszyscy przede mna.Bardziej znane sa fotografie jej prawej strony (ta fotografia jest odwrocona).
Glowacki" z Warszawy do Minska Mazowieckiego jechal przez Legionowo i Tluszcz i to zdaje sie najblizej Lomzy, jak byl.Drezyny intensywnie operowaly rozpoznajac stan torowisk, ale nic nie wiem, o stratach na tym odcinku.Dopiero pozniej - pomiedzy Siedlcami, a Brzesciem utracono dwie Tk".
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
odnosnie tej drezyny opisanej jako Łomża dzisjaj na ebayu pokazało się takie same zdjecie opisane jako Radomsko i co otym powiecie? bo ja zgłupiałem.http://cgi.ebay.de/Polnischer-Panzer-Beute-Renault-7-in-Radomsko_W0QQitemZ6285671486QQcategoryZ15504QQrdZ1QQcmdZViewItem
Napisano
A co mozna powiedziec?
Bartosz" na poczatku wojny stal w Tluszczu.Po odeslaniu pod komende gen.Dab-Biernackiego nie dojechal dalej na poludnie niz Koluszki.Wiec w przypadku gdy wszyscy poprzednicy identyfikowali te R" jako drezyne Bartosza" - obie powyzsze lokalizacje sa bledne.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Bodziu, czy to zdjecie z platforma masz moze w lepszej jakosci ?
Faktycznie wyglada interesujaco, a to co stoi na platformie to przypomina kuchnie polowa.
Napisano
Czy tez mogbym dostac platforme i zdjecie przed platforma na priva w lepszej rozdzielczosci w celach modelarskich:). Mnie tez wyglada na kuchnie polowa. Mimo ze gotowanie odbywalo sie w pociagu gospodarczym, jednak zarcie w czyms trzeba bylo dowiezc i pociagi niekoniecznie mogly byc w stanie sie zetknac akurat podczas posilku. Platforma bylaby oczywistym miejscem zaparkowania tylnego polwozia kuchni w takim wypadku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie