Skocz do zawartości

polski renault ft-17

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 369
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
podpisane jest Brzesc ale na tych renaultach w powiekszeniu , przynajmiej tak mi sie wydaje widac białe krzyze wiec moze to zdobyczne w kampani wrzesniowej
Napisano
Tak długo wywoływaliśmy tego FT-17 z lasu... ;-)
Ten ma standardowe jarzmo prostokątne z wymontowanym uzbrojeniem - czyli może być nasz.
  • 2 weeks later...
Napisano

Według opisu, panzer in Grochow". Jeśli to Grochów na północ od Siedlec - to co tam robi FT-17?.. najbliżej była 111 kompania, ale od Łukowa pożeglowała na południe..

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3233076560&category=15504

Napisano
Teoretycznie możliwe (tez o tym myslałem) - PP nr 13 i 52 kręciły się w okolicy (Łochów, Mińsk maz.), ale brak jakichkolwiek dokładnych wiadomości. Nie wiadomo jednak co się stało z drezynami PP 13 po jego zniszczeniu w Łochowie.
  • 1 year later...
Napisano

A z tyłu (po prawej) chyba jakaś przewrócona ciężarówka?

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=6147147922&rd=1&ssPageName=WDVW

Napisano
Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale ta ciężarówka przypomina mi samochód ze zdjęcia które było na allegro. Podpis pod tym brzmiał, że przedstawia jakąś śmieciarkę, chyba pod Bielsko Białą. Jak znajdę to zdjęcie to wrzucę tutaj.

Pzdr
Bodziu
Napisano
A mi z kolei ten FT-17 przypomina zdjęcie, które już było, ale nie mogę odnaleźć. Robione z pola, z drugiej strony, z opisem, że porzucony z braku paliwa. Ale nie wiem czy to ten sam.

Pzdr,

jotes
Napisano

Witam wszystkich!
Być może część z was widziała już kiedyś tą fotkę ponieważ wysyłałem ją paru osobom, ale interesuje mnie bardzo co sądzicie na temat tego czołgu, co to za model itp.
Zdjęcie wraz z paroma innymi dostałem od kolegi po jego pradziadku który służył w 1 Dywizjonie Samochodów Pancernych w Brześciu Litewskim nad Bugiem (rocznik 1909).
Pozdrawiam wszystkich i czekam na wasze opinie.
Michał

Napisano
To zdjecie to prwdziwy rarytas. :-)
A czołg to chyba żeczywiście pochodna FT-17. Takich czołgów było u nas niewiele.
Nie się specjaliści wypowiedzą ;-)
Napisano
To zdjecie przedstawia jedyny (w Polsce) egzemplarz czołgu NC 1 sprowadzony (kupiony) do testów. Numer 1153. Wbrew informacjom w różnych źródłach więcej prawdopodobnie nie zakupiono.

Pzdr,

jotes
Napisano

To jeszcze jako ciekawostkę załączam te oto fotki:
Po lewej żołnierze przy samochodach pancernych. Po prawej: ulica Lipowa widok na ratusz w Białymstoku 18.VI.32r
Pozdrawiam wszystkich i wielkie dzięki za wasze opinie!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie