Frozzer Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 hymm podobnego wyciagnieto niedawno u ruskich, a moze to ten sam, tylko kurcze nie moge zdjec znalescPP mowisz ze to z polski??
berthie Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 JAk masz więcej zdjęć tego cuda to można zrobic galerię.pozdro
jazlowiak Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 Wybczcie trudno mi uwierzyć, że to działo zachowało się w Polsce. Widziaęłm kupe niemieckich rzeczy w Syrii i Libanie -najczęściej jako złom - ale w Polsce wątpię.
Gość Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 Nie musial sie zachowac:-)) Mogl przyjechac z miejsca gdzie znaleziono 8 sztuk w jednym dolku";) Dodam tylko, ze z tego miejsca pochodzi ten, co stoi na ranzycie" w Drzonkowie;-)Jak ktos ma ok. 100 tysia papy na zbyciu, to sa do wziecia kolejne;-))
warwick Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 ten StuG co jest w Drzonkowie przelotem" został wyciągnięty z Morza Czarnego a ten nie wygląda jak by był z wody - no ale pozory mogą mylić :)pozdr Piotr-warwick
jotes Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 Nie będę specjalnie odkrywczy, jeśli napiszę, że większość tych zdjęć (a prawdopodobnie wszystkie) NIE zostały zrobione w Polsce.Pzdr,jotes
jotes Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 ... ale jesli ma znaleźć się w Polsce, to kierunek jest jak najbardziej słuszny :-)
yoony Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 koniec zabawy Marek jak najbardziej masz racje ze ci sie z czyms kojazy tego stuga wyciagnieto za nasza wschodnia granica jakies rok / poltora z bagienka zdjecia sie juz przewijaly napewna na ML byly tez na stronach lerenfort tyle ze chyba juz sa zdjete:(charakterystyczny pancerz dodatkowy wraz z szeroka gasienica :)jezeli ma przyjechac to swietnie niemniej w konkursie na znalezisko roku nadal prowadzi okejos(?) ze swoim skruconum sdkfz 7
pp Napisano 10 Maj 2003 Autor Napisano 10 Maj 2003 1. wyciągnięto z bagienka2. nie w Polsce3. nie w trójkącie bermudzkim i nie z Krymu ( Morza Czarnego)4. nie rosjanie------powiem tylko ze w ekipie byli Polacy :), 5. jak pisałem DAJ BOZE-- bedzie patrolował polskie wybrzeże6. w komplecie wyciągnięto PzKw IV
Hartmann Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 Czyżby Marian L i Maciej K mieli owocny wyjazd do Konigsbergu ?????
yoony Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 a mnie dlaczego ma trafic szlag???a w kaplecie to byl o ile pamietam panzer IIIanie IV
yoony Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 a zapomnialem wszyscy podziwiali pieknie zachowany kolor na tym czolgu sliczny
Marek Jaszczołt Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 Tak dla przypomnienia:http://community.webshots.com/user/koebik Album StuG IIIAFAIK pojazd utonął w bagnie razem z załogą w zimie 43/44 na terenie obecnej Ukrainy.Wtedy gdy opublikowano te zdjęcia pojawiły się jeszcze dwie informacje, że prawdopodobnie jest jeszcze jeden bo stug był spięty linami holowniczymi z czymś, no i że jego kupcem będzie prywatne muzeum w Szwajcarii. BTW widać że od momentu wydobcia stan się trochę pogorszył (pojazd wyrażnie stoi pod chmurką) zeszła biała farba kamuflarzowa i zaczął rdzewieć.
pp Napisano 10 Maj 2003 Autor Napisano 10 Maj 2003 żeby nie było wątpliwości kto uczestniczył w wydobywaniu w/w cacka...
Gość Napisano 11 Maj 2003 Napisano 11 Maj 2003 No dobrze, to skoro juz padla nazwa zbiornika wodnego, z ktorego wyjeto tego StuGa z Drzonkowa, to dodam, ze razem bylo ich tam 8.Na dnie lezy niemiecki trensportowiec z maszynami, ktore uszkodzone plynely do remontu.8 sztuk...Ten z Drzonkowa jest w Polsce tranzytem.Jest juz sprzedany na Zachod i odbywa u nas przymusowa kwarantanne, czekajac na spelnienie wymogow formalnych przez nabywce, zeby mogl go wywiezc.Z tego co wiem, to troche u nas jeszcze postoi.
Gość Napisano 19 Wrzesień 2003 Napisano 19 Wrzesień 2003 Czy StuG już patroluje nasze wybrzeże, bo według pp" miał to robić?
pni Napisano 18 Październik 2005 Napisano 18 Październik 2005 I co z tym Stugiem III, czy już w prywatnym muzeum. Swoją drogą szok jak znalazłem ten link. Co za stan, poprostu coś za....stego. Chyba jeden z najlepiej zachowanych pojazdów o jakim słyszałem nawet farba i numeracja itp.
Hary DZ Napisano 19 Październik 2005 Napisano 19 Październik 2005 Witam, więcej fotek na www.detektorweb.cz
pni Napisano 19 Październik 2005 Napisano 19 Październik 2005 Im więcej zdjęć tym większe wrażenie. Ten sprzęt jest lepszym stanie niż stojące na Kubince i w innych muzeach a to dla tego że wcale nie ruszony. Może ktoś zna jego przyszłość.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.