Skocz do zawartości

kto szuka ten znajduje :)

pp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
hymm podobnego wyciagnieto niedawno u ruskich, a moze to ten sam, tylko kurcze nie moge zdjec znalesc

PP mowisz ze to z polski??
  • Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wybczcie trudno mi uwierzyć, że to działo zachowało się w Polsce. Widziaęłm kupe niemieckich rzeczy w Syrii i Libanie -najczęściej jako złom - ale w Polsce wątpię.
Napisano
Nie musial sie zachowac:-)) Mogl przyjechac z miejsca gdzie znaleziono 8 sztuk w jednym dolku";) Dodam tylko, ze z tego miejsca pochodzi ten, co stoi na ranzycie" w Drzonkowie;-)
Jak ktos ma ok. 100 tysia papy na zbyciu, to sa do wziecia kolejne;-))
Napisano
ten StuG co jest w Drzonkowie przelotem" został wyciągnięty z Morza Czarnego a ten nie wygląda jak by był z wody - no ale pozory mogą mylić :)
pozdr Piotr-warwick
Napisano
Nie będę specjalnie odkrywczy, jeśli napiszę, że większość tych zdjęć (a prawdopodobnie wszystkie) NIE zostały zrobione w Polsce.

Pzdr,

jotes
Napisano
koniec zabawy
Marek jak najbardziej masz racje ze ci sie z czyms kojazy tego stuga wyciagnieto za nasza wschodnia granica jakies rok / poltora z bagienka
zdjecia sie juz przewijaly napewna na ML byly tez na stronach lerenfort tyle ze chyba juz sa zdjete:(
charakterystyczny pancerz dodatkowy wraz z szeroka gasienica :)
jezeli ma przyjechac to swietnie
niemniej w konkursie na znalezisko roku nadal prowadzi okejos(?) ze swoim skruconum sdkfz 7

Napisano
1. wyciągnięto z bagienka

2. nie w Polsce

3. nie w trójkącie bermudzkim i nie z Krymu ( Morza Czarnego)

4. nie rosjanie------powiem tylko ze w ekipie byli Polacy :),

5. jak pisałem DAJ BOZE-- bedzie patrolował polskie wybrzeże

6. w komplecie wyciągnięto PzKw IV

Napisano
Tak dla przypomnienia:
http://community.webshots.com/user/koebik Album StuG III
AFAIK pojazd utonął w bagnie razem z załogą w zimie 43/44 na terenie obecnej Ukrainy.
Wtedy gdy opublikowano te zdjęcia pojawiły się jeszcze dwie informacje, że prawdopodobnie jest jeszcze jeden bo stug był spięty linami holowniczymi z czymś, no i że jego kupcem będzie prywatne muzeum w Szwajcarii.
BTW widać że od momentu wydobcia stan się trochę pogorszył (pojazd wyrażnie stoi pod chmurką) zeszła biała farba kamuflarzowa i zaczął rdzewieć.
Napisano

żeby nie było wątpliwości kto uczestniczył w wydobywaniu w/w cacka...

Napisano
No dobrze, to skoro juz padla nazwa zbiornika wodnego, z ktorego wyjeto tego StuGa z Drzonkowa, to dodam, ze razem bylo ich tam 8.Na dnie lezy niemiecki trensportowiec z maszynami, ktore uszkodzone plynely do remontu.8 sztuk...
Ten z Drzonkowa jest w Polsce tranzytem.Jest juz sprzedany na Zachod i odbywa u nas przymusowa kwarantanne, czekajac na spelnienie wymogow formalnych przez nabywce, zeby mogl go wywiezc.Z tego co wiem, to troche u nas jeszcze postoi.
  • 4 months later...
Napisano
Czy StuG już patroluje nasze wybrzeże, bo według pp" miał to robić?
  • 2 years later...
Napisano
I co z tym Stugiem III, czy już w prywatnym muzeum. Swoją drogą szok jak znalazłem ten link. Co za stan, poprostu coś za....stego. Chyba jeden z najlepiej zachowanych pojazdów o jakim słyszałem nawet farba i numeracja itp.
Napisano
Im więcej zdjęć tym większe wrażenie. Ten sprzęt jest lepszym stanie niż stojące na Kubince i w innych muzeach a to dla tego że wcale nie ruszony. Może ktoś zna jego przyszłość.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie