M-i Napisano 19 Październik 2005 Autor Napisano 19 Październik 2005 Otwieram nowy watek na temat armat przeciwlotniczych kalibru 75 mm wz. 97 i zmodyfikowanych w Polsce armat wz. 97/25.
M-i Napisano 19 Październik 2005 Autor Napisano 19 Październik 2005 Na poczatek na stanowisku ogniowym
Forteca Napisano 19 Październik 2005 Napisano 19 Październik 2005 I zdjęcie samego stanowiska, niestety bez armaty :(Ale to tylko stan przejściowy :)
JoncaA Napisano 19 Październik 2005 Napisano 19 Październik 2005 fortecowa" dziura w ziemi - mam nadzieje, ze tak to bedzie wygladalo jak juz ja zapelni
M-i Napisano 19 Październik 2005 Autor Napisano 19 Październik 2005 Dorzuce jeszcze dwie armaty na stanowiskach obok fortu
M-i Napisano 19 Październik 2005 Autor Napisano 19 Październik 2005 I z tego samego miejsca w zblizeniu
Forteca Napisano 19 Październik 2005 Napisano 19 Październik 2005 Adamnie, nie mnie, ale znajomym - z tego co zrobili dotychczas i jak działają sądzę, że im się uda choć jedną z czterech zainstalować.Jest ładne zdjęcie pełnokolorowe I wojna (żadne tam rozbarwienie) ale boję się zamieścić, bo to SIRPA/EPCA...
M-i Napisano 19 Październik 2005 Autor Napisano 19 Październik 2005 Armata podczas szkolenia szeregowych z cenzusem w Centrum Wyszkolenia Artylerii Przeciwlotniczej w Warszawie
Grendel Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 Akagi,Bez obrazy, ale jesli juz chcesz sie podzielic zdjeciami, to przynajmniej zrob to tak by cos bylo na nich widac.Nieco zdegustowanyGrendel
JoncaA Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 Zdjecia pod tymi barbarzynskimi napisami bardzo piekne, jak mi sie wydaje. Zadawalem juz, przy innej okazji, pytanie o sens takich napisow i sadze , ze wlasnie nadszedl moment, w ktorym wyjasni mi to sam jeden, z licznych niestety, wykonawcow napisow. No wiec Akagi, jaka korzysc warta grzechu mozna uzyskac (bo pewnie o jakos korzysc chodzi) takim napisem?
samun1 Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 Bardzo ciekawe te czerwone napisy?...bezsens? bez obrazy właściciela tych zdjęć.
Forteca Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 Korzyść podstawową, że nie zobaczy sie tych zdjęć na Allegro (100% oryginał) ani w żadnej publikacji bez zgody właściciela czerwonego napisu :)
Grendel Napisano 20 Październik 2005 Napisano 20 Październik 2005 Forteca,Jesli juz sie chce czyms pochwalic, to przynamniej robie to w taki sposob, by inni cos z tego mieli, bo publikowanie tego typu wlasnych zdjec (nie przekopiowywanych z aukcji e-bayowych)odbieram jako zachowanie w stylu:moje!a wam wara!".Jesli nie chce ryzykowac upublicznienia moich zbiorow, to ich nie prezentuje na publicznym forum.Wybacz - ale zamieszczanie zdjec, na ktorych nic nie widac jest w/g mnie bezsensem.Tyle.PozdrowieniaGrendel
M-i Napisano 20 Październik 2005 Autor Napisano 20 Październik 2005 Masz racje Grendel. Wszystkie swoje plotki przeciez moglem jeszcze ladniej opatrzyc kolorowym podpisem, niech wszyscy wiedza, ze to moje, np. lekkim seledynem lub rózem czerwonym.
akagi Napisano 21 Październik 2005 Napisano 21 Październik 2005 Obiecuje poprawę, ale wieczorem :))))(gdyby ktos pytał za grzechy nie żałuję :))))pozdrawiamJacek
akagi Napisano 21 Październik 2005 Napisano 21 Październik 2005 teraz będą Panowie chyba usatysfakcjonowani
akagi Napisano 21 Październik 2005 Napisano 21 Październik 2005 A prawda jest taka, że piractwo rośnie i trzeba sie bronić
akagi Napisano 21 Październik 2005 Napisano 21 Październik 2005 Zdjęcia z parady wojskowej z 11.11.1933 na Polach Mokotowskich w Warszawie. arch. por. Józefa Różańskiego, 54 pp.
akagi Napisano 21 Październik 2005 Napisano 21 Październik 2005 I tak jak napisał Jarek, niechciałbym narazie oglądać swoich zdjęć gdzieś przedrukowanych , tym bardziej, że są z archiwum po oficerze, które od czasow wojny dopiero w tym roku wyszło na światło - więc na pewno nie były nigdzie publikowane. Wyjaśnianie kwesti i finansowych i ambicjonalnych jest chyba zbędnę.Stąd owe napisy
Grendel Napisano 21 Październik 2005 Napisano 21 Październik 2005 Akagi,Wielkie dzieki - zdjecia sliczne i ciekawe.Ochrony Twoich praw do nich nie musisz mi tlumaczyc, bo to sprawa jasna i oczywista.To co mnie troche zszokowalo, to metoda ich egzekwowania - przyslaniajaca calkowicie obiekt fotografii, a tym samym odbierajaca sens ich publikacji tutaj.Bo bylo to troche jak kryptoreklama...Tak przynajmniej to odebralem.Ale - kwasy na bok.Dziekuje za zdjecia.Na oslode - moj de Dion.Na tym forum znany z e-bay'owego skanu.PozdrowieniaGrendel
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.