Skocz do zawartości

Jesienne odkrycia

1AIR1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 356
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
spójrz prawdzie w oczy:Ty wogóle jestes za dobry na to forum, my tu sie chwalimy blaszkami i innymi pierdołami,nikt nie docenił Twojego złomu....ojej!Teraz odrzucasz propozycje pomocy...mi pradu nie żal dla bliźniego:-)))To pa Mistrzu!Wracaj na złomowisko...

kłamiesz berdan do twoich blaszek sie nie p ... co do docenienia moich złomów- to doceniło to dwóch ludzi jednym z nich byłeś ty bububuhehehehhe!!!!ale widze ze to ty jesteś zły ze nie docenili twoich-no dobra ja doceniam piękne są nie spotykane buziaki !! prosze juz dajmy spoko- no dobra pojeżdzij jeszcze na mnie a ja juz nie będę reagowł pozdro

pisząc nikt wykluczałem siebie samego :-)Jestem za pokojem i porozumieniem wiec nie komentuję zarzutu kłamania - trochę ostro, ale ok, w końcu nazywając nas ojcami" podkreslasz, że jestes młody:-))))pozdro

Witam!
W tej całej pustej gadce łatwo przeoczyć pytania Kolegów i rzeczowe posty...Także prośba z mojej strony: Używajcie Panowie więcej poczty i GG.
A teraz odpowiedź na prośbę, która umknęła gdzieś w tych szpargałach językowych".Mam nadzieje,że jeszcze nie za późno bo post był 7.02.2006

DO pni.: Napis pod orzełkiem brzmi:
ПРИВИСЛИНСКИЕ - PRIWISLIŃSKIJE przywiślańskie" co sugeruje,że to orzełek kolejowy Nadwiślańskich Kolei Żelaznych".
Pozdrawiam. Hubert.

P.S.Ten orzełek wklejony przeze mnie pochodzi ze zdjęcia kol. pni i tylko go podrasowałem (to dla tych, którzy chcieliby mnie obrzucić kamieniami, że wklejam cudze zdjęcia :> )

ja też miałe m nie gorszą przygodę rok temu. pojechaliśmy nad pewnąwiesteraz juz niepamiętam dokładnie gdzie to było z koleą. jeden ze starszych dziadków powiedział nam ze w starej stajni pod złobem gdzie stał koń są zakopane 2 karabiny i strzelba myśliwsaka. kopaliśmy 50 cm i żeczywiście były tam dwa mausery i strzelba.. niestety strzelba to był opłakany stan a mauerki byly super tylko ze bez zameczków.! sorzedałem je niedawno na alegro.. p.o.z.d.r.o.

Dzięki Hu13ert za rozszyfrowanie Nadwiślańskich" ale zastanawia mnie motyw toporków, siekier saperskich oraz miejsce znalezienia tego orzełka wskazujące na wojskowy a nie kolejowy charakter tego fantu. Może to orzeł jakiegoś saperskiego oddziału nadwiślańskiego (taka kombinacja). Dzięki Hu13ert za odpowiedź.

carskie wojska inżynieryjne były w głównej mierze obarczone budowami szlaków komunikacyjnych, dróg, mostów, przepustów i właśnie koleji - stąd ta symbolika
też obstawiam, że to orzeł kolejarski

• 2 weeks later...
  • 4 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie