jotes Napisano 4 Maj 2003 Autor Napisano 4 Maj 2003 http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=3222335828http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3222339482&category=15504Zwłaszcza to drugie dość ciekawe - rzadkie ujęcie i w dodatku z krzyżem...Pzdr,jotes
Hartmann Napisano 4 Maj 2003 Napisano 4 Maj 2003 Tak,to drugie zdjęcie zwłaszcza jest rewelacyjne.Wreszcie widać z ilu blach składała się podłoga tankietki.Widać też wlot powietrza do przedziału bojowego.Mam prośbę.Może ktoś wylicytować to zdjęcie dla mnie,ktoś kto bawi się na E-bay,będę wdzięczny i pokrywam wszelkie koszta.Leszek
jotes Napisano 4 Maj 2003 Autor Napisano 4 Maj 2003 A ja trzymam kciuki :-) Choć wydaje mi się, że będziecie musieli porozumieć się w jeszcze szerszym gronie, bo inaczej zalicytujecie się na amen. Palcami wskazywać nie będę ;-)Pzdr,jotes
Hartmann Napisano 4 Maj 2003 Napisano 4 Maj 2003 Panowie bez wariacji,ja potrzebuje to zdjęcie ,ale nie za 100 euro.Leszek
Chudzin Napisano 4 Maj 2003 Napisano 4 Maj 2003 Spokojnie, chyba PW" nie musi się gryźć między sobą? Tam jest jeszcze jedno zdjęcie ze zbliżeniem na tą podłogę, ale widzę że to też Piotrze licytujesz :-)
polsmol Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 rzyjrzałem się drugiej fotce i zaczynam się zastanawiać co mogło tak urzadzić tę tankietkę. Może to była mina?
Marek Jaszczołt Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 Coś co wybuchneło od dołu urządziło tak tego TKS - zapewne mina. Na moje oko eksplozja poszło głównie w spód kadłuba pod kierowcą, a przy okazji urwało zawieszenie (wygięcie pozostałości od kadłuba).
Gość Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 Marku.Tak trochę off-topic ...Widziałem Twoja odpowiedź udzieloną Michaelowi na AFV News i mam wrażenie, że zdjęcie, o którym mówisz przedstawia Morrisa C9, nie zaś Forda CMP.Oczywiście, moge się mylić, ale najpierw chciałbym ustalić, które zdjęcie masz na myśli?Anwenoit
Marek Jaszczołt Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 Tomku zupełnie nie wykluczone że niestety masz rację :-(Szczególnie że nie gromadziłem o tych pojazdach materiałów.Marek
Hartmann Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 tak to uszkodzenie wyglada na minę.Ale skąd mina???.Może wjechał na nasze jakieś zaminowane skrzyżowanie ????.Leszek
polsmol Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 Szczerze mówiąc to pomyślałem o tym samym. To może pomóc w zlokalizowaniu miejsca. Mapewno na przedmieściach Warszawy były miny (i kilka wypadków najechania na nie przez naszych). Czy były również w innych miejscach?
Hartmann Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 Z opisó fortyfikowania choćby Mławy wynika że tak.Leszek
Gość Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 W Denkschrift..." jest zdjecie takiej polskiej miny oraz panzer II, który na minę takową najechał
omi30 Napisano 5 Maj 2003 Napisano 5 Maj 2003 i jeszcze to http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3222551829&category=15504
jotes Napisano 6 Maj 2003 Autor Napisano 6 Maj 2003 Powiedziałbym też, że zdjęcie nieźle pokazuje detale tylnego pancerza w okolicach tłumika i chłodnicy:http://members.xoom.virgilio.it/oldbike/1162.jpgI jest do kupienia tutaj:http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=36048&item=2173464136Pzdr,jotes
jotes Napisano 6 Maj 2003 Autor Napisano 6 Maj 2003 P.S.link trzeba przekleić samemu, inaczej są problemy.
Gość Napisano 7 Maj 2003 Napisano 7 Maj 2003 Co wy tak sie podniecacie. Bylem w marcu w Rosji dokladnie w Moskwie i wybralem sie na pol dnia do Kubinki (60km od Moskwy ) i zle sie z ruskimi dogadalem bo mowili ze tam fotek robic nie mozna ( jednostka wojskowa ), ale pozniej okazalo sie ze mozna :) . No i w tym muzeum jest swietnie zachowana Tankietka bodajze ta z karabinem maszynowym . TK-S ? Korzystajac z braku kustoszy przedarlem sie przez linke oddzielajaca scieszke od eksponatow i otworzylem klapy tankietki. W srodku zapach smaru oczywiscie :D , jakies duze gowienko po srodku chyba silnik , jakies pedaly i chyba wajha jakas ( nie jestem pewien ). Tankietka w stanie lepszym niz czolgi na sadybie bo trzymana pod zadaszeniem a nie jak u nas na powietrzu. Wogole muzeum swietne 8 hangarow po okolo 50 czolgow lub pojazdow pancernych. Tak ciekawy jestem jak ona tam zawedrowala , co sie z zaloga stalo ;( tyle kilometrow od domu sama tam stoi wsrod francuskich , amerykanskich i rosyjskich tankow . Ech.... szkoda.
Mi.Der Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 Jak zawedrowała?... Znalazła ją armia czerwona w swoim pochodzie wyzwoleńczym na ziemie zachodniej Ukrainy i Białorusi - a że Rosjanie mieli wówczas wysoko rozwiniętą kulturę techniczną, to ją skrzętnie wywieźli i przebadali. Zabawniejsze jest to, ze spośród tych czołgów francuskich", R-35 jest także polski :-)
Gość Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 Ano polski ten R-35. Z walecznego batalionu majora Łuckiego ... Odwód NW, pożal się Boże ...Anwenoit
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.