Skocz do zawartości

ŻENADA!!!

wilzken

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak, a świsak siedzi i zawija. Polskie obozy koncentracyjne", ja bym od razu wysłał notę lub parę rakiet, ale cóż, poczekajmy jeszcze trochę.
Pozdrawiam
Napisano
Witam!
Panowie. Spokojnie. Czemu Wy się dziwicie? Tam Azja, tu Europa. To są po prostu inne standarty myślenia... Tu logiczne, a tam nie - i tyle.
Co dzicz, to dzicz... Wot kultura! I szczypawki... (;
Pozdrawiam
wars98
Napisano
Rosyjskie politbiuro" z ich głównym czekistą Putinem obrzuca nas błotem już od jakiegoś czasu, a nasi rządzący nadal milczą! Ale niema się czemu dziwić większość z nich pobierała nauki w Moskwie. Mam nadzieję, że teraz po wyborach to się zmieni i nie będziemy sie temu biernie przyglądać.
Napisano
Żenada to mało powiedziane!
Rosjanie, to karmieni radziecką propagandą ignoranci. A ich rząd to banda zakompleksionych ......(brak określenia), którzy nie są w stanie pogodzić się z kilkoma faktami, brak choćby odrobiny honoru i odwagi do przyznania się do tego i owego. Zresztą kto chciał by się przyznawać do ludobójstwa, nieuzasadnionej okupacji, wiarołomstwa i innych, mniejszych i większych, zbrodni tudzież braku godności. Nie mówię wcale, że Polacy byli niewinni, jednak to nie ten kaliber.

Przeprosiny za okupację Moskwy, przeszło 400 lat temu to jest po prostu kpina.

Po drugie Stalina nienawidzę bardziej niż Hitlera, chociażby dlatego, że ten drugi 'przynajmniej' nie mordował swoich własnych rodaków (na większą skalę oczywista).

Żadanie Rosji 'przeprosin' ze strony polskiej możnaby przyrównać do żadania 'przeprosin' wobec mordercy od rodziny ofiary, za to, że w trakcie zabijania się skaleczył na przykład.

Gdzieś mam zresztą przeprosiny z ust pieprzonych komuchów, wystarczy żeby się chociaż przyznać umięli, wojny wszak toczą się swoimi prawami.

No ile liczę na jakąś reakcję ze strony rządu polskiego, najlepiej ostrą, wyważoną i rozsądną.

Pozdrawiam
Napisano
Przyglądać się nie będziemy poszczekamy trochę i schowamy się do budy jak zrozumiemy ,że ruscy już dogadali się ze szwabami i znowu stoimy na drodze ich wielkiej przyjaźni, że aż muszą ropociąg pod morzem ciągnąć żeby nam zrobić koło pióra.
Napisano
ja pierd... ale ubaw :)))))
z tego wynika że Rosja i Niemcy to dwie małe biedne ofiarki II wojny światowej :))
a wsztstko to nasza wina bo w polskich obozach śmierci gineły miliony obywateli europy, a po wojnie 20-tego roku więziliśmy tysiące czerwonoarmistów, którzy nie wiadomo wogóle z kąd się u nas wzieli :))
Napisano
Pozwoliłem sobie zamieścić prawie cały post, PENETRATORA, z wątku http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=206622

Wyrazamy najglebsze ubolewanie i przepraszamy tow putina i wszystkich towarzyszy radzieckich!
Przepraszamy za to ze przez ponad 120 lat zaborów wasz kraj musial sie nami opiekowac, Przepraszamy za terrorystyczna dzialalnosc Kosciuszki, bandyty Pilsudskiego i innych warcholów mieniacych sie Polskimi patryiotami.
Przepraszamy za to ze w 1920 roku stawialismy wam opór i za to ze musieliscie przed nami uciekac.
Przepraszamy za to ze byliscie przez nas zmuszeni do podpisania paktu ribbentrop – molotow aby lepiej nas niszczyc.
Przepraszamy za to ze bronilismy sie 17 wrzesnia 1939.
Przpraszamy za koszty transportu i amonicji które musieliscie poniesc aby wymordowac naszych oficerów w Katyniu, Starobielsku i Ostaszkowie.
Przepraszamy ze tyle sil i srodków kosztowalo was wywozenie nas na syberie.
Przepraszamy za to ze zmusilismy wasze NKWD do wspólpracy z GESTAPO przeciwko terrorystom z Armii Krajowej.
Przepraszamy za to ze musieliscie czekac ponad dwa miesiace az upadnie powstanie warszawskie wywolwne przez zacietrzewionych Polskich nacjonalistów.
Przepraszamy za to ze zegarki, dziela sztuki i inne rzeczy które wywoziliscie z zajetych przez was terenów byly ciezkie i ich transport zapewne sporo musial was kosztowac.
Przepraszamy za to ze zagrabione nasze ziemie nie byly zbyt urodzajne i malo wydajne przy waszym kolchozowym systemie upraw.
Przepraszamy ze zegary z wiez ratószów nie chcialy dzialac po wyrwaniu z mechanizmów.
Przepraszamy ze nasze kobiety nie chcialy sie oddawac waszym zolnierzom i musialy byc gwalcone.
Przepraszamy za to ze musieliscie u nas przez 50 lat stacjonowac i instalowac tu wladze sluzalcze wobec was.
Przepraszamy za naszych rodaków przebywajacych w waszych obozach koncentracyjnych za to ze malo wydajnie pracowali a ich utrzymanie musialo sporo kosztowac.
Przepraszamy za to ze oskarzeni w procesie 16-nastu nie popelnili zbiorowego samobujstwa.
Przepraszamy za Jalte.
Przepraszamy za to ze nie bylismy wasza kolejna republika.
Przepraszamy za warcholów z solidarnosci.
Przepraszamy za to ze posluszne wam wladze byly przez nas zmuszone do wprowadzenia stanu wojennego.
Przepraszamy za to ze istniejemy.
W imieniu innych przepraszamy za to ze musieliscie niszczyc swój sprzet pancerny na ulicach Berlina w 1953, Budapesztu w 1956 i Pragi w 1968.
Przepraszamy za Czeczenów.
Przepraszamy za to ze polscy TIR-owcy nie chca bez walki oddawac waszym prawym rodakom z kalachami wiezionych przez siebie towarów.
Przepraszamy za rosyjska mafie na terenie naszego kraju.
Przepraszamy tez za to ze ostatnio tow. Putin mial awarie samolotu"

Myślę, że pasuje to tego tematu.
Mam również nadzieję, że Pentrator się nie obrazi :)

Pozdrawiam
Napisano
Seb Blatter, ja proponuję, żeby każdy z forumowiczów wydrukował ten tekst i wysłał go jako list do Ambasady Rosyjskiej :-))))))))))
Takie oświadczenia to po prostu trzeba olewać - ja bym się zdziwił, gdyby Rosjanie zaczęli nagle oddawać zagrabione nam dzieła sztuki etc. :-))))
Nasz Wielki Brat ze Wschodu cierpi najwyraźniej na polski kompleks - ale cóż, proszę mi wymienić przedstawicieli innej narodowości niż polska, którzy dłużej od Polaków przebywali na Kremlu w charakterze zdobywców tego miejsca :-))) Napoleon był w Moskwie chwilkę, a Hitlerowi w ogóle się to nie udało - a Polak potrafi :-)))

Pozdrawiam
Leuthen
Napisano
Teraz wiem czemu z takim entuzjazmem na front wschodni szli rumuni, węgrzy, ukraińcy. A poza tym żeby nie polskie zbrojne podziemie( tak uporczywie zwalczane po wojnie ) które zniszczyło transport gazu bojowego przeznaczonego pod Stalingrad to pewnie losy wojny potoczyły by się troszkę inaczej, a i naszych sąsiadów było by pewnie parę sztuk mniej.
Pozdrawiam
Napisano
kiedys słyszałem i czytałem, przy okazji podobnej szczekaczki ze strony Sowieckiego MSZ, że Sowiety chcą wystawic rachunek za bilety kolejowe na Syberie. To nie jest żart. Postaram się znaleźć źródło. To było przy okazji dyskusji jak Armia Radiecka opuszczała Polskę, i nasi politycy mieli pomysły, żeby wystawić Rosji rachunek za zamowane tereny i straty związane z pobytem wojsk sowieckich w Polsce.
Napisano
Przeprosiny za okupację Moskwy, przeszło 400 lat temu to jest po prostu kpina"

Może Trzeba przeprosić za wpie...ol który obskoczyli pod Smoleńskiem w 1632-34,bitwy pod Szkłowem 1655,Ochmatowem 1655, Połonką i Cudnowem w 1660,Orsze 1514? Pewnie to jest źródłem ich kompleksu bo na obrazie ich odwiecznej potędze jest kilka ciemnych plam.
Napisano
A oto link do artykułu z dzisiajszego Super Expressu komentujący tę sprawę:

http://www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subSpecial&news_cat_id=1585&news_id=75111&scroll_article_id=75111&layout=1&page=text&list_position=1

Link długi, ale powinien zadziałać. Artykuł jest dostępny tylko dzisiaj. POZDRO
Napisano
To tak jakbym żądał przeprosin od znajomego za to, że w dzieciństwie skopał mi tyłek, zapominając jednocześnie jak rok temu mój pies pogryzł jego dzieci.

Przykład może nie najtrafniejszy ale wiecie co mam na myśli.
Napisano
Najgorsze w tym wszystkim jednak jest to, że Rosjanie to na ogół bardzo porządni i wrażliwi ludzie, ale mają taką w sobie skłonnoś, że oddają się zawsz po rządy typów z pod ciemnej geiazdy. Ten naród niema szcześcia do ludzi, którzy nimi rządzą. Przypominają mi trochę (tu przepraszam jeżeli się któś poczuł urażony)
Napisano
Chciałem powiedzieć, że przypominają mi zwierze prze całe życie uwiązane na łańcuchu, któremu po iluś tam latach odpina się ten łańcuch, a ono nadal stoi w tym samym miejscu.
Napisano
tak jak niemcy na codzień bardzo fajni i mili, ale jak znajdzie się jaichś Fuhrer czy inny wódz zaczyna działać instynkt stadny i dostają małpiego rozumu, i chyba dzięki tym podobnym cechom te dwa narody tak dobrze się dogadują :))
Napisano
A propos Rosji - prosta sprawa. Tam nie ma czegoś takiego, jak tradycje demokratyczne. Skoro Rosjanie lubią ludzi, którzy trzymają ich za mordę, to już nie nasz wina. Mają taką samą słabość do silnych jednostek, jak Niemcy.

Pozdrawiam
Leuthen
Napisano
Ja sugeruje jeszcze przeprosic za to, ze Lejtnant Wladimir Putin Senior mogl zostac zastrzelony przez bandytow z AK lub AL, gdy w ramach sluzby w RONA (POHA) odbywal tournee po Warszawie a tym samym pozbawic swiat wielkiego przywodcy :)))))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie