Skocz do zawartości

Zdjęcia armaty plot. 75 mm St.

TomekSz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Też zauważyłem problem identyfikacji naświetlony przez jotesa, ale udało mi się z czasem go przeskoczyć (nie chwaląc się ;-)). Odróżnienie armat 105 mm to nie problem jak się już człowiek dowie jak one u licha wyglądały, szczególnie ta starsza.
Natomiast 120 to już poważniejszy kłopot. Mam zdjęcia dwóch typów tych armat (chyba), ale nie wiem która jest która. Może mi ktoś pomóc?
  • Odpowiedzi 155
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 5 weeks later...
Napisano
Zdecydowanie tak.
Możliwe, że jeszcze tam stoi. Z którego roku jest to zdjęcie? I skąd pewność, że ten Bofors trafił później do Moskwy?
  • 3 months later...
  • 1 month later...
Napisano

Zdjęcie zamieścił w innym wątku bodziu .Doskonała jakość, wspaniale widać kamuflaż,amunicję oraz przewody łączące z aparatem centralnym[?].

Przepraszam bodziu ,ale nie mogłem się powstrzymać.

• 3 months later...
  • 6 months later...
  • 5 months later...
Napisano
Piękne zdjęcia. Co do lokalizacji, to wg mnie Polska, np. dachówka na domkach, krzyże na cmentarzu itp. Ale nie upieram się.
Napisano
Jotes " -zamieść je, chętnie to zobaczę .Już raz w tym wątku pisałeś o brakujących zdjęciach naszych armat przewożonych pociągiem [przeciwlotniczym"wg. Ciebie] .Mam nadzieję że tym razem wiesz co mówisz.
Napisano
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=188554#188574

A tu krótki wątek na ten temat (niestety bez dodatkowych zdjęć), ale z próbą jakiegoś wytłumaczenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie