komunacccp Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Napisano 10 Wrzesień 2005 witamma moze ktos fotki ZOMO????? lub MO,ORMO itp. jestrem fascynatem jak widac na zdjeciu prosze o pomoc w uzbieraniu fotekk MSW w PRL. pozdrawiam jak cois to pisac na moje gg 6408215
Jeager Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 czyżby już nadszedł czas na GRH grudzień 1981" ;) Najlepiej pogadaj z kombatantami" tych na pewno jeszcze nie brakuje...
komunacccp Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Napisano 10 Wrzesień 2005 GRH?? co to oznacza?? szuam kogods kto moi pomoze:) pozdro i dzieki
komunacccp Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Napisano 10 Wrzesień 2005 ja na to:Stoi na placu oddział milicjiSilny i zwarty, pelen ambicji. Bój się milicji!Stoi i sapie, dyszy i chrzęściWśród łbów zakutych pały i pięściW łeb anarchistę, w łeb ekstremistę, w łeb syjonistęJuż ledwo myślą, już ledwo czują Lecz oni nigdy nie zastrajkują.Za nimi działacze się przyczailiTłuści, przewrotni, obłudni, miliChcą na Syberii urządzić biwak Pierwszy z nich Wojciech, drugi zaś SiwakTrzeci Olszowski doczekał chwiliŻe Solidarność w pień będą biliCzwarty w tej pracy głośny RakowskiPiąty brew zmarszczył - to ObodowskiSzósty ma dupę zamiast głowyDoczep mu uszy - Urban gotowySiódmy to pisarz wielki - ŻukrowskiÓsmy Kłosiński, kretyn beztroskiDziewiąty Czyrek - uczeń EdwardaKlas robotniczych to awangarda.Wszyscy są oni zdania jednego: Związek Radziecki jest naszym kolegą "I choćby przyszło miliard ChińczykówI każdy zjadłby milion klopsikówSraliby potem przez milion lat To nie zasraliby Kraju Rad.Nagle gwizd! Nagle świst!Gazy buch! Pały w ruch!Najpierw powoli i jeszcze z umiarem Ruszyła gromada zbójców ospaleZabili siedmiu, chyba za mało Więc wali i wali pała za pałąPo głowach, po nogach i gna coraz prędzej Górników, hutników łomocei pędziI skądże to, jakże to, czemu tak gnaŻe wali, że bije, że strzela pif pafTo aktyw partyjny, on wprawił to w ruchTo on zagrożony ratuje swój brzuchTo aktyw, co z biura teleksem do sztabówA sztaby rozdają już pały wśród drabówCo biją i walą i znów kogoś goniąBo aktyw do sztabów wciąż dzwoni i dzwoni
komunacccp Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Napisano 10 Wrzesień 2005 dziekuje bardzo na wyjasnienjie m i tego skrotu jestem nowy na forum:) prosze o foto itp:)))
Penetrator Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 Mocne..jak co równie dobrego znajdę/mi się przypomni to się odezwęa na razie takie byle co Wchodzi ZOMO-wiec do księgarni, a sprzedawczyni: Co deszcz pada.?"
Jeager Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 był se taki anons prasowy: zamienie syna zomowca, na córkę. Może być k...wa"
ktosiek Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 Ja znam taka reklamę z tamtych czasów.Ani IXI ani OMO nie Wypierze tak jak ZOMO"
komunacccp Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Napisano 11 Wrzesień 2005 spoko dzieki:) a maxcie moze jakies fotki?? czy cus? czy tylko kawały? pozdro
mike110 Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 http://www.zomoza.kgb.pl/Tu znajdziesz wszystko czego szukasz o ZOMO i OPP. Pozdrawiam.
komunacccp Napisano 11 Wrzesień 2005 Autor Napisano 11 Wrzesień 2005 dzieki:) ta stronke juz znam to stronka mojego przyjaciela:) razem z nim szukamy nowych fotek. pozdro
arekp71 Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 witama to masz ???http://www.fotoinfo.pl/filstr38.htmArek
krecio Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Czarny, ah czarny, ah czarny wicher dmie,Juz cały komisariat do boju sie rwieNiech zyje radiowóz, niech żyje pała gazNam młodym milicjantom do juz czasOjciec był pułkownik, kapitan jego bratOn starszym sierżantem od dwudziestu latNa izbie wytrzeżwień zapoznaliśmy sieDo niego, ah do niego me serce ciagle rwieWidziałem jak bandyci skopali jego twarzAh, straszy sieżancie gdzie swą pałę masz?Okrutną poległ śmiercią - lecz piękny pogrzeb miałGdy o trumnę jego gruchnęło tysiąc pał.
Lokomotywa Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 oj komuna komuna - gdyby to ZOMO istniało do dzisiaj to byś spokojnie nie przeszedł ulicą -nawet mi się pisać nie chce o tym sk....synstwie Ale :Spowiada się facet w konfesjonale - Proszę ksiedza zabiłem zomowca - Miałeś mój synu spowiadać się z grzechów a nie z dobrych uczynków
marooda Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Krecio,to na melodie KaBeWiakow? :-)pozdrMaruda
komunacccp Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Napisano 12 Wrzesień 2005 witamjuz to widzialem ale nie mozna zabrdzoi kopiowac bo male sa. dzieki arekp71
komunacccp Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Napisano 12 Wrzesień 2005 Oj lokomatywa" czy ja mowie ze ich kocham". Poprostu interesuje sie tymi formacjami i tyle. Wiem ze nie kojaza sie kazdemu z dobracia ale duzo osob ich chwali, ale nie chce na ten temat dyskutowac. Uszanuje każdego zdanie i nie zamierzam nikogo przekonywac do swojego zdania. pozdro DZIEKI za wierszyki itp. jak mozna to fotki plis:)
Barnaba Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 a wiecie co oznacza skrut UFO?Ukryty Funkcjinariusz Ormo :D
kolekcj Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 w Multimedialnej Encyklopedii PWN są jakieś filmiki z demonstracji. Napewno łatwo rozpoznasz swoich faworytów.
kolekcj Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Sprawdziłem i faktycznie jest jeden filmik jak trzymają kogoś i biją pałką po głowie. Jak się na to patrzy to nie bardzo rozumiem co dobrego mogą mówić o ZOMO?
komunacccp Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Napisano 12 Wrzesień 2005 wiesz to w czasie demonstracji, ale pozatym to onibudowali place zabaw opiekowali sie dziecmi w domach dziecka itp. zadazly sie przypadki naduzyc i to czesto to tylko ludzie. za komuny tak byli i nic nie poradzimy na szczescie ich juz nie ma dlatego jestesmy MY:))) pozdro
kolekcj Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Przeszło 15 lat już nie ma komuny, a ludzie nadal lecą na te teksty. Oczywiście, że budowali place i opiekowali się dziećmi w domach dziecka. Nie robili tego jednak dlatego, że los przedszkolaków i sierot spędzał im sen z powiek. Robili to dlatego, żeby takim jak Ty można było powiedzieć że to robią. Żeby można było powiedzieć, że to jednak fajni kolesie mimo że Cię leją jak w filmiku - gumową po głowie. Wybacz, ale jeśli nawet byli dobrymi ojcami swoich rodzin, to ktoś kto pałuje innych za poglądy, musi mieć spore zaburzenia psychiczne.
Grendel Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 Oczywiscie - hieh...Opiekowali sie sierotami z Wujka".A w ramach naduzyc odbili mi nerke.Nie w czasie demonstracji, a dostarczenia na przesluchanie"...Biedni zomowcy...Skrzywdzeni przez los i historie...Napisze krotko - ciesze sie, ze nie mieszkam juz w Polsce.Zdegustowany watkiemGrendel
wons Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 komunacccp trafiłem kiedyś na smietniku dyplomy i inne śmieci ORMO, jakby Cię isteresowały skany, pisz na grzes_z_polczyna@wp.plpozdr. i życzę wytrwałościwonsY
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.