Skocz do zawartości

Oddać do muzeum ?

Updz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na wstępie chciałem przywitać wszystkich na forum. Jest to mój pierwszy post. Ostatnio wybrałem się z kolegami na eksploracje, podobno w moich rejonach poległo wielu Niemców. Około 0.6m pod ziemią znalazłem szkielet niemca z resztkami munduru i hełmem. Kości zostawiłem, zabrałem tylko czaszkę z hełmem. W domu oczyściłem, i dałem na półkę, prezentuje sie bardzo dobrze, tylko mam dylemat. Taki eksponat może się przydać w muzeum? Jeżeli tak to proszę o jakieś numery telefonu do osób zajmujących się tym.

Pozdrawiam, Damian Grela.

• Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Co to znaczy o tylko niemiec"??? Po pierwsze nie niemiec tylko Niemiec, po drugie: Niemiec to nie człowiek do cholery? Co ty sobie człowieku wyobrażasz?? Jesteś zwykłą hieną cmentarną!!!! Żygać się chce!!! Ciekawe jak byś sie poczuł wiedząc, że ktoś weźmie sobie do domu twoją czaszkę i postawi na półce jako fancik" a resztę kośćca zostawi na wierzchu mówiąc o przecież tylko p(!)olak"??
Puknij sie w głowę koleś!!!

nie wiem kogo w większym stopniu należałoby powiadomić prokuraturę o bezczeszczeniu pochówków? czy lekarza psychiatrę o ciężkim przypadku osobowości dysocjalnej? Nie Panie Grela to nie ylko niemiec" to są szczątki ludzkie, jak mama i tata, pani uczytielka, albo ksiądz na religii czy rabin czy jakiś inny immam nie nauczył to nie wiem kto ma to zrobić:/
bez poważania
J.

nie wiem kogo w większym stopniu należałoby powiadomić prokuraturę o bezczeszczeniu pochówków? czy lekarza psychiatrę o ciężkim przypadku osobowości dysocjalnej? Nie Panie Grela to nie ylko niemiec" to są szczątki ludzkie, jak mama i tata, pani uczytielka, albo ksiądz na religii czy rabin czy jakiś inny immam nie nauczył to nie wiem kto ma to zrobić:/
bez poważania
J.

Nie mam szacunku do niemców, ludzie którzy mordowali polaków nie zasługują na pochówek. Kości tego człowieka" nie dał bym nawet psu...
Btw,do tego zestawu" posiadam jakiś niesmiertelnik na którym widnieje napis FSCH ( + inne oznaczenia ) co chyba oznaczało spadochroniarza.

Szkoda strzępić języki na takiego szkodnika, który zalągł się w naszym środowisku. Ale nie da się też nie nazwać tego kogoś burakiem, idiotą, cymbałem...(żeby nie urzyć dosadniejszych określeń) Nie powinno się źle życzyć nikomu ale obyś znalazł w ziemi coś co usunie cię spośród normalnych ludzi. OBY JAK NAJSZYBCIEJ.

Witam!

Oj, zwyczajnie przesadzacie.. Przecież widać że Updz robi sobie z Was jaja i tyle:)) Swoją droga nasunęło mi to pewną myśl: Czy jest jakaś granica czasowa która Waszym zdaniem decyduje o tym czy się bezcześci czy nie, jakiś grób? Czy grób z przed 2 tysięcy lat też jest dla Was taką świętością, czy tylko te z okresu ostatniej wojny?

Pozdrawiam

VW

Niestety muszę Cię zmartwić - nie robie sobie jaj. Chociaż teraz wiem że mogłem nie pisać o moim znalezisku, chyba niektórym nie podoba się to że miałem szczęście. Jak juz mówiłem to TYLKO niemiec, i nie mam zamiaru tracić humoru przez nędznego morderce...

Updz coś ci napisze kolego zostałeś pojechany na forom przes kolegów NORMA " mają racie , ale nie oto mi chodzi , czytaj ale uważnie ja pere dni temu wykopałem masową mogiłe żołnieży Niemieckich i tez byli w mondurach i z całym sprzentem i na dodatek nie mieli hełmów na początku wyszła czaszka a za nią 1 nieśmiertelnik potem 2, i wiesz co ci powiem ze nic z tamtad nie wziełem ( oprucz nieśmiertelników) powiadomiłem znajomych z ekshumaci i czekam na ekipe to potrwa jakieś 2 tygodnie zanim oni ich wyciągną a podejżewam ze tych Niemców lezy tam więcej po odkryciu 3 szkieletów które lezaly praktycznie jeden na drogim dalej nie kopałem . kolego jak odbywa sie ekshumacie to panow interesója tylko kości i nieśmiertelniki a pozostałe zeczy jak będa cię interesowały to pozwolą ci wziąść na twoim miejscu nawet takich tematów bym nie wzocal na forum bo tylko z siebie robisz durnia . a co do Niemców to tacy sami ludzie co i Polacy Francuzi czy Żydzi normalni !!!!!! tak jak ty czy twoja rodzina . facet zgłoś to gdzies i nierozrzocaj kości bo nawet tego psy nie robią . pozdrawiam i oczywiście przygotój sie na obiechanie JESZCZE" na forum przez poszukiwaczy normalnych // A i jeszcze Updz sledz posty bo za pare dni będziesz miał okazie zoaczyć sporo fotek z ekshumaci tych NIEMCÓW co znalazłem .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie