Skocz do zawartości

TKS - wnętrze pojazdu

Lukas P

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
1. MWP jest dysponentem m.in. taknietki TK-S o znacznym stopniu zachowania. Ale gdzie ona jest ??? O to jest dobre pytanie ....

2. Nie wiem co kolega sadyk trzymał w ręku, ale nie znaleziono dotąd w CAW dokumentacji wykonawczej TK-S czy innej polskiej takietki. A szukano, i szukamy nadal. Natomiast bardzo mozliwe, że widzial kolega spis wszystkich elementów tankietki w dużej skali służący np: do zamawiania podzespolów przez warsztaty garnizonowe. Bo cos takiego znaleziono, niektórzy sa nawet w posiadaniu kopii. A panowie kustosze z MWP uznali to za dokumentacje wykonawczą pojazdu wywłołując tym stwierdzeniem powszechną wesołość w środowisku.
Napisano
Akagi,
nie twierdzilem, ze widzialem dokumentacje wykonawcza. Stwierdzilem tylko, ze widzialem plany (z 1933-1936) z podpisami Trepki, Lapuszewskiego, Grudlacha, Lipki, Lazarewicza. Byc moze byly to zalaczniki do spisu elementow tankietki do zamawiania tankietki, ale tylko byc moze ... nie jestem pewny. Bede we wrzesniu w archiuwum to sprawdze.
Napisano
TKS pojechal do Otrebusow (czy jak to sie odmienia )
gdie zostanie zrobiony (jakos mi sie to niewidzi)
po spartoleniu w ursusie i gdzie prawdopodobnie juz pozostanie

to ze kolega Jacek wszech wiedzacy czegos nie widzial nie oznacza to ze tego nie ma a w CAW maj burdel i tyle

moze rzuci troche swiatla na sprawe wz 34?

wlasnie kiedy obaczymy jakiegos TKS w ruchu?
Napisano
alez Pawel model 1:1 stoi u mnie w garażu, sam widziałeś..........

Kolego miał, ja wiem, że jest w Otrębusach, a nawet wiem co aktualnie jest przy nim robione. Ale po co o tym pisać???
Żeby wszechpotężny" moderator Polmos mi znów przysłał maila treści - jeszcze jeden taki post a cię usunę z Odkrywcy"... - koniec cyt.
A to ja dziekuję uniżenie i juz nic nie piszę. Bo ... mi się nie chce na przykład.

Ale dalibóg, cóz światłego mam rzucić na sprawę wz.34? ( znaczy możesz jaśniej, bo nie łapię kontekstu pytania)
Napisano
Do Polsmola - co do nikłej orientacji , to pozwole sobie zgłosić zastrzeżenia.Rzeczone papiery do wglądu na Bzurze - specjalnie wezmę ze sobą i ucinamy temat.Co do rysunków detali TKS-a - istnieją - mam kilka.
Napisano
Jakie Otrębusy, jaka Korea...

Tankietka TKS szykuje się właśnie do uroczystego występu na targach zbrojeniowych w Kielcach od 29 sierpnia (zwykli widzowie wchodzą chyba od 30 sierpnia). Nie jeździ, ale wygląda doskonale. Pomalowana, z kopiami brakujących blach itp. A pojeździ za jakiś czas. Tak przynajmniej twierdzi Bumar, finansujący remont wozu.
Napisano
i tym to sposobem mamy kompletna dezinformację, bo każdy mówi co innego......... KC KPZR cieszyło by się jak dzieci w piaskownicy :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Napisano
To nie jest dezinformacja... Najlepiej udać się do Kielc w przyszłym tygodniu z aparatem foto i nacieszyć oczy pierwszym takim pojazdem w polskich zbiorach!
Napisano
Znaczy Hartmann rozmowy nie dotyczą Ciebie - przepraszam, ale wykonawcą modelu tanbkietki będzie kto inny, nie związany z branżą rekonstruktorską. Jeśli nam pomożesz to chwała Ci.
Napisano
I kto tu sieje deziformację?
Akagi, powtarzasz niesprawdzone plotki. Nie wiem po co? Chyba żeby dodać sobie powagi, ale nie tędy droga.

Nie czuję się upoważniony do udzielania informacji, ale starczy powiedzieć, że Duncam ma 100% racji.
Jeśli ktoś nie wierzy to może odwiedzić targi MSPO w Kielcach i zobaczyć TKS-a na własne oczy.
Napisano
K J M to gdzie jest ten TKS???

ja slyszalem o jeszcz4e i nnym miejscu postoju u niejakiego pana M.

i znowu klania sie wielka tajemnica to jest chore

Jacek wkoncu sie bekenly te twoje ciagle nie domowienia i niedokonczenia
Napisano
TKS był dotychczas remontowany w Ursusie, w firmie Grupy Bumar. Efekt można zobaczyć za tydzień w Kielcach.

Jego silnik przekazano do osobnego remontu do Otrębusów.

TKS jako własność MWP będzie w przyszłości eksponowany w Warszawie.

I to tyle.
Napisano
Janusz, a znasz do mnie telefon - 607 17 40 40
a nie wszystko mozna publicznie bo widzisz co sie dzieje......... Zaraz człowieka od czci i wiary, etc, banicją mu grożą ( WszechModerator Polmos)

a ja sobie wracam do dziurki i dłubię Tygrysa z kantówki :)))
Napisano
Do Jazłowiaka - a po cholere - stoi kadłub u Habra - zwracasz koszty i możesz go sobie wziąść . Bez robocizny i prowizji - jak dla Ciebie żeby nie było że nie chce pomóc.
Hart

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie