Foster73 Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 Na ponad 1000 odsłon tematu (na chwilę obecną) dokonano 24 wpisów.W moim skromnym przekonaniu świadczy to tym, iż wszystkim pozostałym tak naprawdę wisi" to, czy pan Wojtek będzie nadal pisał dla Odkrywcy. Oczywiście mogę się mylić.Właściwą interpretację pozostawiam redakcji i zainteresowanym.pozdr
dziki1958 Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 PIERWSZE NUMERY ODKRYWCY CZYTAŁEM Z ZAPARTYM TCHEM I OGROMNYM ZAPAŁEM. KAŻDY MÓGŁ ZNALEŹĆ COŚ DLA SIEBIE. TEMATYKA BYŁA RÓŻNORODNA, Z NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAŁEM NA KOLEJNY NUMER. BYŁA TO NIEWĄTPLIWIE I OGROMNA PANA ZASŁUGA.OGLĄDAŁEM RÓWNIEŻ PANA PROGRAMY TELEWIZYJNE DLA POSZUKIWACZY.ZAWSZE STAWIAŁEM SOBIE PANA ZA WZÓR PROFESJONALIZMU.CHOĆ OSIĄGNĄŁEM JUŻ WIEK PRAWIE PRZEDEMERYTALNY (47 LAT)DALEJ CHODZĘ Z WYKRYWACZEM I POZNAJĘ HISTORIĘ NASZEJ OJCZYZNY. PANIE WOJTKU JESZCZE NIE CZAS NA EMERYTURĘ, ROŚNIE NOWE POKOLENIE ODKRYWCÓW I TO JACY ONI BĘDĄ ZALEŻY RÓWNIEŻ A MOŻE PRZEDE WSZYSTKIM OD PANA - CZŁOWIEKA Z DOŚWIADCZENIEM I DOBREGO NAUCZYCIELA.POWALCZMY RAZEM NIECH TO NOWE POKOLENIE POSZUKIWACZY BĘDZIE ZGRANĄ PACZKĄ KUMPLI RATUJĄCYCH OKRUCHY HISTORII POLSKI. A TYM CO NA PANA GADAJĄ POWIEM JEDNO PSY SZCZEKAJĄ - KARAWANA IDZIE DALEJ". POWODZENIA I KOLEJNYCH CIEKAWYCH ARTYKUŁÓW W ODKRYWCY.MA PAN OGROMNĄ MISJĘ DO SPEŁNIENIA. POZDRAWIAM. DZIKI1958
prezesszczepan Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 Oj jaka szkoda :( Myślę, że pan Wojtek nie porzuci pisania, jego artykułu są naprawdę świetne.......... :D
KudłatyHD Napisano 2 Sierpień 2005 Napisano 2 Sierpień 2005 Prezes sprawdzaj ortografię i literówki przed dodaniem posta:)Artykuły Wojtka powinny byc co kilka numerów, żeby mógł napisać coś ciekawego a nie na akord szybkie teksty.
Wojtek Stojak Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 Foster73 podsumował. Teraz ja podsumuje. Jeśli udało mi się samym pisaniem zdobyć sympatię dwudziestu czterech, nieznanych przecież, osób, to jest to wielki sukces, z którego jestem dumny. Gdybym miał tysiąc głosów startowałbym na prezydenta. Redakcja na mnie nawrzeszczała - mam pisać! Ale ja się teraz boję i redakcji i Was. Przecież pisząc, będę cały czas myślał: a pewno się nie spodoba", autocenzura będzie tak silna, że moje pisanie, właściwie rozmowa z Wami, która do tej pory była przyjemnością, może stać się przykrym obowiązkiem. Ja nie potrafię pisać inaczej, nie będę streszczał, kompilował, pisał po raz setny o Riese, MRU, bursztynowych komnatach i wymyślonych podziemnych miastach. Mogę pisać, jak dotychczas, tylko o sprawach małych, takich, z którymi i Wy się możecie spotkać, takich, które miały miejsce naprawdę(chociaż z Waszych wypowiedzi wynika, że nie we wszystko wierzyliście). Spróbuję jeszcze raz, zobaczymy co z tego wyjdzie.
revolt Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 a ja znalazłem polski nieśmiertelnik drapany" z nazwiskiem Adam Stojak to jakaś rodzina?? pozdrawiam a artykuły sa nawet fajne:) nie łam się będzie gites:)
Gigant Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Drogi Wojtku.Nasza Dolnoslaska Legendo.Nasz Drogi Pionierze Wszystkich Poszukiwaczy Przygódi Skarbów.To Ty Nadajesz Klimat Naszej Pieknej Śląskiej Ziemi,Klimat Tajemniczy i Romantyczny.To Ty Jesteś Przwodnikiem i Drogowskazem NaszychDziałań.Jesteś Wielki.Jesteś Gwiazdą.Nie Pozwolimy,Aby Jakieś Buce,Nie Mające Za Grosz Wyobraźnii Odrobiny Rycerskiej Fantazji Nadawały Ton Naszej StarejTradycji Poszukiwaczy Skarbów i Przygód.Buce, Wynocha Na Kubę!Wojtku,Stary Przyjacielu,Nigdy Już Nie KupięOdkrywcy" Jeśli Nie Będzie Tam Twojego Artykułu!Pozdrawiam Serdecznie.Gigant.
Foster73 Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Przepraszam, ale koledze Gigantowi chyba wazelina z kieszeni kapie. I proszę nie pisać na klęczkach, bo spodenek szkoda.p.s.Proszę mnie źle nie zrozumieć.Nie jestem przeciwny dalszej obecności pana Wojtka na łamach Odkrywcy. Tyle co pan Wojtek przeżył i widział to pewnie i dwóch takich jak ja nie doświadczy.Jednakże to, co napisał KudłatyHD o artykułach co kilka numerów,pisanych ciekawie ale nie na akord" może jest rozsądnym wyjściem?pozdr.
obert8 Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Witam panie Wojtku a moze nie trzeba pisac o podziemnych miastach Riese czy MRU moze trzeba popisac o zwyklym lazeniu po lesie z wykrywka jak to czyni 90 proc czytelnikow ODKRYWCY zapamietalem pana program w TVN jak gdzies pod sosna wytargal pan banke na mleko i jakies rzeczy moze o takich rzeczach powinien pan pisac podzielic sie doswiadczeniem arcy ciekawy artykul byl pana autorstwa o lotnisku i czlowieku ktory byl zwiazany przysiega ze nie powie gdzie byla ukryta bron AK PZDR I ZYCZE SUKCESOW
Gigant Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Sluchaj no,Ty Forester 73,gdyby Ci bylo dane byc kiedysw towarzystwie Wojtka-Legendy,to bys inaczej gadal,widac ,ze nigdy tego nie doswiadczyles,bidaku...Czytaj no sobie Ty Forester kolorowe gazety dla kobiet...Stary,wierny kumpel Wojtka-Gigant.
Jeager Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 słuszna decyzja Panie Wojtku, czekamy na kolejne artykuły ;)pozdr. J.
Foster73 Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Panie Gigant. Co ja mam czytać, to nie pan mi będzie dyktował. A jeśli Pan Wojtek ma takich tylko kumpli, to nie dziwię się, że zaczyna mu brakować polotu.Stary,wierny kumpel Wojtka" nie będzie właził w d... aż po pięty gdy widzi, że źle się dzieje.Mam nadzieję, że jesteś tylko marnym prowokatorem, bo to co wypisujesz jest żałosne.Do Pana Wojtka.Przepraszam, nic do Pana nie mam. Liczę, że jeszcze dane mi będzie czytać Pana teksty tak interesujące jak dawniej.pozdr.
proscan Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Witam,Mam wszystkie numery Odkrywcy. Nie czytam wszystkiego od deski do deski", ale artykuliki Wojtka Stojaka czytałem wszystkie.Panie Wojtku, jeśli ma Pan o czy m pisać, to proszę pisać i nie zrażać się.Nie wszystko co Pan napisał i co Pan robił (zwłaszcza w TVN) mi się podoba, ale jest ciekawie i dosyć swojsko. Niech inni będą bardziej prime and proper".howk,proscan
Aikikai Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Odkrywcę czytam regularnie od około dwóch lat. Zawsze Pana artykuły czytałem z zainteresowaniem (jako pierwsze). Niech Pan będzie dobrej myśli. Powodzenia. dawid
woytas Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 a moze by sie wreszcie glowny zainteresowany odezwal? kruca bomba?ile jeszcze osob ma go prosic o to by nadal skrobal do odkrywcy?bleeeeee
Jeager Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 woytas, najpierw czytaj, potem pisz! odpowiedź jest zaledwie kilka postów wyżej.pozd.J.
jacenty2004 Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 No nareszcie !!!...Pisz Pan Panie Wojtek o tym co było dla swojego i naszego zadowolenia. Może być krótko (bo to nawet lepiej)i może być nawet o zardzewiałym gwoździu wbitym w deskę od stodoły, ale na koniec niech będzie rysunek lub ewentualnie zdjęcie żebym ja też mógł tego gwoździa zobaczyć. Pozdrawiam
Wojtek Stojak Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Napisano 5 Sierpień 2005 Gigant, ujawniłeś gigantyczny talent. pisz dalej, żeby go nie zmarnować:) A Wy, cała resztaponieważ nie macie talentu Giganta, może byście wzięli saperki i poszli do roboty do lasu, zamiast pisać o Stojaku. Trzymajta się!
marecki. Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 a gdyby ktoś chciał obejrzeć legendarne odcinki KLUBU POSZUKIWACZY SKARBÓW to niech napisze do mnie na email
Hartmann Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Wojtku - pisz dalej , choćby na złość tym maluczkim , mniejszym od Twojej maszyna do pisania . Obrażać się nie dawaj a durni olewaj .Zawsze szczerze oddany Hart
Monsun Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 Witam Pana, Panie Wojtku!Muszę szczerze przyznać, iż to ja dość często pisywałem na łamach forum Odkrywcy o tym, iż Pańskie artykuły ostatnimi czasy nie są ciekawe i nawoływałem do zmian. Nie wypieram sie tego. Cały czas uważam, iż teksty te nie prezentowały należytego poziomu i stanowiły jedynie swego rodzaju wypełnienie ramówki. Jak wiekszość przedmówców uważam również, iż Pańskie wcześniejsze artykuły były bardzo ciekawe, za każdym razem prezentowana była nowa przygoda i konkretne wyniki w terenie ... potem nastał czas, gdzie chyba Pan zatracił tą nutkę, która od początku pracy w redakcji Panu towarzyszyła ...Życzę Panu powrotu na łamy Odkrywcy z ciekawymi i przemyślanymi artykułami, bo kupując gazetę za 11,50 zł z niewielką liczbą stron, zawsze liczymy na ciekawą tematykę.PozdrawiamMonsun
Gigant Napisano 13 Sierpień 2005 Napisano 13 Sierpień 2005 Niech żyje nasz Wojtek Stojak !!!Nasz przewodnik po ścieżkach przygody !!!Basia,Anna,Elżbieta,Wojtuś,Wiera z Jel.Góry,Harold,Nunek,Kuba-farmaceuta,Piotr,Witek,Pedro,Tierech,Lilek,Jędruś,Darek,lekarze ze Szpit.Woj,geodeci,geolodzy,muzycy z grupy The Sleep Walker,Michał Murkowski,Maciej Zapora,Rochacz z Kleczy,Wuj,poszukiwacze z Wlenia,Gigant z rodziną,Paweł i Ciciulin.
Landminer Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 Wojtku..... nie wiem co powiedzieć... Znamy się od lat i zawsze ceniłem, cenię i cenił będę Twoją wiedzę i staż poszukiwawczy. W sumie Twoje fachowe artykuły przelatywały mi zawsze koło nosa bo jak zawsze podkreślam, że jestem Krakusem i daleko mi do tematyki dolnośląskich i okołowrocławskich terenów, ale ZAWSZE z dziką rozkoszą czytałem Twoje felitony z których wiało fantastycznym humorem, i tą piękną retoryką (Retoryka /z gr. ρητωρ - mówca/ - krasomówstwo, sztuka wymowy, nauka zasad umiejętnej argumentacji i pięknego oraz sprawnego wysławiania się) której w tych podłych czasach coraz bardziej brakuje.Szczerze przyznam, że to właśnie przez Twoje Wojtku artykuły ostatnimi czasy sięgałem po Odkrywcę...Cóż pozostaje mi więcej powiedzieć - Wojtku trzymaj się i rób swoje!!!Z przyjacielskimi pozdrowieniami - Grzesiek.
slw Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 Czasu minęło mało-wiele i proszę ! Zamiast jednego mamy dwa fajne artykuły i, co chwalebne, dotyczące dwu różnych spraw. Jak dla mnie ten drugi" lepszy, ale to już gustaI prawie bez herbaty :-)Miło znowu czytać.pzdr,slw
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.