Skocz do zawartości

W Japonii tez sie bawią.. :)

Rekomendowane odpowiedzi

http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www2.wbs.ne.jp/~camo0/103_0373.JPG&imgrefurl=http://www2.wbs.ne.jp/~camo0/ber-sisatu.htm&h=295&w=294&sz=44&tbnid=3G-kPj0ODnwJ:&tbnh=111&tbnw=110&hl=pl&start=3&prev=/images%3Fq%3Dzb30%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DG

Michalczewski!!!!
Bravo!......dla znalazcy tej strony....!
Czyli w Azji też jest reenactment.....komentarz pozostawie oglądającym te strony..
Troche gryzie....ale....no cóż !
W 2000 roku na Beltring spotkałem wnuczka pilota który był uczestnikiem ataku na Pearl Harbour!
Nie powiem...pokazywał foty...dreszcz emocji sie przeżyło...tak blisko być tego tematu....no no....sam nie mogłem w to uwierzyć do czasu kiedy do mnie napisał w 2001 roku przesyłąc skany fotek.
Był w mundurku...ale z epoki i odtwarzał pilota...a ci koledzy troszke przesadzają ....jeżeli chodzi o wojska niemieckie...choć ....no właśnie.
Kto wypowie sie na ten temat...odnośnie azjatów w armii niemieckej czasu II wojny?
Ruto Cuijno z Tokio.....pozdrawiam Cie!
Sosab

fajne:) Japończyków w jednostkach liniwych chyba raczej nie było u Niemców- ale osób o mongoidalnych rysach w różnych egzotycznych elektrykach pewnie paru tak :) bardzo fajna stronka :)
pozdro
J.

Dlaczego od razu jak chodzi o odtwarzanie to od razu elektrycy? Łolaboga ludzie, opanujcie się! Mnie najbardziej rozśmieszyli Kitajce (z calym szacunkiem) w radzieckich mundurach nad gosciem w amebie :D:D:D:D

Tak, to Finowie nad tą amebą".
Mysle, że możemy im zazrdościc, bo niejeden z nas chcialby mieć takie fajne mundurki i GRZMIĄCE KIJE!
Jakoś im nie przeszkadza to, że wyglądają inaczej i noszą mniejsze mundurki z racji niższego wzrostu - im samym to nie przeszkadza. Robią to dla siebie, są u siebie, wśród swoich. Na pewno świetnie sie bawią.
Wolałbym takich Niemców zaprosić na impreze, niz niektórych naszych wyznawców Armii DDR i Szwacjarii!
Świetnie wyglądają!

Ale jazda! :)))
Kurcze chłopaki, a szczególnie Finowie wyglądają ZAJEB***** ( dopóki mają zamazane oczy ).
BTW ciekawe jak w Japonii wyglądają sprawy prawne z wykorzystywaniem różnego rodzaju środków pozoracji.. a szczególnie broni. To co noszą to chyba jakieś stalowe kopie czy inne Marushiny.

Pzdr
Anaba

chłopaki są fajni i ważne ze się bawią a ubranek pozazdrościć, choć te oczka nie do każdego munduru pasują :), co do broni to myślę że w większości to ASG i nie zdziwiłbym się gdyby to właśnie o takie ładniejsze" (w sensie że bardziej real) ASG chodziło.
pozdro

Hahahha dobre - szczegolnie te niemiecko-rosyjsko próby made in japan :) A tak serio czy znacie jakeis stronki o powaznej rekonstrukcji armii japonskiej z drugeiej wojny ? moze to byc b. ciekawe ...

Co do broni to gdzies czytałem że u nich nie wolno posiadac nawet metalowej repliki. Widziałek kiedys stronkę japońska z replikami broni, wszystko było drewiane ale tak odmalowane że nie do poznania.

Bedac Azjata nie ma problemu aby odtwarzac:
ZSRR - bylo ich co niemiara
Niemcy ww2 - ex-ZSRR, wszelkie legiony Turkiestanskie itp.
USA - Amarykanie pochodzenia Japonskiego byli wysylani na front Europejski, ale ich dzialalnosc nie byla zbytnio naglasniana, choc ostatnio czytalem iz zdobyli ponad 400 wysokich odznaczen USA.
Finowie - nie ma problemu rowniez, byli tam wszelcy Eskimoso-podobni z okolic podbiegunowych, jak najbardziej skosnoocy.
Tylko z armia Wloska jakos niezbyt widze polaczenie....

Co do zakazow, zakazane jest posiadanie wszelkiej broni bialej. Po raz kolejny zaplacze nad polamanymi bagentami do Arisaki w sklepie w Tokyo.....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie