Skocz do zawartości

Znalazlem

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
moze niewykopałęm ale miałem z wody wyciągnietego :) Ale czysciłem duzo hełmów i zaden jak wygldał tak jak ten przed czyszczeniem sladu klaki nawed niemiał... Chyba ze to cudowny sposób to mozesz go zdradzic i wyczyszcze nasteppnego wykopka i bedzie kalka ... ?? :)

Pozdrawiam

Witam!!!

W wieku 5 lat ukonczylem Akademie Sztuk Pieknych w Warszawie. Cztery lata pozniej fakultety w Wiedniu i Amsterdamie. Od dziesieciu lat zajmuje sie podrabianiem helmow szczegolnie M38. Pracuje rapitografem zrobionym z rolexa a czasami z piora Davidoff`a, robie kalki na komputerze ze skrzydel much afrykanskich a do utwardzania uzywam lakieru bezbarwnego z osocza krwi mrówek faraona. Przyznam szczerze jeszcze zadna podroba mi az tak dobrze nie wyszla.
A film vinci powstal na podstawie mojej biografii.

Z powazaniem ubawiony vonadamski

To widac Onyx, ze jeszcze musisz troche helmow poczyscic w zyciu. W dodatku do kogo masz pretensje, ze na Twoich nie bylo kalek (albo zes tak madrze je czyscil, ze sie ich pozbyles, nawet o tym nie wiedzac)? Na przelomie lat 80/90 na Helu i Mierzei niemieckich garow bylo jak psow, wyciagalo sie po 10 wsadzonych jeden w drugi.Czesto te skrajne z dolu i gory byly pokryte jeszcze grubsza skorupa rdzy, niz ten vonadamskiego, a kalki wychodzily takie same, jak nie lepsze. INna sprawa, ze te najslabsze sztuki to sie wtedy czesto na drzewach wieszalo i zostawialo...:))

Witam!!!

Jak powiedzialem troszke z nim gorzej :( Niestety kalkomania utrzymuje sie na purlchlach rdzy. Jezeli zniszcze purchle zniszcze kalkomanie. Musze jakos zakonserwowac te rdze. Mysle nad oliwa z oliwek. Co wy na to? Nie rozpusci rdzy?

Z powazaniem vonadamski

• 2 weeks later...
vonadamski!Gratuluję znaleziska.Wsród polskich poszukiwaczy zauwazyłem pewną prawidłowość.Otóż jesli ktos wyrwie z ziemi czy cholera wie skad jakiegos fajnego i rzadkiego fanta to koledzy od łopaty i wykrywacza tak go potrafią wyrzygać, że człowiek nie ma ochoty następnym razem nic pokazywać.A kalki wbrew pozorom przy odpowiednim czyszczeniu występują dosyć często i to w dużo gorszych stanach skorodowania hełmu niż wykopany m-38 wonadamskiego.Oczywiście ja spadochrona nie wykopałem a mówię np: o m35 które wykopywałem.Jeśli kalka nie jest zatarta celowo w epoce to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że przy czyszczeniu wyskoczy.
Pozdrawiam-Grzesiek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie