Skocz do zawartości

Plakat Bzury 2005

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jak widzimy droga wycieczko plakat nawiązuje w swej formie do propagandowych ulotek mobilizacyjnych polskiego wrzesnia. Nie jest wcale to żaden przytyk, wręcz przeciwnie OK. Brakuje według mnie tylko wyraznego napisu : JEDEN POCISK - JEDEN NIEMIEC. Pozdrawiam!

Miniaturka będzie w Do Broni, mam nadzieję, że i w Odkrywcy w ramach zapowiedzi imprezy. Plakat będzie miał format a-1 więc będzie bardzo duży:-) i będzie go będzie mozna kupic na Bzurze - a każdy uczestnik dostanie takowy w prezenecie:-)

Mam tylko dwa pytania:

1.Z jakiej formacji jest ten dzielny wojak w furażerce, z jedną potrójną ładownicą? Mam kiepski monitor, więc nie bardzo rozpoznaję.

2.Dla jakiego sponsora (a może jest już wytypowany?) zarezerwowane jest miejsce na linii strzału leżącego piechura :-)

A w ogóle to plakat bardzo mi się podoba!

mimo mojej dużej sympatii dla pomysłu rekonstrukcji walk nad Bzurą te stojący strzelec wygląda jak myśliwy albo jak gajowy Marucha. Jak można było dobrowolnie zrezygnowąc z hełmu wz. 31? Może Panowie Wróblowie powinni trochę odpocząć od monopolu rysunkowego?

Pawle widzie ze inspiracje czerpałes z moich chłoapków ze zeszłego roku ;-P

ten stojacy to jest kadet PW ;-) chociaz nie ma drelichu tylko ma wz19 ale to sie wytnie;-)

a pozatym plakat bardzo dobry

ja bym tam na zyczenie okejosa jakiegso martwego niemca u dołu dorysował ;-)

Schrek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie