41pp Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 OOOOOO! na Gibalskiego! A można wiedzieć komu SPRZEDALI PASTE?? /za złotówkę/Pozdrawiam.
41pp Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 a.korbaczewski temat Powstania Warszawskiego jest dla mnie zbyt bolesny; dlatego wyłączam się z dyskusji.Pozdrawiam.
a.korbaczewski Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 wyłączaj się choć niewiele zrozumiałem z tego co napisałeś.zasadniczo ja jestem tutejszy więc temat radosny dla tutejszego być nie możepozdrawiam zatem.
elpasys Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 W poście z dnia 2008-06-12 16:14:46 kol. a.korbaczewski napisał:.....przy okazji zwracam uwagę na tablicę na ul. Jasnej, która przez całe powstanie była w centrum strefy powstańczej a jednak jest info o spaleniu Polaków (prawda czy fałsz?)"Dziwi mnie stawianie takiego pytania. Według mnie jest to jednak niemiecki rewizjonizm, taki jakim widział go tow. W. Gomółka. Na zdjęciu ta tablica.
a.korbaczewski Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 no więc czemu scię dziwi pytanie? jak nie wiesz nic na ten temat to może nie pisz, a jak wiesz to mi możesz zawsze napisać jak to było abym wiedział i ja i się głupio nie pytał. jestes chociaż w Warszawy? Czy wiesz gdzie jest Jasna?tblica jest wmurowana w miejscu gdzie przez całe Powstanie byli żołnierze polscy więc to dziwne że w środku polskiego obozu pojawiają się Niemcy". A może po prostu na początku sierpnia nie było tam Powstańców i wtedy tablica jest jak najbardziej słusznie postawiona.
elpasys Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 Oczywistą oczywistością jest (wg autora powyższego postu), że Niemcy nie mogli popełnić takich okropności, bo ich tam nie było. Nie mogli więc także popełnić mordu na tych Polakach, którzy korzystali z dobrodziejstwa niemieckiego wynalazku, wynalazku druku. To oczywiste. Co więc za fałsz wypisują ci okropni Polacy na tych kamiennych tablicach?? Przecież Niemców tam nie było.Taki jest właśnie rewizjonizm niemiecki.
elpasys Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 Ślady wojny prawie jak relikwie. Warszawa, Plac J.H.Dąbrowskiego, 50 m. od ul. Jasnej. Jeśli na Jasnej byli Polacy, to te ślady pochodzą od niemieckich kul.
a.korbaczewski Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 a tak poza relaxation, to szwaby byli w Ogrodzie Saskim.
elpasys Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 Warszawa, ul. Grójecka 104. Budynek prawie taki jak inne. Prawie...
elpasys Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 Ten budynek pasuje doskonale do tego wątku, gdyż w tym budynku i w najbliższej okolicy Niemcy dokonali tak wielu zbrodni, że gdyby budynki mogły mówic, to ten budynek opowiedziałby nam historię strasznego losu, jaki Niemcy zgotowali Warszawie i jej mieszkańcom.
a.korbaczewski Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Ja myslę że to co tu wklejasz do tego wątku bardziej pasuje do wątku wasze kolekcje łusek" albo Poznań Krzesiny", a ten różowy dom na Grójeckiej to do dyskusji wykrywka na plaży w Chorwacji".pozdrawiam i życzą siły w TWOJEJ WALCE.
elpasys Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Gdy odwócimy się plecami do budynku Grójecka 104, zobaczymy wiele miejsc związanych z historią, szczególnie z wrześniem 1939 oraz z Powstaniem Warszawskim 1944.
elpasys Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 To jest objaśnienie do pomnika z powyższego postu.
Leszel Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 Zapomnialem dodać że obie foty z Radzynia Podlaskiego
YARD Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 Witam,z całym szacunkiem dla Warszawy, Powstańców, i Warszawiaków ale, Koledzy troszkę odbiegli od tematu. (Proszę przeczytać pierwszy post w tym temacie). Nie dawajcie fotek wszystkich tablic i pomników w stolicy(ew. można założyć nowy temat pt. Tablice pamiątkowe w miescie Warszawa", bez urazy :).Kol. Leszel" , albo mam już słaby monitor, albo fotki b. ciemne wyszły :).Na foto wieża kościoła w Osetnie, ślady z stycznia 45r.
Leszel Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 Fotki są dość ciemne (no bo niestety fota telefonem robiona) ale chyba widac co autor (czyli ja :D ) chcial przekazac:)
a.korbaczewski Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 a jak odróżnic ślad po kulce od śladu po odłamku?i dlaczego w dziurach po kulach nigdy nie ma pocisku wbitego?
yorik Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 a.korbaczewski napisał:dlaczego w dziurach po kulach nigdy nie ma pocisku wbitego?"Bardzo rzadko, ale zdarzają się.
snake242 Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 przepraszam...w poprzednim nie dodałem zdjecia...sobota dzisiaj? A! NIE! to juz niedziela!?... czy piątek? :) W każdym bądźrazie: Elevacja z Żyrardowa...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.