Skocz do zawartości

tak a propos hiphopu,rapu itp.

feeder

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
CANNIBAL CORPSE :)))))dalej moja religia chociaz slucham teraz bardziej miazdzacych rzeczy ale nie opuszczam ich zadnego koncertu:)w sumie widzialem ich ok 11 razy w polsce i za granicami naszego kraju na roznych festach:)co do Bentona to mialem okazje widziec ich kilkakrotnie na scenie i tez miazdza:)wkoncu to juz religia jak CC.szkoda tylko ze sie Benton poklucil z bracmi i jest nowy sklad:(
pozdro
ps. jedzie ktos do Berlina na Nile?:)
Napisano
Kolego stedke ja na Nile bede ale w Londynie. Bedą razem z Unleashed :D:D Eh.. Ależ się będzie działo :D
Pozdrawiam !!
Napisano
Luca a kiedy bedziesz dokladniej? bo ja 31wrzesnia wylatuje i bede na wyspach 2 tyg a mam zamiar zachaczyc o jakis koncert w londynie.a jak graja z Unleashed to pewnie chodzi o ta sama trase jeszcze incantation,behemoth itd:)
pozdro
Napisano
Wow.teraz rozumiem stedke czemu koszulka mayhem sie podobala:)Anaal Nathrakh,Kriegsmaschine,Witchmaster,Arkhon Infaustus,Mysticum,1349,Tsjuder,Nattefrost,Dub buk,Nargaroth.3miasto pozdrawia!BLACK METAL IST KRIEG!
Napisano
jezeli tak:) to
po pierwsze: Witchmaster nagral kolejny swietny album i NIE GRA GO NA ZYWO - to zbrodnia!!!(kill kill kill .. kill lord of lies!!!-hymn!!!)
po drugie ostatni koncert ktory pamietam na dying art fest.ad 2001. powiedzmy delikatnie nie byl taki jak wszyscy bysmy chcieli.
rozumiem ze zespol sklada sie z muzykow ktorzy graja w innych kapelach,ponoc pracuja za granica itp.ale mozna po tak dlugim okresie sie zebrac i dac kilka gigow.publika dopisze,to pewne.ale co by nie było WITCHMASTER RZĄDZI!pozdrowienia!!!
Napisano
lain spokojnie:)nie powiedzialem ze jestem czlonkiem zespolu:)po prostu bardzo czesto sie wspolnie alkoholizujemy przy okazji imprez w naszym pieknym miescie:)a co do koncertow to sie mylisz;)koncertuja dalej ale rzadziej niestety:(powod tego to taki iz Kali (Geryon)siedzi w londynie od 1,5 roku i przyjezdza raz na pol roku(kilka dni z zycia wycietesex,drugs,Satan"hehe.Inferno wiadomo z jakich przyczyn nie zasiada za garami.ale powrocil niszczyciel Vitoldo:)jakis czas temu powrocil stary basista Rejash i leca teraz na 3 wokale:)aha co jeszcze do koncertow to najblizsze beda w pazdzierniku niestety w anglii.jezeli nie to zastapi ich wspomniany wczesniej SUPREME LORD.aha i moze ci sie pomylilo z PROFANUM ze nie graja zadnych koncertow?:)
a co do materialu to wydali ale juz dawno jakie 8mce temu splita.
pozdrawiam:)
Napisano
Witam !! Stedke, dokładnie 7.IX będą właśnie z tą trasą w Londynie. Więć lipnie bedzie z załapaniem się w Twym przypadku :( No bieda :( Ale okres powakacyjny sie zaczyna i kupa kapel na Camden Town sie zjeżdża :D Więc mam nadzieję że się zobaczymy na którymś z koncertów :)
A z tego co wnioskuję to Supreme Lord jest własnie z Twego miasta, prawda ?
Pozdrawiam serdecznie !!
Napisano
ano z mojego:)wlasnie jakies 40 min temu wrocilem z proby a dokladniej z proby CHRIST AGONY a wlasciwie juz UNION czy jakos tak:) jutro graja w Gubinie.tz jak wiadomo Cezar jest z olsztyna ale proby graja u nas hehe bo z Rejashem.
do zrobaczenia w Piekle;)
Napisano
jezeli jest ktos z poznania i lubi ciezki patologiczny GORE/GRIND to zapraszam na MESRINE kanadyjki.pub u bazyla" sroda 7wrzesnia:)10go wrzesnia to samo we wrocku:)
pozdro
  • 3 years later...
Napisano
Różnica między HH a rapem jest taak, że w rapie bardziej liczą się słowa niż bit na odwrót w HH.
No Paktofonika, K44, WWO, 52 dębiec może coś jeszcze to tak, ale za DonGoralesko nie przepadam. A i ktoś wcześniej powiedział o wzruszeniu w trakcie słuchania muzyki itp. W HH i rapie tego nie ma ten styl muzyki ma wyrażać uczucia młodych, to taka buntownicza muzyka w każdej piosence prawie teksty rzucane przeciwko władzy
itd. Ta muzyka ma przemawiać do nastolatków którzy przeżywają okres buntu. :)
Napisano
Ja tam sie przy kalibrze wzruszyłem... Tak jakoś wyszło...
Dawniej to było coś... Jak KSU zagrało to tylko buty się czuło na żebrach:-)http://www.youtube.com/watch?v=3aEKesmJkHY
Napisano
Ello :D a co sądzicie o ostatniej płycie Sokół feat. Pono Ty przecież wiesz co"? mnie ten album rozwala, najlepszy!. ;] Eldo tez wymiata, przynajmniej dla mnie. Pzdr
Napisano
Niezła jest ta płytka Sokoła z Pono, duzo przyjemnych dla ucha podkładów, widać też przemyślane teksty (w końcu już troche lat na karku mają Chłopaki z Warszawy)..

Choć zawsze obracałem się w kręgu punkowego klimatu, to nie pogardzę dobrym chillout'ującym jamajskim SKA, reggae, rocksteady, czy swingiem..

jesli chodzi o hip hop - duze wrazenie zrobili na mnie odkad zyje - K44/PFK/Eksperyment Psycho, Wzgórze Ya-pa3, OSTR-y, Fisz, Emade, Ego itp.

ewentualnie nie ma to jak klasyka dobrego rapcore - Flapjack, czy RATM..

pozdro!
Napisano
Akurat death metalowa kapela z Konga wyglądalaby bardzo efektownie. Szło by im mniej czarnej farbki na corpse painting:D
Napisano
mowglyn, jezeli w muzyke nie plecie się polityki, to co to za roznica czy kapela jest z Uzbekistanu, czy z Jamajki ??

akurat jest wiele egzotycznych kapel, ktore kultywują i grają oldschoolową muzykę, na bardzo wysokim poziomie..

w Japonii jest np. sporo punkowych kapel, które są bardzo przyjemne dla ucha, Czesi mają składy na takim poziomie, ze jestesmy daleko za nimi, a w Brazylii jest szerzej rozwinieta moda na ciezkie granie (death/grind/hc/crust) niz w Europie..

nie wiem wiec jak tlumaczyc naleciałości w granej muzyce - pochodzeniem..

inna sprawa jesli rozmawiali bysmy o kapeli NS, np. z Izraela..

pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie