ziomek11 Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 Jak zwykle chłopy odbiegliście od głównego wątku czy jest to ojciec Putina czy też nie!Zjechaliście na temat: czy lubic ruskich czy też nie no i jezeli tak lub nie to dlaczego...każdy z nas ma jakieś uprzedznia, słabosci, własne poglady...wsadzanie ludzi do wora z etkietka Ruskie" Niemcy" i nadawanie tym workom odp. cech i właściwosci to nieporozumienie.Każdy człowiek jest inny...proponuję się skupic czy faktycznie to zdjecie przedstawia ojca Putina.Dodam, ze w któreś ksiażce widziałem podobne zdjęcie dot. RONA chyba zeszytach wyd. Militaria?Prosze o kontynuację ....a jak ktos zna prof. Bartoszewskiego to proponuję zwrócic sie do niego- wszystkich oficjeli zna od podszewski no i o Powstaniu w Wa-wie powie prawie wszystko.Pozdr.
jasza Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 LUGER- widzę, że masz duża wiedzę nt. Rosji i Rosjan-- wiesz kto to Putin, Iwan i Delfin, widziałeś babcie z portretami Stalina...ogólnie wiesz dużo, bo oglądasz korespondencje p. Batera w TVN a przekazy rodzinne głoszą: uskie są wredne"... Na przeciwnym biegunie stoją Polacy- dumni, szlachetni i prawi... czy wszyscy?... Jaruzelski, Kiszczak, Piotrowski,Kwaśniewski, typ który zajechał ci drogę, pracodawca, który cię oszukał, wspólnik, który cię przewalił...Czy ich uznajesz za przyjaciół a nieznanego moskala z jakiejś zapizdziajszej obłasti" za wroga? BYC MOŻE ŚWIAT JEST BARDZIEJ SKOMPLIKOWANY NIŻ CI SIĘ WYDAJE..
zelig Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 No to wracając do tematu... - przecież to oczywiste, że to bujda!!!... a przy okazji niezły przykład jak rodzi się plotka.Z samym Putinem (a raczej jego facjatą) już była jedna afera, jak ktoś z Rosji podał do sądu producentów Harry Pottera za to, że postać Zgredka jest złośliwą parodią prezydenta Rasiji..Tutaj na forum też się przewinęło kilku sobowtórów - np. był Michał Wiśniewski w niem. mundurze, był Lepper... pst! i tak dobrze, że ktoś inny nie dofotoszopował" temu kozaczkowi cycków - wtedy by się okazało, że tak naprawdę to putinowa matka pacyfikowała Powstanie :)
Forteca Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 W sumie to Zelig podał najwłaściwszą interpretację zdjęcia - wszyscy mogą być ojcami Putina, bo Putin to człowiek sukcesu, który jak wiadomo ma wielu ojców :)
luger Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 Może jeszcze trochę nie na temat.Daragoj drug Jaszka!Rozczaruję Ciebie - Rosję znam nie tylko z TVN i ta znajomość to nie tylko same stereotypy. Rodzinne przekazy że uskie są wredne" tak do końca nie są wyssane z palca o czym historia od czasów rozbiorów przekonywała nas wielokrotnie (cytować chyba nie muszę) a faktom trudno zaprzeczyć. I mam tu na myśli Rosję mocarstwową a nie szarych obywateli. Zwykli ludzie potrafią być naprawdę serdeczni i gościnni. Zdziwię Cię ale z jednym nawet łaczy mnie coś na kształt przyjaźni. To emerytowny lekarz - pałkownik CA. A moskala z odległej obłasti nie uznaję za wroga ale nigdy nie uznam za brata.Przywary własnych rodaków znam nadto dobrze i nie ma potrzeby żebyś mi je uświadamiał. Nie idealizuję ich. Ale to mój kraj, tacy są tu ludzie i musze z tym żyć. Tych dumnych, szlachetnych i prawych to już mało zostało. Część pojechała kibitkami na eksursje do zimnych krajów i ich potomkowie żyją tam do dziś.Na polskim forum w niepodległym kraju możemy sobie pisac co chcemy nawet lisie mordy" (choć osobiście tak nie uważam). I tak ma się to zupełnie nijak do tego co o Polsce i Polakach wypisują moskiewskie dzienniki. Ale może to też nieprawda bo wkońcu czy oni prawdę mówią na tym TVN?;) A jak się jest gdzieś gościem to zasad tej gościny nie należy nigdy nadużywać. I tym optymistycznym akcentem zakończę moje potyczki z drugiem Jaszą.Z komsomolskim pozdrowieniemwiecznie żywy (jak sam wódz)Luger
beaviso Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 Dobrze, sformułuję zatem swą wypowiedź inaczej :)W Rosji typ urody, którą naznaczony jest J.E. Pan Putin, występuje dość powszechnie, toteż nawet jeśli foto jest oryginalne, to może przedstawiać kogoś zupełnie oderwanego od rodziny Putinów.
Lokomotywa Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 a czy nie przyszło wam do glowy że ojciec Putina miał w 45 roku co najwyzej 10/12 lat
luger Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 Loko a na czym opierasz te przypuszczenia? Nie uważam, że historia ze zdjęciem jest prawdziwa ale interesuje mnie twój tok myślowy. Któryś z gości ze zdjecia mógł przecież zmajstrować sobie malczika kilka lat po wojnie mając 40-45 lat. Widzisz Jaszka. Kolega się niepracyzyjnie wyraził a kiedy się zreflektował, ze rani czyjeś uczucia zaraz się poprawił. Takie z nas dumne PANY:)Ja Tiebia pazdrawlaju Jakszka:)Luger.
Darda Napisano 10 Maj 2005 Autor Napisano 10 Maj 2005 „...Już ledwo sapie, już ledwo zipie, A jeszcze palacz węgiel w nią sypie...”Palacz daj spokój, nie warto.A wracając do ojca Putina i tego, czy to właśnie on jest na tym zdjęciu (przy założeniu, że jest ono autentyczne), to nadal nic nie wiemy NA PEWNO niczego. Whatfor na swojej stronie twierdzi, że Suworow go rozpoznał. Większość z nas ma spore wątpliwości. Jednak, jeśli wersja o „rozwiedczykowej” przeszłości Putina seniora jest prawdziwa, to Suworow może mieć rację (byłby to taki Kloss niby). Tak naprawdę, to chciałbym mieć wykaz wszystkich oficerów RONA, bo wtedy można by coś mówić z większą pewnością.Pozdrawiam, Darda.
jasza Napisano 11 Maj 2005 Napisano 11 Maj 2005 Tak się składa panie Lugier", ze nie zjawiam się tutaj w charakterze gościa, gdyż moi przodkowie byli oficerami w Modlinie i Cytadeli,a moja rodzina żyje w Warszawie od 1880r.Ja sam uważam się za przede wszystkim za Warszawiaka a na historię ościennych krajów patrzę z założenia obiektywnie.
luger Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 Jasza tym bardziej dziwi mnie że taki z Ciebie rusofil.Poza tym myślę że porządny z Ciebie grażdanin. Pozdrawiam L.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.