zelig Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2005 ... :) w postaci kilkunastu kadrów wyciętych z filmu Jenseits Der Propaganda - Unveroeffentlichte Private Filmaufnahmen Aus Den Jahren 1930-1945 - a nakręconych tamże podczas Heimatfestu w 38 r.Dla kogoś kto stamtąd pochodzi lub jakoś jest związany z tym miasteczkiem może to być duża ciekawostka (jest ono b. dokładnie pokazane).Przykładowy slajd pt. Moda Panów. (to są jeszcze początki Mody Panów". Jaki był jej koniec wszyscy wiemy...)psst! Na okoliczność potrzeby wzrokowego zaznajomienia się z pozostałą liczbą statycznych obrazów mogę je gdzieś wrzucić. A także jeśli ktoś miałby zainicjowaną w secu potężną potrzebę aby te slajdy wyrzucić, to także jest to wykonalne - lecz za gotówkę.Jestem również otwarty na inne propozycję co możnaby było jeszcze z tymi slajdami zrobić - zarówno bezgotówkowo jaki i za pieniądze, publicznie jak i w zaciszu domowego dysku - hej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szatan lat 5 Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 halo, tu mówi potfur!wsadź se je w otfur.te slajdy.Myślisz elik" że totakie śmieszny że jesteś? Kazaczysz tam i wogóle że rence otpadają... Znajć se jakiś inny - że tak powiem i tak dalej! Normalnie to ty nietak jak ludzie.Oto taka moja propzycja była o tzw. slajdah.z pomnażaniemSzatan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 zelig - pyskowice kolo opola? ciekawe czy chodzi o te same bo ja znam te kolo gliwic, mieszkalem w okolicy przez 15 lat i slajdy moglyby byc ciekawe.... masz wiecej zeskanowanych?szatan - dziecko, nie siadaj do kompa jak nie masz nic sensownego do powiedzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zientas Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Zelig ma znów schizofrenię paradoidalną :)No, ale generalnie to lubię posty Zeliga i jego poczucie humoru ;)Czółko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Jeżeli Pyskowice są koło Opola, to Warszawa leży koło Płońska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Dzięki za okazaną doboroć i serce z powodu głowy choroby! No i za błyskawiczną interwencje z powodu wyskoku nieletniego Szatana! :) (Szatan to mój trzeci on i używam go głównie do wyświetlania przeźroczy. Niestety czasami tracę nad nim kontrolę - szczególnie gdy to ja sam wyświetlę slajdy..)Co do Pyskowic, to są oczywiście te koło Gliwic! Narrator w filmie powiedział: i klajne miasteczko, acht tałzend mieszkańców, krajs Oppeln" - stąd wstawiłem to Opole. (Nie bój się Whatfor! - nie zaczęły nagle wychodzić spodopolskiej ziemi jakieś uśpione od czasu wojny hitlerowskie miasteczka :)Dect > slajdy są na http://poczta.gazeta.pl/poczta/ (login: cennenagrodywkwizie hasłord: ******)Oficjalna str. starych Pyskowic: http://www.peiskretscham.de/ (tam w dziale heimatfest 1938" też jest parę kadrów z tego filmu, ale b. kiepskiej jakości)Str. nowych: http://www.pyskowice.pl/Strona Płońska: http://www.plonsk.pl/Bardzo dziękuję za umożliwienie mi długiej i swobodnej wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Zelig, te klajne dojczes miahstchetzka", to jakoś tak same wychodzom na Oberśliezjen - i to bez pomocy narratora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Zelig mam prośbę. Odpuść już podwójne logowanie.Do tego wątek jest typowo towarzyski.Z postami zawierającymi specyficzne poczucie humoru zapraszam do Towarzyskich.Każdy kolejny wątek w którym zauważe podwójne logowanie zostanie usunięty w całości. Decyzja jest ostateczna i nie ma odwołania.Howgh :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2005 W odpowiedzi na Pańskie podanie z przykrością musimy stwierdzić, że zostało ono rozpatrzone negatywnie.My mamy NAPRAWDĘ olbrzymie pokłady tolerancji zakodowane w naszym genotypie, ale w tym wypadku służby porządkowe niewiadomopoco i nieco przeholowały, bo:pkt. a: Chybajest tojużnasz sto siemdziesiąty piąty wątek, który zostaje przesunięty do działu o KOMPLETNIE NIEOKREŚLONEJ funkcji! Chociaż przynajmniej tym razem podany jest powód - za specyficzne poczucie humoru. pkt. k: [w takim razie] prosimy o jasne określenie funkcji powyższego działu! Jeśli to nastąpi , to własnoręcznie będziemy tam zakładać nasze wątki! Sama, non-stop powtarzana, formułka o jest wątek typowo towarzyski" jest tylko słowną atrapą - nie argumentem!Obecnie uważamy, że Zelig i Szatan są prześladowani i wszystko zmierza w kierunku zamknięcia ich w getcie lub zmuszenia żeby się w ogóle nie logowali.pkt. b: Jeśli służby uważają, że jedna osoba NIE MOŻE posługiwać się kilkoma nickami - w dodatku ciągle o tym trąbiąc i nie wykorzystując tego patentu w niecnych celach - to niech zmienią regulamin! Będzie to kuriozum na forach internetowych - ale przynajmniej będzie to jasno powiedziane! (i wtedy się dostosujemy)Trochę INNĄ kwestią jest odpowiedź na pytanie co właściwie SłużPorz chciały uzyskać swoją wypowiedzią? Czy to miało być:a. Pokazanie wszystkim, że nie warto zachowywać się lojalnie i przyzwoicie wobec kolegów z forum? - tak jak Dect skomentował wysoki Szatanka - bo jak się staje w czyjejś obronie, to wątek staje się od razu ypowo towarzyski".b. A może pokazanie, że tym kryterium towarzyskości" jest pisanie o heimatfestach w miasteczkach koło Gliwic?c. Może to poszło o emotikony...? Że może to dlatego, że zacząłem ich w końcu używać... :)))d. Czy też sprowokowanie mnie do tej bardzo poważnej (za czym nie przepadam) wypowiedzi...?tyle pytań, tyle pytań....Wszystkie one zostały spisane dnia 15 kwietnia 2005 roku około północy - w atmosferze szacunku, oraz (niestety również) w klimacie lekkiej irytacji i rozczarowania... Sieg hołk :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ahaha ha eheh he he! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dundee Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Zelig ...rozmawiales o tym z Szatankiem?-co on na to ?Pozdrowka dla obu -jest OK :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2005 No, po prostu, rozumiesz.. - Szatan jest kompletnie załamany... Trącałem go nawet patykiem, a on nic - zero reakcji..! Tylko w kółko mamrocze: oco jemu schodzi...?" i oco jemu schodzi..."Zamknął się trochę w smole i w sobie, wyciszył się... Przestał puszczać bąble z siarki.Ech, naprawdę żal na niego patrzeć...Te przeźrocza to była jego najwięsza radość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Bocian, czy nie mógłbyś obok działów Główne", Identyfikacja", Towarzyskie" itp. założyć nowego pt. elig"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2005 :) Tak Whatfor!!! Uczyniłbym Cię w nim moim głównym adminem-siepaczem! Wprowadzilibyśmy rządy potwornego terroru! I wszyscy by szybko zatęsknili za czasami gdy na tym forum niebo było błękitne, a ziemia dawała plony... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whatfor Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 Zelig, przecież doskonale wiesz, że cudów nie ma :) Twoja wizja jest zbyt piękna, żeby łudzić się w jej spełnienie... Oj, chłopie, załóż nowy wonteg - najlepiej konkurs :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 Dział forum to może nie ale jakiś autorski dział w serwisie chętnie. Może jakiś komiks w odcinkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 No ale potrzebowałbym Szatanka do pomocy! Ja wiem, że on nie uregulował wszystkich należności za korzystanie z forum - wiem... No ale ja już za niego założyłem te głupie 200 euro! (wysłałem wczoraj poleconym na adres redakcji) Ewentualnie mogę jeszcze podnająć Służbom Porządkowym Maszę! Jest dość tania, solidna i sprząta wprost IDEALNIE. A ponieważ wraca na Ukrainę dopiero 20 maja, także w międzyczasie forum też by mogła wysprzątać!To co? Dogadliśmy się? :DA przy okazji... (WAŻNE) - Czy już wszyscy zaznajomili się z nowym taryfikatorem opłat za korzystanie z forum? Według mnie zapowiadane podwyżki nie okazały się jednak aż tak drastyczne... I tak mamy co następuje:- Roczny abonament za korzystanie z forum w pakiecie podstawowym wynosi teraz 200 euro. (wzrost o 5%). (Przypominam, iż pakiet podstawowy upoważnia użytkownika do korzystania Z TRZECH dowolnych działów forum - z forum głównym włącznie, oraz do wklejenia piętnastu zdjęć miesięcznie).- Opłata za pakiet Odrywca plus" - korzystanie ze wszystkich działów, 50 zdjęć na miesiąc, JEDNO świadome minięcie się z prawdą i DWA z niewiedzy - to wydatek rzędu 300 euro (najpopularniejsza taryfa i niestety wzrost o 15%.. :(- Wreszcie pakiet dla najzamożniejszych użytkowników - Megaodrywca" zawierający wszystkie możliwości Odrywcy plus", oraz:a. prawo do 5. nieocenzurowanych przekleństw rocznie (w dowolnym języku);b. możliwość krytyki niemieckiego reenactingu (w dowolnej ilości);c. prawo do wysyłania donosów do Kierownictwa (w dowolnej ilości);c. prawo do 1. (słownie: JEDNEGO) brutalnego faulu na innym - dowolnie wybranym - użytkowniku;Jego cena wynosi 16 tysięcy euro i do tej pory tylko jeden użytkownik skorzystał z tej oferty.Jak co roku nie zapomniano także o uboższych forumowiczach. I tak w pakiecie za 25 euro - w pakiecie Ryba" - będzie można penetrować całe forum - lecz bez prawa do zabierania na nim głosu, inaczej mówiąc: wysyłania postów.Za to W PEŁNI GRATISOWO skorzystają z forum internauci nie posiadający dodtępu do internetu! - czyż to nie cudowne? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 cześć zelig :)zabieram ciebie do towarzyskiego :):)pozdrawiam marecki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Ść Marecki! :)Zapomniałem dodać, że za nieuzasadnione przeniesienie wątku do innego działu moderator uiszcza karę 1500 euro!Ja Ći tam nie mogę pożyczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 Zdjęcia z Pyskowic (Peiskretscham) zostały wykorzystane w filmie `33-`45 in Farbe" początek części 1http://partizzan1941.ucoz.ru/load/wwii_1933_1945_v_cvete_1_2/2-1-0-4915 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.