Skocz do zawartości

Łeeeeeeee Joooooooooo!!!!!!!!!!!!!!

zelig

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
też się z tego śmiałem do rozpuku gdy pierwszy raz zobaczyłem to w którejś z gier strategicznych, chyba to był stalingrad.
  • Odpowiedzi 84
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

no to trochę a propos gier...

ALE NAJPIERW mała poprawka do Bjara: mówiąc kolorowy jar" miałem na myśli Biały Jar, a w ogóle to Ruski Bród! Ciągle mi się to myli - zapewne to przez Tfuj nik.

... wracając do gier: oto b. ciekawy screen z T 34 o numerze taktycznym pt. Sto pięćdziesiąta czwarta śmierć faszysty".
Mało znaną ciekawostką jest fakt, że załoga czołgu mająca na koncie ponad 100 zabitych Niemców, miała honor uwiecznić ten fakt na wieżycy.
W związku z tym zostaje nieco zmodyfikowana legenda o panice i strachu, który wywoływały ruskie czołgi w niemieckich szeregach. Naprawdę brało się to stąd, że T 34 polowały na KAŻDEGO żołnierza... (chyba każdy kto grał w Spearheada pamięta smak odstrzeliwania pojedyńczych Niemców z 85tki... :)

• 3 weeks later...
Napisano
Witam

nie znam się za bardzo na sieci wypożyczalni e-mule - można jakoś udostepnić konkretnemu użytkownikowi??
bo miałbym mała prośbę :-)

zostało mi z 5% 3-1cz wyzwolenia i z 15% części 2 - czy da sie tak udostępnić żeby szybko, bez kolejki do dossać?? (od paru dni sie nie ruszyło...)

pzdr
michał
Napisano
Ja niestety nie mogę (z tego samego powodu co 2005-04-19 o godz. 13:09:00) :(

Ale (żeby Ćię pocieszyć) na Kinozalu jest teraz orgia ruskich woj. filmów... - od klasycznego Lecą żurawie" po jakieś zupełnie nieznane z lat 40stych. To są torrenty więc błyskawicznie Ći się ściągną.
Napisano
propo Oswobodzenia" to dziś leciała jakaś jego część na ruskiej jedynce - to ma części ? Czy mi sie wydaje ... ? Od ok.16:30-17 do 19. Od bitwy kurskiej do granic Polszy. Faktycznmie niezły ten dwugłowy orzeł mutant - efekty są niezłe - setki t-34 itp itd :D nawet nasi sie pojawiają - nasze gjenerały. Żukow jednemu zwraca nawet uwagę że eraz to pokażemy gjermańcom że jeszcze Polska nie zgineła"
Napisano
na Kinozalu znowu razdajut Oswobożdienie.

oraz

kolejny totalny tego samego reżysera - Bitwa o Moskwę".
Oglądałem 1wszą część i odniosłem wrażenie, że człowiek zapragnął przerosnąć samego siebie. Gigantomaniakalnych zdjęć jest tam 10 razy więcej niż w Wyzwoleniu"! Całe miasteczko - tak no oko: pruskie - rozwalają w pył na potrzeby tego odcinka! Dużo jest ujęć z walk o Twierdze brzeską. Reszta - tradycyjne sience-fiction...

Jurek Ozierow nazywa się pan reżyser (po naszemu: Jeziorny). On również nakręcił serial pt. Tragedia XX wieku", w którym zmixował fragmenty własnych filmów ze zdjęciami archiwalnymi, tworząc nową 11-odcinkową jakość... (tematyka ta sama; jest w wypożyczalni)
Napisano
na ruskiej jedynce cos trabią o 60 filmach na 60 lecie zgniecenia imperium dzielnego fuhrera - czy wiecie cos na temat repertuaru ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie