bjar_1 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 j.w. ale inny typ ,łuska jakby skrócona ,a reszta była drewniana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 i jeszcze jeden ,pocisk drewniany ,szyjka ciekawie zagnieciona ,wszystkie 3 sztuki z końca XIX wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 I wszystko - Mosiny ,Berdany ,kilka 7,62 x 25 ,pociski od Mosinów i Berdanów ,trochę mauserowskich niemieckich I wś ,guziki LWP i rosyjskie ,kilka monet...pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jadzia Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Witam, ja dzisaj tez uskutecznilem wykopki (nareszcie):)oto wyniki, niestety brak fotek:16 łusek Norblin - 1927, 1928, 1932, 19342 łudki do mosina z amo z 1911nakrętka do Hantgranata - bardzo ladna z wafennamtemnaboj do Lebela, jakis kubek aluminiowy ale nie wiem czy wojskowy:) i dwie cwiartki polskiego obronnego granaciku.moze nie imponujące efekty, ale za to miły spacerek, sliczna pogoda i mięciutka ziemia:)pozdrawiamJadzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gas Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Ale ja wam chłopaki zazdroszcze, u mnie na podlasiu jescze ziemia zasypana śniegiem, nie ma nawet co marzyć o wykopkach, w lesie śniegu po kostki, pozostaje tylko czekać :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 na rozpoczecie sezonu 2 stycnia juz se klamerke wykopalem, ale mialem rpzerwe az do przedwczoraj :)troszke sie poszwedalem po napoleonie przez ostatnie dwa dnii oto takie efektyprzedwczoraj troche kulek, 2 trojgrajcary, okucie na wycior od muszkietu i troche guzioli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 klepaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 guziory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 i efekt dzisiejszego dreptaniatym razem cztery trojgrajcary, scyzoryczek, jakies cos stalowe :), fragment okucia moseznego muszkietu, 13 guziorow, oraz znacznie wiecej kulek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 monetki lepsze niz wczoraj, stany ladniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 i orzelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 A mi wczoraj takie rzeczy wyskoczyły na carskich pozycjach 1 WŚ. Niestety tylko godzinke kopalismy, wiec tyle tylko wyszlo, ciekawostką dla mnie były łódkowane naboje do mosina, pierwszy raz trafilem w łódce, więc się cieszyłem jak niemowlak. Ogólnie sporo łusek, takie małe kombinerki (nie wiem od czego takie małe) i nóż.P.S.Ammo oczywiście zostało w ziemii. Fotka mi wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 A.. i takie coś mi jeszcze wyskoczyło z mchu. Stan - rewelacja ;-) Pozdrawiam. Myślę, że pierwszy wypad w sezonie był w miare ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bracholl Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Wtam Dzis znalazłem bagnet ale co najlepsze ze nie w jakims konkretnym miejscu ale u siebie na ogrodzie i w dodatku nie był zakopany w ziemi hehe a zkolega chodzilismy dwa dni i nic tylko same skarby templarjuszy (podkowy druty porasolki itd) a tu pod nosem taka sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misha72 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 robilem"dzisiaj leśniczowkę,ktorą Ruscy puścili z dymem w '45.Trochę lusek sztucerowych,kordelas i kupa śmieci:)))Gajowy chyba się chwilę ostrzeliwal :)))U nas przawie nie ma śniegu,ziemia zachęca do kopania:)))Pozdrawiam !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Ot u nas zaczęło się niewinnie, guziki, kompas carski ciekawski, potem znowu guziki, kociołek a potem to już poszło :0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Uuu! To widzę ,że dziś wszyscy trzepali pierwszą wojnę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Tasak ! 1864 na wyposarzeniu pułku roku 1914 gdyż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 czekał w miejscu walki słynnego pułku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 ...którego nicki wybite na jelcu mówią że to 31 piechotny Aleksiejewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro5671 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Gratuluje,wspanialy fant pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 Tak ,śliczny - tylko pogratulować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2A Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 ...który jak chciała 'wspomnieniówka' tam się właśnie bił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 z ostatnich dwóch dni..skład : Bodryl&chinczyk1.klamra stalowa WH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 26 Marzec 2005 Share Napisano 26 Marzec 2005 2.bagnet,kawałek gogli motocyklowych,odznaka RAD-u,łyżka srebna i mosiądz na złom... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.