kwojtek Napisano 22 Luty 2005 Autor Napisano 22 Luty 2005 Mam pytanie do znawców tematu, czy Ewa Braun przeżyła czyli uciekła? I przy okazji Wołoszański wczoraj wspomniał o skrzyni Czartoryskich, która wylądowała" u siostry Ewy czy znane są dalsze losy tej skrzyni?PozdrawiamW.
luger Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 Wołoszańskiemu to już niedużo brakuje do strefy 11. Coraz śmielsze hipotezy. Chyba jako jedyna osoba w Polsce wie na 100% co miały mieścić podziemia zamku Książ.Pozdrawiam L.
sturmann Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 taaa Wołoszański zna wszelkie tajemnice 20 wieku, poczynając od tajemnic Kremla od Wielikoj Aktjabrskoj Rewolucji do tajemnic alkowy Hermann Fegeleina. Żenada, tylko skok do strefy 11. Pamiętacie taki serial Wichry wojny"? Podobne fantasmagorie tam miały miejsce. I czemu ci e ss-mani mają takie zatwardzenie we wszystkich programach. Wprost chodzące reklamy środków przeczyszczających....
kudi Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 Ja nie slyszalem zeby w programie Woloszanski powiedzial ze Ewa przezyla.Hipoteza ze Ewa uciekla z Berlina nie wyszla z ust Woloszanskiego a generala Sixa. W zeznaniach zlozonych Amerykanom donosiciele ktorzy z nim sie zetkneli rzeczywiscie potwierdzali te informacje. Tak samo jak ojciec fegeleina dlugo utrzymywal ze jego syn zyje i razem z Adolfem sie gdzies ukryli. Takie informacje wypowiadane przez osoby wysoko postawione w nazistowskiej Rzeszy to fakt wiec nie ma sie co czepiac Woloszanskiego. Od ponad 20 lat facet sie trzyma tego co robi i chwala mu za to, bo inaczej mielibysmy kolejny serial ktory powoduje ze emeryci chca jechac na leczenie do Lesnej Gory.pozdrrobert kudelski
sturmann Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 nie wiem czy kudi kojarzysz progamy tego pana z czasów nim zaczął wyjeżdżać do anglii???
Wraith Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 kudi - wyszlo z ust generała Sixa, a kto te słowa mu włożył? Napisy przy zakończeniu: widowisko Bogusława Wołoszańskiego.Pozdrawiam
Grzesio Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 O ile dobrze pamiętam, BW od kilku lat pozostaje w tej kwestii - kto z lokatorów bunkra przeżył - pod przemożnym wpływem tzw. teorii spiskowej Hugha Thomasa. Ewa Braun przeżyła, Bormann zresztą też (tu z Witkowskim mogą sobie ręce podać).PzdrGrzesio
sturmann Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 skoro EB przeżyła to Elvis żyje pod Szczecinem, jak kiedyś chciał jeden superbrukowiec ;-)
zelig Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 Ależ oczywiście, że przeżyła! Kilka lat temu nawet dostała Oskara za scenografię do Listy Schindlera"!
piterb1 Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 raporty rosyjskie podają -cialo znalezione kolo hitlera -mialo brak wielu zebow ,u wszystkich pozostalych zebach stwierdzono zmiany prochniczne , posiadalo takze luzny mostek ktory został zpewnoscia wykonany dla ewy braun. w płucach stwierdzono krwotok (bedacy skutkiem trafienia odłamkiem) ktory mogl powstac tylko gdy cisnienie krwi bylo odpowiednio wysokie tzn serce musialo bic bezposrednio przed uderzeniem odłamka . elementy garderoby posiadaly slady naprawy (cerownie).nie stwierdzono podczas sekcji zapachu migdałow. wszystko to nie wyklucza ze braun zginela w bunkrze i zostala w innym miejscu pochowana .
whatfor Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 Bzdrury!!! Ewka B żyje i ma się dobrze! Nic się nie zmieniła - jesienią pstryknąłem jej fotkę moją nową cyfrówkom :)I kto tu mówi o próchnicy?
Mariusz Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 Kwojtek: to była zastawa Lubomirskich, a nie Czartoryskich.PozdrawiamMariusz
kwojtek Napisano 22 Luty 2005 Autor Napisano 22 Luty 2005 Oczywiście Mariuusz, Lubomirskich!!Ale zapewne Czartoryskich, Zamoyskich, Radziwiłów też miała.No ale czy ktoś coś wie co się stało z tą zastawą skoro tyle osób o niej wiedziało?I co to za historia z babką, której wsadzili zęby" Ewki?W.
jacenty2004 Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 Co tam jakaś Ewka .Skupmy się na programie... kiedyś wychodził facet (Wołoszański) mówił co i jak ewentualnie było -a teraz oglądam jakichś 4 pancernych i psa cywila z 40 aktorami w mundurkach z plastikowymi giwerami:) i z tego bełkotu nic nie wynika. Zamiast robic normalny treściwy dokument i podać jak najwięcej informacji, ktoś bawi się w robienie szeregowca Rayana w polsko- telewizyjnej formie. Widocznie ktoś chce przebić Petelskich i ich jarzębinę czerwoną" :) No ale kasa za reżyserię robi swoje!-a biorąc pod uwagę ,że parę lat temu kolegi z telewizji nie zainteresowała nawet sprawa utopionego TKS-a (dzięki Bogu!!!) -niech sobie dalej reżyseruje psa cywila:)
kudi Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 Wraith Woloszanski wlozyl w usta Spacila (bo o niego nie Sixa chodzilo - moje przejezyczenie) slowa, ktore ten zeznal wczesniej przed amerykanskim wywiadem. Polecam fragmenty zeznan generala zawarte w ksiazce Alforda lub oryginaly raportow CIC, ktore sa w NARA. Tak wiec Woloszanski zrekonstruowal to co mialo miejsce w 1945 roku. Wpadek nie ma co bronic, ale to nie byla wpadka. Tak samo mozna sie spierac czy Hitler pisal dzienniki. Oficjalnie przyjeto, ze NIE. A nieoficjalnie sie o nich mowilo i dlatego tez bohaterowie programu rowniez sie do nich odniesli.sturmann, nie bardzo rozumiem... co ma jezdzenie do Anglii? Ze poziom byl wczesniej nizszy czy wyzszy? pozdrrobert_kudelski
KudłatyHD Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 I jeszcze ten dziwny wontek z wypadkiem w Stanach gdzie w samochodzie znaleziono dużo złota. Sprawa szybko zatuszowana.Bardzo prawdopodobne, że niemcy poprostu przekupili amerykanów.
luger Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 Kudłaty bardziej prawdopodobne jest ze amerykańscy oficerowie grabili na wlsną rękę co zresztą jest udokumentowane.Kilka lat temu poziom był zdecydowanie wyższy. Więcej było faktów a mniej domniemań, na któe my na forum możemy sobie pozwolić ale osoba zaufania publicznego jaką jest BW już nie. Ptem efekt jest taki że jeden dziadek z drugim mówi że tak przecież Pan W. w telewizji mówił. Pozdrawiam L.
sturmann Napisano 24 Luty 2005 Napisano 24 Luty 2005 kudi, wtedy (koniec lat 80-tych)programy BW top było zupełne pomieszanie z poplątaniem, później tasiemce typu Kursk, gdzie w każdym następnym odcinku połowa to było powtórzenie poprzedniego. według mnie jedynym ciekawym programem było Eben Emael. Fajne zdjęcia, wspomnienia weterana...no i było to ponad 10 lat temu, kiedy to i dostęp do informacji był dużo skromniejszy. Świat idzie na przód a BW dokręca kolejne odcinki o wartosci prozy Przymanowskiego. Strefa 11 coraz bliżej....Pozdrawiam
Indian Chief Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 Hallo... Tak się składa że nie ma podobnego programu w naszej ani w żadnej innej TV. Ja przynajmniej nie widziałem. Trudno mi krytykować wołoszańskiego tylko za to że robi programy o sprawach powiedzmy sobie ajemniczych". A o kursku, eben Emael to była Encyklopedia II wojny Światowej a nie Sensacje... a te jak sama nazwa wskazuje mają byc sensacyjne.Tak sie składa że TV rządzi sie swoimi prawami. Nie ma oglądalności nie ma programu. Stara wersja sie juz ludziom opatrzyłą i trzeba było zrobic coś nowego. Kilka lat temu Wołoszański juz nie kręcił bo zdjeli Sensacje z programu i co tak by było lepiej? Facet adresuje swoje programy nie do was tylko do szerokiego grona przeciętnych widzów i chwała mu za to bo u nas przynajmniej ci co jeszcze nie sa analfabetami fturnymi coś wiedza o historii. Ja ogladam tylko te odcinki które ściagne z sieci bo nie mam TV. Ale mam rade dla ludzi o słabych nerwach. jest takie urządzenie jak pilot i zawsze można się przełączyc na siakaś Leśna Góre czy inną Drzyzgę. Tam króluje prawda okraszona faktami i doprawiona nutka rzeczywistości. Ja tak postępowałem kiedyś w przypadku rzeczonej Strefy 11 i zawsze skutkowało. :) When I die, burry me upside-down, so the world can kiss my ass!"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.