Skocz do zawartości

Zeby wszystko bylo jasne

Piorek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
otwieram ten watek zeby kilka spraw wyjasnic gdzyz widze ze Forum zatrzeslo sie w posadach.
Sprawa Panzergrenadiera, jego wypowiedzi czytalem od dluzszego czasu z niektorymi trudno bylo sie niezgodzic ale ostatnimi czasy on jak i jeszcze kilku kolegow" pisalo o rzeczach ktore wzbudzaja wemnie wielka zlosc, jest to kwestia Zydow i obozy koncentracyjne.
Zapytacie dlaczego? Powodow jest masa, chocby to ze znam czlowieka ktory stal w kolejce do humanitarnej" smierci, fartem i sprytem udalo mu sie wyskoczyc z tej kolejki i przezyl oboz, jego wina bylo to ze byl Polakiem.
Szefowa mojej matki jest (czy juz byla) odznaczona medalem Sprawiedliwy..." po upadku powstania w gettcie ukrywala zydowska rodzine... Rodzina przezyla i pamieta jej pomoc.
Ojciec mojego kolegi, zolnierz konspiracji z Plocka zlapany przezyl okupacje tylko dlatego ze mial mocne papiery (stolarz kolejowy) zdrapywal napisy i malowal sciany w bydlecych wagonow tych ktorzy skonczyli humanitarnie" swe zycie.
Mialem opaske z getta warszawskiego, najgorszy fant z okresu II wojny jaki przewinol mi sie przez rece...
Dalej nasze czasy, bedac na Cm. Zydowskim w Warszawie w (tej zarosnietej czesci przy Powazkach) znalazlem grob a wokol miejsce po imprezie z nabita na patyk...(tu powinny byc szczegoly co do stanu tego miejsca) daltego powiedzialem sobie DOSC! Wiem ze ludzie malujacy sfastyki i gwiazdy Dawida na szubienicy niemaja bladego pojecia o Zydach i ich kulturze a wypowiedzi rodzaju ydow szykujacych sie do odebrania swojego majatku" ktore ostatnio mozna bylo przeczytac na Forum podburzaja do tego typu zachowan.
Zeby sprawa byla jasna, malia wyslalem, teraz zalezy od instytucji i organizacji co zrobia z tym faktem, mam nadzieje ze wyciagna konsekwencje.
Konfidentem czy donosicielem nieczuje sie, powiem szczeze ulzylo mi! NIEWOLNO tolerowac takich zachowan, chowanie glowy w piaske czy domysly w rodzaju podpuscili go zeby
pozbyc sie z Forum" sa ponizej godnosci czlowieka chyba ze popieracie te poglady w co watpie.

Kikla slow do Bociana, w watku Apel do wszystkich" zamiesciles regulamin Forum, czytam:
Na Forum zabrania się:

* Zamieszczania wypowiedzi/materiałów powszechnie uważanych za wulgarne lub obraźliwe,

antysemickich, rasistowsich i jednoznacznie obrażających uczucia religijne."
Gdzie byles Bocianie gdy rozwijaly sie watki w ktorych tresci byly wulgarne, obrazliwe, antysemickie i jednoczesnie obrazaly odczucia religijne? Czemu tak pozno reagujesz? Twoja i moderatorow dzialalnosc na Forum w tym czasie widzialem w kilku watkach, co to ma znaczyc? A gdzie byliscie weterani forum" dbajacy o jego dobre imie? To przeciez dzieki Wam wyciagnolem stara wykrywke i na nowo zaczolem szukac, dzieki takim ludzia jak Duncam!
Osobiscie zaluje ze Forum Odkrywcy przybralo postac taka jaka ma obecnie, sami jestesmy sobie winni odpuszczenia do takiego stanu:( Wystarczy zobaczyc ilosc nowych nickow z dodatkiem SS zeby sobie duzo pomyslec... Glowne" zaczyna sluzyc do wyceny fantow...
Prosze aby tym razem obylo sie bez klotni czy osadow i tak duzo zostalo powiedziane i zrobione, prosze jeszcze przemyslcie to co napisalem zanim zdecydujecie sie cos odpisac. To od Waszych odpowiedzi zalezy czy bede uczestniczyl w tym Forum czy dam sobie spokoj.

Pozdrawiam wszystkich
Piorek

P.S. I nie dlatego bronie Zydow ze sam nim jestem! To tez zeby bylo jasne.

• Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
luudzieee dajcie juz luz bo sie chce aż s..., co dwie godziny jakieś problemy z żydami, indianami, marsjanami itp i SS (super sprzedawca z allegro moze)bocian odleciał do ciepłych kraj. czy co?(bez obrazy) wywalaj te wytwory masturbacji w kacikach zajęć indywidualnych" pzd neutralny bastus0

Odpowiedz jest prosta za mało moderatorów:)
I takie tematy nie powinny być na głównym tylko w dziale towarzyskie.
A na głównym powinny byc tylko o poszukiwaniach a inne tematy wywalane do odpowiednich działów. A nie co chwila ktoś pisze o wycene na głównym albo inne pierdoły.
Proszę Bocianba o systemaatyczne przenoszenie tematów lub wyznaczenia do tej czarnej roboty innego osobnika:)

Witam,
Choć nie chciałem wyciągać trupa z szafy, ale muszę się odezwać. Piorek, popieram cię w całej rozciągłości tego postu. Ja również jestem starsznie uczulony na te tematy oraz na tolerancję. I nie myślę tu o poprawności politycznej, lecz o ... zwykłej, ludzkiej przyzwoitości.
Tymczasem na forum dzięki kilku ezydujących" tu panów jakakolwiek rozmowa na forum zdaje się być koszmarem.
I Piorek popieram cię również w żalu do Bociana. On wie kogo mam na myśli jako pieniaczy. W końcu już sam ich ostrzegał i to nie jednokrotnie. I co z tego? Ci ludzie nadal są, nadal prowokują, a na głównym forum u szczytu jest kolejny prowokujący wątek, gdzie Bocian nie reaguje. Wiem, zaraz powiesz kolejny raz, że to my tworzymy to forum. To prawda w połowie, bowiem ty nim administrujesz i sami forumowicze proszą wielokrotnie o interwencję. Choć z drugiej strony jak to ktoś powiedział najlepiej jest nie reagować, choć jak sądzę (zgodzisz się ze mną Piorek?) czasami nie można, bo głupota i ksenofobia aż ciekną po ekranie.
No i cóż po raz kolejny czytamy post, że ktoś odchodzi. A wiecie ilu fajnych ludzi już odeszło po cichu, bo nie wytrzymali?
Pozostawiam to szanownym normalnym forumowiczom ku przestrodze, zaś pieniaczom ku zadumie.

Pozdrawiam
Mariusz

Taak,
ciekawa inicjatywa w wykonaniu Piorka.
Na pewnym forum obcojęzycznym miałem okazję stanąć klawiatura w klawiaturę z elektrycznymi. Nie jakimiś tam oszołomami śliniącymi się na widok znaku błyskawicy, ale prawdziwymi weteranami, byłymi członkami tej formacji. Jakoś sobie dałem radę, bez wzywania pomocy i informowania kogo trzeba.
Fakt faktem, wielu z tu obecnych zapomina, iż jest to forum publiczne. W razie problemów należało skontaktować się bezpośrednio z Bocianem, którego adres e-amil chyba każdy zna. W chwili obecnej po wyskoku piorka mogą się zdarzyć 2 rzeczy:
1.sprawa zostanie nieładnie mówiąc olana i skończy się najwyżej na pogrożeniu palcem.

2.zacznie się przegladanie archiwum forum i sprawdzanie kto z piszących, którą ustawę naruszył (mam wymienić?!).

Nie osądzam nikogo, a resztę pozostawiam Bocianowi.

Ironrat

Piorek popieram cię !
ps.ciekawe czemu nowi uzytkownicy tak się unoszą".bastus0,jak ci wątek nie odpowiada to się nie wypowiadaj.A tym bardziej nie pisz eutralny",bo ta wypowiedź taka nie jest.
pozdrawiam
Monti

...a teraz podział owy" i stary"...(żyd i katolik)po czym wnosisz że jestem owy"...dlatego że do tej pory nie pieniłem się na tym forum postami typu y taki ty owaki"...każdy moze sie wkurzyć na polityczno-religijne bicie pjany....na to forum sprowadzało głównie ludzi chęć poszerzenia wiedzy, znalezienie odpowiedzi na nurtujące ich pytania....a nie chrzanienie typu Andrzeja L. oraz innych starszych" naszego kraju....nadal eutralny-polityczno i religijnie" ( dlatego zdrowszy na nerwach bastus0.....

Bastus,jesli sie pomyliłem to przepraszam.
Chodzi tylko o to,że wypowiadac się w danym temacie powinny osoby ,których temat dotyczy.
Ja sie wypowiedziałem,gdyz tez dyskutowałem w watku o którym tu mowa.Twoja wypowiedź jest nie w temacie.Tyle.
pozdrawiam serdecznie

Witam!
Ogólnie popieram Piorka.Co do Panzera to jest indywidualna sprawa Piorka , niebędę tego komętował(kłamstwo Auschwitz jest karalne ,jak sie niemylę do 2 lat) .Nie byłoby sprawy gdyby wątki prowokatorskie (obie strony)zostałyby natychmiast usuwane.Dzisiaj tez jest taki odzynek",nie bedę rozwijał tematu tego wątku,ale stwierdzenie jednego z Kol. o tak opolszczyzna toć tam są same niemce"- niewiem czy dokładnie zacytowałem ale jest to coś w tym stylu.Postanowiłem omijać takie wątki,ale tematy tych wątków czesto wyglądają niewinnie,po wczytaniu się- krew zalewa-a później to niestety w człowieku odzywają się najgorsze instykty.Ale dalej uważam że nie ma co rezygnowac z tego forum ,zostało tutaj jeszcze dużo poważnych ludzi,a cóż idioci zawsze byli i będą.
Pozdr.Andrzej

Coz, akurat na szczescie jestem moderatorem identyfikacja" gdzie jest spokoj.
Nie bede komentowal wypowiedzi z forum, gdyz dawno przestalem sie wlaczac we wszelkie dyskusje historyczno-polityczno-niewiadomojakie.
Zastanawiam sie tylko nad konsekwencjami.
Tak sie sklada iz w razie podjecia dzialan przez takie czy inne urzedy jest mozliwosc, iz zostana pociagnieci do odpowiedzialnosci tez i bocian i gazeta odkrywca i nie wiadomo kto jeszcze. Z duzym prawdopodobienstwem zas moga byc przesluchiwani.
Biorac pod uwage, iz ja jaki inni moderatorzy dzialamy tutaj spolecznie, jest to slaba zacheta do pracy.

Troche smieszne sa posty w stylu odchodze..."
Czego wy oczekujecie ze wszyscy zaczna rozpaczac ze tacy fajni odchodza? Jestescie chyba niedowartosciowani? Czekacie az ludzie zaczna blagac was na kolanach zebyscie zostali na forum? Oczekujecie ze wszyscy zaczna prawic wam komplementy?

a mi na powaznie juz sie chce smiac czytajac te klutnie.bo nic innego mi nie pozostalo i po co sie wkurwiac.co do zydow i ich miejsca w historii IIsw to kazdy ma swoje zdanie i poglady.ja swoich nie wyraze bo innym sie moga podobac innym nie.
kazdy ma swoja religie i swiatopoglad wiec uszanujmy to.czy to ze moje poglady religijne maja duzy zwiazek z 666" to jestem gorszy?niesadze....
pozdrawiam i zycze spokoju na forum i jak najmniej klutni.

Popieram autora i pozostałych w tych przemyślanych wypowiedziach(co na tym forum jest rzadkością w tego typu tematach) ale pomysł z odchodzeniem z tego forum jest zbyt pochopną decyzją. Bardzo często schodzę do tematów z początku istnienia tego forum i ku memu zaskoczeniu często napotykam ludzi co udzielają się aktualnie. Zostało was już naprawdę bardzo mało. A wy jakby nie patrzył tworzycie szkielet tego forum

Chciałbym podziękować „Panom” co specjalizują się w rozpier(...)aniu tematów – jest tu takich kilku. Maja bardzo mało do powiedzenia w poruszanej kwestii gdzie raczej się nie operuje sztywnymi faktami historycznymi a bazuje się na pewnych przemyśleniach, wnioskach i indywidualnych doświadczeniach, to zawsze na nich można liczyć że zabiorą głos. Przeważnie kończy się to na sprowadzeniu dyskusji na poziom jaki sobą panowie prezentują i odbiegający od przewodniego tematu. Poczym „biegają „ po całym forum szukając się nawzajem w celu pomszczenia urażonych dum a przy okazji w ciągając w to innych poprzez sprytne manipulowanie skrótami myślowymi.
Adam

Panowie moderatorzy i redakcjo - spokojnie ... Gdyby nasza Policja tropila wytrwale kazdego kto narzeka na taka czy inna nacje ( Cyganow, Zydow, Ormian, Lemkow czy innych) to wielu ludzi juz dawno siedzialoby w wiezieniach w tym dwaj dzielni ksieza - jeden z Torunia, a drugi z Gdanska, wraz ze swoim sztabem obroncow polskosci.
A odnoszac sie ogolnie do podniesionych w tym poscie kwestii odnosze wrazenie, ze zbyt malo jest zlotow, ogolnopolskich albo regionalnych spotkan towarzyskich gdzie takie opinie moznaby wymieniac. Oczywiscie bezalkoholowych - bo dyskusje moglyby sie roznie skonczyc ;-)
Osobiscie uwazam, ze jezei jest jakis problem do rozstrzygniecia nalezy go drazyc, natomiast - w istocie nie ma co dyskutowac na temat co bylo pierwsze? Jajko czy kura?", a juz tym bardziej wyzywac sie od: ( i tu cala gama wyzwisk...)

Pozdrawiam i sorka za znaki.

W Londynie jest takie miejsce - Hyde Park Corner, gdzie mozna powiedzieć co się komu zywnie podoba, nawet to co wzbudza na naszym forum poważne kontrowersje. Pieniaczy zapraszam tam... Łatwo, czysto i przyjemnie a do tego pełno wiernych słuchaczy i za net nie trzeba płacić.
Tak się składa że na naszą polską mentalność składają sie takie crchy jak awanturnictwo, pieniactwo i sobiepaństwo. Ta nasza słowiańska, rogata dusza ma dwie strony. Złą i dobro, bo te cechy zapewniają koloryt i egzotyczność naszemu narodowi w Europie.
Wiecie co najbardziej boli w obecnej sytuacji tego forum? Mnie boli to, że tak wielu z nas nie zauważa co naprawdę jest złe, a oburza się z powodów dużo mniej istotnych. Prawie nikt nie burzy się, że oto na tym forum wypowiadają sie ludzię w prosty sposób łamiący przyjęte na całym swiecie normy. Dla wielu nazistowskie i rasistowskie komentarze nie są niczym zdrożnym natomiast pyskówka to co innego. Takiego kogoś czeka ostracyzm choćby uzywał epitetów w chwalebnym celu. Martwimy się że odchodzi stara gwardia... a ja sobie pomyslałem, że może odszedł ktoś kto miał zydowskie koerzenie, albo cygańskie, a może ktoś komu bliskich zamordowali Niemcy. Czy nie warto się nad tym zastanowic? Jakoś nikt nie sławi na tym forum NKWD czy CzeKa, albo CIA. Natomiast jawnie nazistowskie poglądy są przyjmowane z aprobatą lub obojętnościa.
Inną sprawą jest śmieszność jednego z postów - Odchodzę...". Może miał być humorystyczny? Nie wiem, ale wydaje mi się jeżeli autor przejął się bałaganem na forum to powinien go umieścić w dziale: towarzyski. A tak, cóż skończyło sie na groźbie odejścia i słowach otuchy od popierających. Każdy przyszedł tutaj nie zapraszany, rozejrzał się i jeżeli mu odpowiadało to został. Ja nie chce aby ktokolwiek stad odchodził bo każdy dał temu miejscu odrobine siebie. To fakt, co mówicie. To miejsce jest takim jakie tworzymy je my sami. Kraj mamy taki a nie inny i pretensje do innych nacji czy do Boga mu jeszcze nie pomogły. Z drugiej strony forum to jest miejscem umożliwiającym dyskusję na tematy eksploratorsko-historyczne. Holocaust jest faktem historycznym tak samo jak bitwa pod Kurskiem i cygaro Churchila. A skoro tak jest do woli można o tym dyskutować.
Ktoś mówi, że to forum publiczne. Tak to prawda. Każdy może powiedzieć co chce...są jednak granice przyzwoitości po przekroczeniu której tracimy nasz ludzki pierwiastek.
Ostatnia sprawa poruszyła mnie naprawdę. Sa na tym forum dyskusje arcyciekawe na które nie zabiera się glosu bo wiedza nie pozwala na inne wręcz przeciwnie. Jednak ten bulwersujący wątek nie pozwolił wielu przejśc obojętnie. Mi również. Część mnie, która generuje to, żejestem człowiekiem sprzeciwia się przyklaskiwaniu ludobójstwu.
Ja sam przyznaję się otwarcie, że okoliczności jakie zaistniały sprawiły, że mojego uniesienia nie udało sie zamaskować. Cóż,z całym szacunkiem... przepraszam wszystkich których uraziłem. Jeżeli kiedykolwiek sprwiłem, że na tym forum ktoś poczuł sie urażony jest mi szalenie przykro jednak czasem pewne sprawy wymagają stanowczej reakcji. Niestety czasem nie można być obojętnym.
Nie widze już sensu poruszania na tym forum kwestii moralnych bo zaden z nas nie jest chyba autorytetem w tej dziedzinie a i dyskusje takie nie prowadzą do poprawy jakości tego forum. Mam nadzieje, że ludzie o olbrzymiej wiedzy których tak podziwiam nadal będą udzielać sie w tym miejscu.
Popieram autora tego wątku jednak przekazanie tej sprawy dalej nie jest dobrym pomysłem. Jeżeli sami nie postwimy tamy rasizmowi, stereotypom i szerzącemu się w naszym kraju chamstwu nikt nie uratuje tego miejsca.

Pozdrawiam wszystkich rzeźwo" myślących.

Zostałem wezwany do tablicy.

Problem z moderacją jest taki że nie jest to portal zatrudniający sztab moderatorów lub moderujący posty przed dodaniem. Nie ma takiej możliwości fizycznej żeby kontrolować forum co parę minut. Dlatego czasami jakiś niepoprawny wątek się ukaże. Potem po paru godzinach gdy widać reakcję ludzi nie można już tak prosto usunąć całego wątku bo zbiorę !@#$% od ludzi którzy odpowiedzieli w tym wątku że ich również cenzuruje. Dodatkowy problem to ocena który wątek jest poprawny który niepoprawny i czy narusza regulamin czy nie, granice są bardzo płynne. Dochodzi do tego również oskarżenie o cenzurę jakże popularne jeszcze niedawno gdy wycinałem średnio 1 post miesięcznie głównie z reklamami. Teraz okazuje się że użytkownicy sami żądają daleko posuniętej cenzury. Ale kto ma ocenić co trzeba ocenzurować a co nie. Nic nie jest czarne lub białe. Łatwo napisać cokolwiek o moderacji forum samemu nie mając w tym doświadczenia. Zapewniam Was że nie jest to proste, szczególnie uchwycenie tej delikatnej granicy. Nie jestem idiotą żeby celowo niereagować lub robić coś źle.
Sprawa moderatorów również nie jest taka różowa. Ja biorę odpowiedzialność za działanie takiego człowieka. Nie wiem czy nie wyruszy na prywatną wojnę, nie wiem czy nie zmarnuje wysiłku dotychczas włożonego, nie znam go osobiście, nic o nim nie wiem. Duża ilość moderatorów jest nie do opanowania, szczególnie w jednym dziale. Nie wiadomo kto co i kiedy kasuje, poprawia, kogo i jak upomina. To tylko ludzie i mają takie same słabości jak inni.
Jeżeli powiedzmy mamy 10 osób i każda z nich ma swoje zdanie to kto ma rację? A każdy twierdzi że on. Jeżeli ten podział jest pół na pół to już łatwiej nad taką grupą zapanować. Jeden lub wielu moderatorów nie jest wyjściem, gdyż teraz ocenzuruje Waszego przeciwnika a jutro może ocenzurować Was i co każdy z nas zrobi? Wtedy powie że moderacja jest do bani bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Blokowanie ludzi również nie jest wyjściem, nie ma na dzień dzisiejszy w 100% skutecznej metody zablokowania kogoś. A nie mam misji zyciowej zamienić się w cerbera i ścigać z obłędnym wzrokiem po nocach zbanowane osoby które powróciły" do żywych.

JEDYNE wyjście to sami uzytkownicy. Jeżeli taka iepoprawna" osoba napotka mur osób które zachowując spokój przekażą mu swoje zdanie w sposób jasny i klarowny t
o jest to bardziej skuteczne niż usuwanie postów. Również inni wchodząc w taki wątek widzą wyraźnie co jest tolerowane na forum a co nie. I to uczy i kształtuje.

Inaczej będzie to tylko samotna walka moderatora z przeciwnikiem a na trybunach bezpiecznie będzie siedziała liczna publika wykrzykującą jak ma kopać piłkę. Z czego każdy oczywiście będzie krzyczał inaczej. Nie tędy droga.

ps. Już dawno zamierzałem przenieść takie wątki do działu Towarzyskie, teraz mam potwierdzenie że jest to potrzebne i tak się stanie.

Witam,
widzie ze wkoncu dyskuja przebiegla rzeczowo, ciesze sie! Ironia losu sprawila ze minute po wklejeniu tego postu dostalem odpowiedz od Ambasady Izralela, zajeli sie to sprawa.
Czemu ten watek zaistnial na Glownym"? Bo tu sie wszystko zaczelo i tu powinno skonczyc.
Bastus0, prosilem o dokladne przeczytanie tego co napisalem. Pisalem to co lezy mi na sercu i raczej daleko temu do wytworow masturbacji" tak uwazam.
Mariusz, zobacz co wyniklo z gowniazerii" jestem przekonany ze przez jakis czas bedzie to Forum Odkrywcow:) Zgadzam sie z Toba trzeba reagowac! Tylko dlaczego nikt tego niezrobil do tej pory? Brak odwagi? Odejsc jest latwo, stawic czola troszke trudniej.
Ironrat, ciesze sie ze uczestniczysz w obcojezycznych forach, naprawde! Uwazasz ze przegadanie elektrycznych cos zmienilo? Osobiscie watpie. Kontakt z Bocianem zmienilby tyle ze watek zostalby skasowany, zablokowany ale ludzie by zostali! Potem nowy watek itd... Moj wyskok" to zabawne, wyskok jest wtedy jak nastolatek idzie na wagary pic tanie wino nie przestepstwo karane przez Kodeks Karny! A co do prawa, nikomu niezaszkodzi zapoznac sie z obowiazujacym prawem, jest to nawet wskazane.
Monti, kolejny raz dziekuje za wsparcie! Wiem ze rozumiesz ze niebylo latwe to co zrobilem.
Bocian1, dlaczego omijac? Jesli bija sasiada trzeba zamknac drzwi? Ze to nie nasza sprawa? Chyba nie...
Mietku, mowa o moderatorach byla miedzy innymi o Tobie, pewnie pamietasz watek o radiu Liebratora zmasakrowany totalnie (wprawne oko zobaczy date ostatniego wpisu w watku i stronie glownej) tak ze stracil sens. Tam bylo pytanie do Ciebie i Bociana, zniklo:( Czemu? Bylo niewygodne? Rozumiem ze byly to mizerne znaleziska a watek zrobil sie dosc dlugi, prosze uprzedzaj i tnij!!! Ale rob to z senesm! Pracujesz spolecznie nad trescia i wygladem tego Forum wiec zapytam raz jeszcze - co zrobil Admin i moderatorzy zeby uniknac takiej sytuacji? Ktory z Adminow pozwoli na swoim" forum na czyny karane przez Kodeks Karny? Nizej Bocian napisal Nie ma takiej możliwości fizycznej żeby kontrolować forum co parę minut" to pare minut trwa juz od .... czasu.
Mozesz Mietku byc pewnien, bede czestym gosciem w Twoim dziale, niech tylko puszcza sniegi;)
Michalczewiski, jestes jednym z tych ktorych wypowiedzi jako nowy czytacz Forum czytalem z przyjemnoscia:) Niepowiedzialem ze odchodze z Forum, czekalem na Wasze wypowiedzi, sa one dla mnie bardzo wazne! Zostaje i obiecuje - trzymam sie z dala do dyskusji politycznych! Chyba ze znow ktos przegnie" a bohaterowie schowaja sie w lesie.
U96, zepsulem Twoj watek, posadzono Ciebie o zmowe za co Cie przepraszam! Naprawde bylo mi glupio czytajac te pomowienia. Dziekuje ze zabrales tu glos i zgadzam sie z Toba.
Kocur, anonimowosc naszych wypowiedzi to BZDURA! Srednio kumaty" uzytkownik netu jest w stanie namierzyc kazdego z nas! IP, odpowiedni programik i MAMY CIE! Co do zlotow i spotkan integracujnych, pamietasz napewno ognisko i to co pisal Kopi? Do dzis zastanawiam sie czy ktos z Was zrozumial to bylo tam napisane... A dyskusje, owszem masz racje ale teraz dyskusje koncza sie pisanie bardzo dlugich postow.
Indian Chief, takich odpowiedzi oczekiwalem, mam duzy szacunek do Ciebie ze napisales to co myslisz. Uwazasz ze przekazanie tej sprawy dalej nie jest dobrym pomysłem" uwazam inaczej, zobacz ilu jest takich ludzi jak Ty ktorzy nieboja sie napisac tego co mysla a jak przyjdzie cos zrobi to... Masakra! Wcale niebylo latwe tak se wzionc i napisac donosa" pytanie zeszmace sie czy nie?" Teraz jestem juz pewnien ze nie i oto chodzilo.
Bocian, niezgadzam sie z Toba miales duzo czasu na reakcje. To ze z Adminem sie niedyskutuje znam taka zasade, prosze wyciagnij wnioski z tej sytuacji. Z tym watkiem zrob co zechcesz byle bylby spokoj.
Na koniec prosba, skonczmy ten temat. Pieniacze juz chyba wiedza czego moga sie spodziewac.

Pozdrawiam

Piorek

Ironrat, ciesze sie ze uczestniczysz w obcojezycznych forach, naprawde! Uwazasz ze przegadanie elektrycznych cos zmienilo? Osobiscie watpie. Kontakt z Bocianem zmienilby tyle ze watek zostalby skasowany, zablokowany ale ludzie by zostali! Potem nowy watek itd... Moj "wyskok to zabawne, wyskok jest wtedy jak nastolatek idzie na wagary pic tanie wino nie przestepstwo karane przez Kodeks Karny! A co do prawa, nikomu niezaszkodzi zapoznac sie z obowiazujacym prawem, jest to nawet wskazane."

Jeżeli rozumiesz to wszystko, jako przegadanie" to po prostu współczuję. Nie o to chodzi. Dla mnie sukcesem było, jeżeli człowiek przyznawał się publicznie na forum do błędów i pewnej niewiedzy np. na temat wydarzeń wojennych w Polsce, że wyglądały one inaczej, niż się dosyć często na zachodzie przyjmuje, ot choćażby radiostacja w Gliwicach.
Szacunek dla Polski i Polaków nie raz można było osiągnąc dzięki pewnej znajomosci historii, szczególnie innego kraju i nie piszę tu o forum, tylko o spotkaniach twarzą w twarz.

Napisałem wyskok", bo chciałem to zrobić dyplomatycznie i oględnie.

Co do kontaktu z Bocianem, to moim zdaniem człowiek po prostu dostałby bana i tak się to robi w całym cywilizowanym świecie, gdzie przy wypowiedziach, co poniektórych panzergrenadier to aniołek. Ostracyzm znali i stosowali już Grecy.
EOT

Pozdrawiam
Ironrat

Ironrat, i teraz sprawa jest jasna. Czapki z glow przed Toba i wszystkim postepujacym podobnie. Mam nadzieje ze moje odpowiedzi nikogo nie obrazily, to niebylo ich celem.
Pozdrawiam
Piorek

Masz Piorek dużo razji, ale robienie donosu na pazergrenadiera jest troche kontrowersyjne, fakt że często on przesadzał ze swoimi wypowiedziami ale zazwyczaj ktoś go prowokował, ja osobiście się z jego wypowiedziami nie zgadzam , ale jego wypowiedzi nie sa czysto antysemickie i rasistowskie , sadze nawet że są jemu te ideie zupełnie obce, ma poprostu takie swoje zdanie na jakieś tam tematy a jego problem to taki że go ponosi.
Osobiście nie znam jego wszystkich wypowiedzi i być może się myle.
Mam nadzieje że tym że go troche bronie nikt ze mnie nie będzie teraz robił rasisty , antysemity i nie wiem kogo jeszcze, bo nieutorzsamiam i niezaliczam się do nich a nazwanie mnie kimś z wyżej wymienionych było by dla mnie obraźliwe
pozdro

Witam!
Piorek- omijać" dla mnie w tym w/w poście nie znaczy nie pomóc sąsiadowi,chyba przyznasz że wagowo to jest inna sytuacja.Nie komentowałem Twojego zgłoszenia na Panzera tak jak napisałem miałeś do tego prawo i nikt Ci nic niemoże zarzucić.Osobiście nieznam Panzera i też jak Romel mam odmienne zdanie mw wielu sprawach.Tylko tak mi sie wydaje że w naszym kraju są osoby bardziej nadające sie do spotkania z Temidą.
Pozdr.Andrzej

A ja tak napisze.Panzerek przegiął(ja czasami też w/g was robie to samo)wiele razy na priv wysyłałem mu wici że już wojna niedługo zeby poczekał i takie tam pierdołki.Ale Panzerek nie potrafił tego zinterpretowac i kiedy kolejny raz mu coś takiego wysłałem to publicznie na forum stwierdził ze mu d.. liżę na prv i żebym się okopał itp itd.ja osobiście uwazam ze to jego prawo drwić ze wszystkich i wszystkiego i że my tu wszyscy też nie jesteśmy bez winy.Dlaczego?A choćby dla tego że wiele razy wpadaliśmy z nim w bajerę i się wielu z nas wiele razy cieszyło że Panzerka poniosło i można mu wtedy dopiero na forum a nie na privie nawkładac.Obawiam się że Panzerka ujżymy za niedługo pod innym nickiem i mailem (bo nie blokuje sie IP tylko konto)i dopiero zacznie się jazda.Ja przynajmniej bym się obawiał co to będzie gdzy inny Panzerek znowu nas odwiedzi.A donosy? No cóż każdy ma prawo postąpić jak uwaza za słuszne takie jego prawo.Ale czy to coś zmieni?zniknie Panzerek a pojawi się np Pancerek.Tez ładnie i tez brzmi.Panowie nie wyprostujemy świata donosząc na kazdego.Ktoś w tym poście mądze napisał nie dyskutowac z tego typu ludzikami omijać z daleka .
pozdrawiam

Jestem tu nowy ale postanowiłem się wypowiedzieć.
Otóż wstyd Piotrek, że postanowiłeś zabawić się w donosiciela. Takie sprawy załatwia się we własnym gronie a nie cudzymi rękami. Choć w w sprawie tego młodocianego faszysty, bo tak nazwać go trzeba, masz rację to sposób w jaki to załatwiłeś jest karygodny i nieważne jakie przesłanki tobą kierowały. O ile znam Żydów to wykorzystają to na swój sposób i zobaczysz niedługo kopie tych postów w jednej z amerykańskich gazet pt.Polak antysemita lub coś w tym stylu. Nie twierdzę, że należy zamieść problem pod dywan ale należało wywalić takie głupoty z tego forum a gościa zbanować i tyle. A tak poleciałeś poskarżyć się obcym, którzy i tak wykorzystają to przeciwko tobie międzyinnymi.

Pozdrawiam i gratuluję instynktu samozachowawczego FDJ

Witam.
FDJ – może rzeczywiście zajęcie się sprawą przez Instytut Żydowski nie jest najlepszym z wyjść, lecz obawiam się że jedynym realnym. Nasz poczciwy Bocian (bo czy może takie ptaszysko być niepoczciwe?) nie jest w stanie kontrolować wszystkich wypowiedzi na bieżąco, zaś maksymalną karą jaką może zastosować to dać mu bana. Policja, którą można zawiadomić, zareaguje po kilku tygodniach (a może miesiącach) lub WCALE. Przecież występuje w takich sprawach NISKA SZKODLIWOŚĆ SPOŁECZNA CZYNU.
Reasumując: Jeśli ktoś chce załatwić taki problem jak szerzenie ideologii faszystowskiej, to obawiam się iż Żydzi są jedynym czynnikiem, który zareaguje.
Wyjaśnij czemuż to jest to sposób karygodny? Czy Piórek złamał jakieś pisemne, czy moralne nakazy – zakazy?
Czy Ty wolisz dulszczyznę, a może chowanie głowy w piasek? A może załatwić winno się ten problem „między sobą”: pojechać na jakiś zlot GRH większą ekipą i wlać zdrowo Panzerkowi?
A może wyjaśnisz problem „donosicielstwa”: czy zawiadomienie Instytuty Żydowskiego jest „donoszeniem”, zaś Bociana już nie? A zawiadomienie policji czym jest Twoim zdaniem?
I za co to Piórek miałby się wstydzić? Za to, że był odważniejszy od Ciebie, czy mnie?
FDJ, jakbyś na zakończenie nam wyjaśnił jakiego nicka używasz jeszcze, bo nie wierzę, iż przypadkowo wszedłeś na to forum, przypadkowo przeczytałeś właśnie ten wątek i właśnie ten wątek tak Ciebie zbulwersował, iż raczyłeś się zarejestrować.

Piórek – popieram Twoje działanie.

Pozdrawiam wszystkich - Piotr

...to i ja sie wytłumaczę....moja reakcja z ta masturbacja" wynikała z mojego słowotoku.W wielu innych postach czytałem przepychanki forumowiczów nie dotyczace wogóle tematów forum odkrywcy" (dobre porównanie do Hyde Park)dlatego też za płytko odczytałem post Piorka i tak zaragowałem....moja wina przyznaje sie....bastus
p.s. i cisza juz nad tą trumną...amen...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie