Chudzin Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 No, w stolicy, a niby gdzie?"Bez komentarza.
BLACK JACK Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 Witaj, Chudzin!Dajmy mu spokój, mróz złapał, więc pewnie niektórym głowy parują ...BJ
zelig Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Dziękuję za gratulacje! :) I cieszę się, że się wreszcie opamiętaliście! Bo za te rzeczy, które tu wypisujecie - gdyby je przeczytał ktoś ieodpowiedni" - moglibyście wylądować na Szucha! Ja wiem, że to żarty, ale ktoś inny może nie mieć takiego poczucia humoru...
hiszpan Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 szubienica jest na północ od torów , zaznaczona jest na mapie warszawa jako pomnik
Jacek62 Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Mszczonowska jest przedzielona terenami kolejowymi.Od al.Jerozolimskich nie dostaniecie się.Dojazd do szubiennicy, od Włoch lub od Gniewkowskiej,zaraz za przejazdem 200m po prawej - wolna działka w głębi. Obok płyta pamiątkowa i informacyjna. Gdzieś w okolicy są jeszcze bunkry - ochrona kolei (niem)...amnezja.
BLACK JACK Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 dzięki. Jacek62, a może chociaż przybliżony rejon tych bunkrów pamiętasz? Gdzie szukać?!BJ
zelig Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 Gdzie szukać, gdzie szukać? W końcu zadzwonię na Gestapo jak się nie uspokoicie! Od razu przyjadą i wam wreszcie powyciągają te wtyczki od internetu! Popamiętacie! (Chociaż to już nie to Gestapo co kiedyś...)Szubiennic im się zachciewa... w Warszawie...
BLACK JACK Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 Szanowni Panowie, Tak wygląda szubienica przy ul. Mszczonowskiej obecnie.Co pawda niby otoczona jakimś ogrodzeniem, ale wszystko wkoło się sypie ...
BLACK JACK Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 ... obok stoi butwiejący krzyż i pomnik ku czci zamordowanych w tym miejscu. Przygnębiające...Czy ktoś ma jakieś nowe informacje o bardziej militarnych pozostałościach powojennych?PozdrawiamBJ
BLACK JACK Napisano 18 Luty 2005 Autor Napisano 18 Luty 2005 A tu schron, który wyszukałem w podwarszawskim Pruszkowie.BJ
turtur Napisano 18 Luty 2005 Napisano 18 Luty 2005 BLACK JACK, a moze masz zdjecia, i/lub miejsca tych pozostalosci w Warszawie? Jesli tak,podeslij mi prosze.Pozdrawiamturtur
BLACK JACK Napisano 18 Luty 2005 Autor Napisano 18 Luty 2005 Witaj Turtur!Mam garść zdjęć z Wareszawy głównie to tobruki, bo ich tu sporo. Mogę podesłać w poniedziałek, bo są w moim domowym achiwum, a teraz jak możesz się domyslać ciężko pracuję;)A ty masz jakieś nowe namiary?BJ
turtur Napisano 18 Luty 2005 Napisano 18 Luty 2005 Dzieki Black Jack. Na razie nic nowego, ale jakby cos - wale jak w dym do Ciebie.Pozdrawiam
zelig Napisano 18 Luty 2005 Napisano 18 Luty 2005 Każdy komu udaje się przeżyć badania na Szucha, prędzej czy później i tak ląduje w Pruszkowie. A potem zaczynają szyfrować rozmowy o tobrukach w Wareszawie.Prześladują ich ludzie w gumowych rękawiczkach...
BLACK JACK Napisano 18 Luty 2005 Autor Napisano 18 Luty 2005 Dobra, będę czekał. Mam kilka zdjęć teraz, ale są spore i nie wejdą na to forum. Jak chcesz to Ci mogę teraz kilka pchnąć na privata!?BJ
zelig Napisano 18 Luty 2005 Napisano 18 Luty 2005 Wejdą. Tylko muszą się zalogować.Przecież wszyscy by chcieli zobaczyć pozostałości.
zelig Napisano 18 Luty 2005 Napisano 18 Luty 2005 Oni idą po Ciebie!!To ludzie w gumowych rękawiczkach! W kapeluszach z piórkiem..
BLACK JACK Napisano 16 Marzec 2005 Autor Napisano 16 Marzec 2005 Pierwszy fragment opracowanka, które pozwstało między innymi dzięki Waszej pomocy, Szanowni Koledzy: http://www.legionstratega.org/techwojsk/twierdze/powojenne_pozo.htmBardzo serdeczne dzięki wszystkim porządnym ludziom z tego forum za pomoc!BJ
Jacek62 Napisano 16 Marzec 2005 Napisano 16 Marzec 2005 B.ładna stronka. Powodzenia.P.S. Nie jestem pewien...! Gdzieś czytałem ale może błądzę,że w ścianie katedry - to nie jest gąsiennica od Goliatha,tylko ew. od sdkfz301BIV i napis jest mylący.Może ktoś to potwierdzić lub zanegować?
Chudzin Napisano 16 Marzec 2005 Napisano 16 Marzec 2005 A pro po SCHRONU przy elektrowni na powiślu, w jednym z nr Fortecy" są plany prawdopodobnie identycznego obiektu ze Śląska. Razem z dolną kondygnacją.
BLACK JACK Napisano 16 Marzec 2005 Autor Napisano 16 Marzec 2005 Do Jacek62 - ba! zasiałeś ziarno wątpliwości ja też pewności nie mam (gąsiennica wydaje się identyczna z tą którą można zobaczyć na Goliacie w MWP, ale ja nie jestem expertem od wozów bojowych). Jeżeli ktoś dysponuje wiarygodnymi informacjami to w każdej chwili mogę nanieść poprawki na stronie!Do Chudzina - a w którym numerku Fortecy to było, pomiętasz?!BJ
turtur Napisano 16 Marzec 2005 Napisano 16 Marzec 2005 Black Jack, tu masz watek na temat tej gasienicyhttp://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=160197pozdrawiamturtur
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.