Skocz do zawartości

Pancerne ciekawostki 2

bodziu000000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Grandel poprostu nie zauwrzłem tej I a co do wierzy to poprostu podpisałem tak jak na stronce,jak dla mnie jest za mała
  • Odpowiedzi 309
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Pod fotką jest podpis:
'Sd.Kfz.251 Ausf. A mit T-34 DummyTurm als Panzerattrappe für Übungszwecke.'
Czyli coś w stylu
'Sd.Kfz.251 Ausf. A z sztuczną wieżą T-34 jako pancerna atrapa do ćwiczeń celowania' o ile mój niemiecki nie szwamkuje ;)
Napisano
No to też dziwadło :| Pomoże ktoś ?
http://www.panzer-modell.de/referenz/fotoecke/t34umbau1g.jpg
Napisano
To tylko obudowana wieża ? a tak poza tym wszystko normalnie ? ;) Może ma ktos inna fotkę tego t34 ?
Napisano
Nie licząc tej drugiej na stronie ;) Srki serdeczne za nie streszczanie wszystkiego w jednym poście...
Napisano
Głowy nie dam - skopiowałem kiedyś tę fotkę z powodów nie tyle historycznych, ile estetycznych. Bo piękną mi się wydała.
Napisano
Jeśli pamięć mnie nie myli, to kiedyś w MiF był artykuł o Tygrysach Królewskich w Trójmieście, i tam właśnie było to zdjęcie, jak również parę innych. Poszukam w domu i w weekend postaram się zeskanować.

Pzdr
Bodziu
Napisano
Kolego Killer, ten pojazd z drugiej Twej fotki to Feuerleitpanzerfahrzeug fur V-2 Raketen auf Zugkraftwagen 8t. Uff.. Co za nazwa ;)
Pozdrawiam serdecznie !!
Napisano
Yoony
Zdjecie pierwsze -
St Chamond Mortier de 280 sur Chenilles z wozem generatorowym z przodu.
Zdjecie dwa - 15cm Kanone 16 od Krupp'a.Na zdjeciu moze byc belgijska Canon de 150 L/43, ktora dostali w 1919 roku w ramach reperacji wojennych.Dosc zadko pojawiaja sie na zdjeciach.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano

Aczkolwiek nie pancerne, ale i tak fajne:)
Renault Chenilette Dlx z klimatyzacja ;o)
A tak na serio, to bardzo zadka wersja UE.
Pozdrowienia
Grendel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie