DjOLO Napisano 4 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2005 POwiedzcie mi jaki jest wasz fant roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 którego roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjOLO Napisano 4 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2005 No co ty nie wiesz ?!Oczywiście ze z 1974r.A tak naprawde z 2004. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 Myślę że to było moje najlepsze trafienie 2004 roku pagon generalski i Orzeł za Śląsk oraz obrączka ze słabego złota. Pagon wyszedł najpierw z tego dołka orzeł dał sygnał:) miłe wspomnienie. Pzdr Krzychu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 ja uważam, że Stg 44 znalezione przez kumpla OSKARA D. ( vide ostatnie trafienia vol.1) może pretendować do czołówki rankingu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 mój fant roku to stg i mp 38/42 w jednym odłku:> Stg wczoraj rozłozyłem i jestem dumny ze stanu w środku:> ale nie ma porównania do tego stg z zasobnika:> ale samemu wykopany wiec to najcenniejsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 4 Styczeń 2005 Share Napisano 4 Styczeń 2005 Ja miałem na myśli wytypowanie swojego fanta roku, czyli to co na fotce, a nie jakiś ranking bo nie oto w tym chodzi, każdy ma swój system wartościowania... , dla mnie będzie to, dla kogoś coś innego. 2004 był niezły, a co będzie w tym roku??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 witam . Mi udało się wykopać Walther P 38 ( już na drugiej mojej wyprawie ) . na trzeciej Odznaka za krew w walce , srebna obrączka i dwie monety ze sfastygą , i teraz nie dawno dzięki naszej uroczej zimie rewolwer z 1916 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 Witam!!! Bez wątpienia moim fantem roku jest ta opaska powstańcza. W grę wchodziła jeszcze wykopana pod Mławą skrzynia z amunicją w paczkach do CKM-u (1260 szt.) w stanie idealnym. Ale wygrała opaska. Ponieważ takie rzeczy trafjają sie bardzo rzadko. A skrzynek było o wielecej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 Pewnie, że tak. Robiłeś już coś z nimi?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 A to ta skrzynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 2 Ps. opaska juz wisi na ścianie za szkłem, no i udało mi sie namierzyć właściciela, czyli dowódce tego plutonu. i powiem ci że żyje , a nawet rozmawiałem z nim. Coś niesamowitego!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julianni Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 Moim fantem roku jest tabliczka o ktorej wpominalem wczesniej. Zamieszcze w koncu to zdjecie. Tabliczka adwokata przysieglego 1889 w polowie po polsku w polowie po rusku, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwojtek Napisano 6 Styczeń 2005 Share Napisano 6 Styczeń 2005 Tominiew!Napisz coś więcej o właścicielu tej opaski! O tym plutonie!PozdrawiamW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 6 Styczeń 2005 Share Napisano 6 Styczeń 2005 Tominew cały czas mnie zastanawia jedna rzecz. Czy własciciel opaski pamięta jak ją zakopywał? Pamięta i jest w stanie opisać tamten dzień i przebieg wydarzeń? To jest w tym najciekawsze dla mnie.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulus22 Napisano 6 Styczeń 2005 Share Napisano 6 Styczeń 2005 popieram kolegów kwojtka i klokiego!Tominew podziel się tą historią!.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 6 Styczeń 2005 Share Napisano 6 Styczeń 2005 Witam Szanownych kolegów!!!Historia tej opaski i reszty przedmiotów jest bardzo ciekawa i nie dokońca jeszcze rozwiązana. Postaram sie wam naświetlić to co do tej pory sie dowiedziałem i wiem że informacje te są na 100% pewne. 704 pluton wchodził w skład batalionu ,,Znicz'' i liczył ok. 50 ludzi. Dowódcą plutonu był Tadeusz Gołębiewski i to właśnie z nim rozmawiałem.Poniżej umieszczam trochę historii na temat batalionu ,,Znicz''.Dowódcą nowego formowanego batalionu został por. Bolesław Szymkiewicz nicz". Zorganizowany batalion nicza" wyruszył 6 września 1944 r. o godz. 19 z Choszczówki w składzie ok. 220 ludzi. Do Wierszy w Puszczy Kampinoskiej batalion dotarł po południu 8 września. Na noc został skierowany do miejscowości Truskawka. W następnych dniach batalion został zreorganizowany i włączony do struktur Grupy Kampinos przez podział na dwie kompanie oznaczone numerami 5 i 6. Kompanie składały się z trzech plutonów, tworzonych z trzech drużyn. Jako miejsce stacjonowania wyznaczono mu wieś Brzozówka.Od Tadeusza Gołębiewskiego dowiedziałem sie że w rejonnie Choszczówki razem ze swym plutonem pobrali broń ze skrytek. W skrytkach mieli 3 pm Thompson, 2 steny, 1 Polska rusznica p-panc UR (którą nosili 2 radzieckich żołnierzy), karabiny mauser i mosin, i 2 Mg34. Co do opaski to prawdopodobnie zakopane zostały, ze wzgledu na to że część żołnierzy słabo uzbrojonych wypuscili do domów. Wiecej inforacji dowiem sie dopiero po spotkaniu i napewno podziele sie nimi z wami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjOLO Napisano 8 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2005 Dzieki.Czekam na wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guerra Napisano 9 Styczeń 2005 Share Napisano 9 Styczeń 2005 No stary teraz to jak nie zamkniesz tematu konkretnym Happy Endem tej opaski to Cię tu zjemy.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.