pzl Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 Mam małe pytanie: czy w pojeździe o którym wspomniałem w temacie była budowana nad przedziałem silnikowym skrzynia ładunkowa, prawdopodobnie mocowana na jakiejś ramie lub stelażu? Może ktoś posiada zdjęcie lub rysunek takiego transportera? Czy w ogóle istniała taka wersja Munitionsschlepper ausf Pzkfw I ze skrzynią ładunkową? z gory dziękuję za jakąś odpowiedż.
Kiler Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Temat ciekawy bo dotyczy PzKpfw I, ale nie widzialem o ile dobrze pamietam, takiej skrzyni ladunkowej. Mam kilka zdjec, ale pojazd ma tylko zdemontowana wieze. Sprawdze jeszcze jutro wieczorem w domu w zdjeciach, moze cos znajde, ale watpie.
pzl Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Napisano 3 Styczeń 2005 Chyba jestem zdeterminowany. Co prawda to zupełnie inny czołg, ale o taka konfigurację w przypadku Pzkpfw I mi właśnie chodzi. Przepraszam za wielkość, ale nic innego nie miałem nie pod ręką w odpowiedniej wielkości, i rozszerzeniu pliku.A jak, by ktoś widział dobre zdjęcie czy raczej rysunek Instandsetzungkraftwagen na podwoziu jedynki, pojazdu naprawczo-remontowego pokazujące zamocowanie osłon przedziału bojowego /ramy z oknami/. Czy z boków mocowana były do błotników, burt kadłuba?... Marzenia..
Kiler Napisano 3 Styczeń 2005 Napisano 3 Styczeń 2005 Przejrzalem swoje zdjecia i nie mam czegaos takiego jak szukasz. Tylko standardowo.
Cypis Napisano 3 Styczeń 2005 Napisano 3 Styczeń 2005 Istniały dwie wersje . Pierwsza w miejscu zdjętej wieżyczki miała zabudowaną skrzynię ładunkową z drewna lub metalu . Skrzynia miała pełne dno (tzn. ze skrzyni nie było dostępu do wnętrza pojazdu) i nieruchome burty . Druga wersja w miejscu otworu po wieży miała zamontowaną okrągłą , otwieraną klapę , pozwalającą na dostęp do wnętrza pojazdu . Była jeszcze wersja polowa , gdzie otwór po wieży był zakryty płytą (drewnianą lub metalową ?) i na niej przewożono dodatkowe wyposażenie . Rysunki i zdjęcia znajdziesz w książkach Panzer Tracts" numerer 1-1 i 1-2 . Dodaję dwa zdjęcia , lecz ich jakość nie pozwala na poznanie szczegółów tych konstrukcji .
bodziu000000 Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 Zdjęcie Munitionsschlepper I, pojazd zdobyty przez Rosjan, i pokazywany na wystawie sprzętu zdobycznego w Moskwie, w parku Gorkiego.PzdrBodziu
bodziu000000 Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 Druga wersja Munitionsschlepper I, pojazd ziszczony we Francji w 1940 roku.PzdrBodziu
Gebhardt Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 Gdzies widzialem fotke rozbitego wg opisu we Francji opancerzonego ambulansu na podwoziu PzKfw 1a ale belki sobie teraz lamie w glowie gdzie. W miedzyczasie dwa pospolite rzekomo zdjete w Polsce.
bodziu000000 Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 Gebhardt, może to zdjęcie widziałeś?Pochodzi z Blitzkriegu" Zalogi.PzdrBodziu
Kiler Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 Gebhardt, a ten na drugim zdjeciu to nie jest pojazd do szkolenia kierowcow? Tak dla pewnosci pytam.
Gebhardt Napisano 6 Styczeń 2005 Napisano 6 Styczeń 2005 Bodziu - wlasnie to, dzieki.Kiler - absolutnie nie upieram sie bo w Niemczyznie jestem analfabeta. Kierowalem sie podpisem ze munitionschlepper. No i nauka jazdy w rozbitym miescie? I to wiadro bebniace po bruku - pana kaprala krew by zalala na taki niewojskowy widok w pozadnej jednostce wojskowej - po prostu az traci frontem.... PozdrKrzysztof
bodziu000000 Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Kolejna fotka Munitionsschlepper I, troche lepiej widać wyposażenie.PzdrBogdan
bodziu000000 Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Pozwolę sobie dorzucić jeszcze takie zdjęcie, może komuś się przyda.PzdrBodziu
bodziu000000 Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Jeszcze taka ciekawa fotka. Munitionsschlepper zbudowany na bazie Flakpanzer Ia.PzdrBodziu
Gebhardt Napisano 10 Styczeń 2005 Napisano 10 Styczeń 2005 Bodziu, moze bredze ale ten pierwszy twojh z ostatniej serii to wyglada na ladungstrager'a raczey niz na mslpa. Tzn pojazd saperski a nie transportowy. Te ramiona z przodu sluzyly do parkowania miny czy ladunku pod sciana bunkra itp.pozdrKrzysztof
bodziu000000 Napisano 10 Styczeń 2005 Napisano 10 Styczeń 2005 Nie mogę się z Tobą zgodzić Chris. Zdjęcie Munitionsschleppera które zamieściłem wziąłem z Blitzkriegu" Zalogi, podpis pod zdjęciem brzmi, że jest to tytułowy Munitionsschlepper z 3 Dywizji Pancernej w Villenaux 16 czerwca 1940 roku.Oprócz tego Ladungsleger miał ramiona, ale były one zamocowane z tyłu pojazdu za wieżą, której tak w ogóle na tym zdjęciu akurat nie ma.PzdrBodziu
Kiler Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Witam! Czy to jest jakas wersja PzKpfw I czy on cos wiezie na sobie? Ale raczej na jakis daszek to wyglada, wiec....?
bodziu000000 Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Może jeszcze takie kogoś zainteresuje.A na zdjęciu Kilera jest Instandsetzugkraftwagen I. Podejrzewam, że ma założony jakiś daszek, i dlatego wygląda jakoś dziwnie.PzdrBodziu
Kiler Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 bodziu000000 fotka ostatnia jest przecudnej urody!!! No i dzieki za odpowiedz, po polsku to woz pomocy technicznej.
bodziu000000 Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 Na ebayu:http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=6162386618&rd=1PzdrBodziu
bodziu000000 Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Na ebayu:http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=6162804634&rd=1PzdrBodziu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.