Boruta Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 A jest taki, pod Kutnem, jak się jedzie na Warszawę.Pozdrawiam
Mi.Der Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Według mapki u Szubańskiego, Paderewski" zakończył karierę gdzieś koło Jackowic w okolicy Bzury - czy to będzie gdzieś w okolicy, bo nie mam w tej chwili atlasu?
Grendel Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 Widzial ktos jakies inne zdjecia porzuconego PP14?Obie wieze sa rozszadzone, czy tylko #1?PozdrowieniaKrzysiek
jotes Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Jak patrzę na to zdjęcie z prawej, to wygląda znajomo - semafor, przepust po torami ...
Grendel Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 No i diabli wzieli moja" drezynke Poznanczyka" i reszte jego pieknych zdjec...Znow ktos podkupil przed koncem aukcji...Wybaczcie - unioslem sie!Grendel
Grendel Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 Jotes, Nie.Poznanczyk" to to nie jest ;o)Grendel
Grendel Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 Hmmm...Zaden inny wrak PP kolo przepustu mi do glowy nie przychodzi, ale pozniej popatrze...Zdjecia wstawie za jakies pol godziny.PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 29 Styczeń 2005 Autor Napisano 29 Styczeń 2005 I ta drezynka, ktorej zal mi najbardziej.Co prawda oblezli ja , jak mrowki, ale i tak niezgorzej wyglada.Szkoda.Chlapne sobie chyba maly koniaczek na zale...PozdrowieniaGrendel
Grendel Napisano 29 Styczeń 2005 Autor Napisano 29 Styczeń 2005 Bylo chyba jeszcze jedno zdjecie, ale nie moge go teraz znalezc...PozdrowieniaKrzysiek
JoncaA Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 a, doloze jeszcze i swoje. Wszystkie ujecia sa dosyc podobne, ale jak juz przeglad, to nichby bardziej kompletny..
MAB Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Łaaaaaaa :)Dzięki Waszym linkom i zdjęciom moje prace nad dokładnym namierzeniem miejsca, gdzie skończył swój bieg PP Poznańczyk" przybierają wyraźny kierunek.Dlatego proszę jeszcze raz o wszystkie informacje, zdjęcia, etc.Żyją jeszcze starzy mieszkańcy miejscowości w której załoga wysadziła ten pociąg.Chciałbym pokazać im zdjęcia, a może po charakterystycznych punktach w terenie (domy, semafory, etc.) uda się w końcu na 100% ustalić w którym to było miejscu.I nie chodzi tu nawet o odnalezienie jakiś pamiątek, ale poprostu ustalenie - tu i w tym miejscu we wrześniu 1939 roku został wysadzony polski pociąg pancerny!Pozdrawiam, Mariusz
bodziu000000 Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Ja dorzucę swoje. Kolejne zdjęcia pociągu pancernego Generał Sosnkowski", już po wyremontowaniu go przez Niemców.PzdrBodziu
bodziu000000 Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Trzecie zdjęcie.Przepraszam za te gumki na fotkach, ale zdjęcia te skopiowałem parę lat temu z jakiejś aukcji. Może ktoś wie, kto kupił te zdjęcia.Bardzo ciekawe zdjęcia, gdyż nie kojarzę innych zdjęć Gen. Sosnkowskiego" w niemieckich rękach.Możliwe, że fotki zrobiono zimą 39/40, bo pociąg ma jeszcze polskie malowanie.PzdrBodziu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.