Romel79 Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 a moze to jest orgainalny czolg znaleziony w bagnie i uzyty do filmu , w tamtych czasach sporo tego sie znajdowalo , ale czy ta teoria jest dobra to trzeba bylo by sie przyjzec dokladnie temu czolgowi, ja juz dawno nie ogladalem.
jacenty2004 Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 A myślisz, że dlaczego ta scena śni mi się po nocach ?
Romel79 Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 czesto takie czolgi byly poprostu wysadzane w powietrze ze wzgledu na znajdujaca sie tam amunicje, ale napewno sa takie które przetrwaly i sobie czekaja zakonserwowane w mule :)
2A Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Napisano 15 Grudzień 2004 Jako,że japońska klamra musi poczekać na lingwistę a Tygrysy są wśród nas przedstawiam dzieło naszych speców z Łodzi...
jacenty2004 Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 Co by nie gadać to się chłopaki postarali.jak na tamte czasy to amerykańskie filmowe produkcje nasi biją na łeb na szyję tym ygrysem".
2A Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Napisano 15 Grudzień 2004 i łup ! ale i błotnik się wygiął od razu..
2A Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Napisano 15 Grudzień 2004 chociaż ten raczej za długi..i ta drabinka..
jacenty2004 Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 ale za to jaki zimerit czy jak tam to się nazywa.
2A Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Napisano 15 Grudzień 2004 i na zakończenie pierwsza eksploracja okopów pod Studziankami: ten ma jeszcze kalkę..
j35 Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 Zatopiony w bagnie,a obstukiwany nogą przez Grigoria czołg, to raczej miał udawać Panterę.Jeśli mam porównać Tygrysy z pierwszych odcinków, z czeskim" Pz.VI z Szeregowca R.",to wg mnie nasi scenografowie 35 lat wcześniej mając mniejsze mozliwości tech.osiagneli bardzo dobre rezultaty.W póżniejszych odc. wystepowały JS-II udając Pantery .Serial odniósł sukces i można było pójść na łatwiznę.Pzdr.Jarek
jaca2003 Napisano 15 Grudzień 2004 Napisano 15 Grudzień 2004 Inaczej na to spojrze.Kiedy w telewizji byli pancerni to na podwórku nie było nikogo.Kazdy chciałbyc ankiem Kosem a laski to każda była Marusia.I obowiązkowy całus(nie od starszyny Czernousowa).Budowało się rózne takie czołgi z kartonów znalezionych w pobliskim supermarkecie(czytaj w śmietniku)a Janek i tak i tak siedział w wieży bo już był dowódcą.A teraz?A to czołg nie taki a to hełm ma kalke z innej strony a to już Janek Kos i Grigorij Saakaszwili są kolaborantami bo przyszli z tamtej strony.A mi się łezka w oku kręci gdy sobie przypomnę podwórko pancernych i jeszcze do kompletu Niewidzialną Rękę(to Ci co staruszkom mleko i wungiel kradli z pod drzwi).Pozdrawiam
Zbrozlo Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Mnie się wydaje, że Pantery były jednak ładniej zrobione od Tygrysków. Niestety oprócz tej utopionej w bagnie to raczej zbliżeń nie pokazywano. Wyglądały wiarygodniej od Tygrysów, przeważnie ukazywane w walce (atak na batalion Baranowa i chyba przy bunkrze nad morzem), oczywiście chodzi mi o pierwszą serię. Acha i jeszcze taki kwiatek: żołnierze dywizji Herman Goering noszą nocniki z oznaczeniami SS.
Andreos Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Oj Jaca, nic dodać nic ująć. Ile to kłótni było o to kto ma być Kosem... Jakich błędów by nie było, nie zamieniłbym czterech pancernych oglądanych dobre ponad 20 lat temu w cz-b Rubinie" na nic współcześnie mi znanego. Piękne czasy, a czepianie się detali w serialu tak starym, to paranoja. Ale rozumiem...trzeba popisać się wiedzą, bo wiedza o karabinach i czołgach to niezły szpan wśród kolegów z klasy :)Dajcie spokój.Pozdrawiam Janków i Marusie :))
hakas Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 A ja wolałem Pana Wołodyjowskiego",Potop", Krzyżaków" i czekałem na Ogniem i mieczem" a tu klapa. Zawsze słuchałem z zapartym tchem jak mój Tata opowiadał o moim rodzie , dworach , szlachcie, husarii,ułanac i tych wszystkich reakcyjnych rzeczach i osobach. Tęsknię za 3 z historii za 17wrzesień i wojnę 1920 1921 a teraz można spokojnie mówić nosić sygnety. Pozdrawiam serdecznie.
jaca2003 Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Hakas to miałes fajowo.Moja Pani Profesor od historii(przez duuuuże H)(wtedy to była gnojoja a teraz to dużo Jej zawdzieczam)to taka zła kobieta była że miała męża z II Korpusu (i do tego ten zły człowiek był oficerem i jakimś cudem nie załapał się do Ostaszkowa czy Starobielska tylko na leczenie klimatyczne.Gdy na mocy umowy Sikorski - Majski turnusy lecznicze zakończono to tego reakcyjnego i faszyzującego człeka wyżucono z turnusu.A Ta Kobieta mówiła takie rzeczy że aż strach.I dziki niej wiedziałem jak było ale i tak pancerni byli the best.Pozdrawiam
luger Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Andreos, to nie jest czepainie się detali tylko próba poznania ulubionego serialu z najmniejszymi detalami godna prawdziwych pasjonatów. Ja osobiście nie popisuję sie wiedzą przed kolegami z klasy bo mi do 40 blisko. Wolę jednak tych popisujących się" nad tych którzy mogą zaistneić jedynie przez krytykowanie innych atych drugich tu, i na innych forch, nie brakuje. Pozdrawiam prawdziwych fanów serialu.
revelli Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Odnośnie noża japońskiego spadochroniarza,to niekonieczniejest wz.56 zdjęcie jest mało wyraźne,może to być nóż saperski,głownie miał identyczną z wz56 ale nie miał jelca
2A Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Napisano 16 Grudzień 2004 Janek patrzy na Fiedię, Fiedor na nas i pyta: jaka to maniorka. Kto zgadnie ten wypije ;0)Nóż wz 56, ma jelec. Wieczorkiem inne 'wyłapki'.Panowie jesteście WIELCY !
revelli Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 No jest jeszcze jeden kwiatek-polscy żandarmi w hełmachwz 31/50Nóż 56-ok,chodzi mi o to ,że istniała inna wersja noża,bez jelca(podobny do noża fińskiego) i w gumowej pochwie
Rso Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Witam ten odpadający chamulec z ygrysa" w Berlinie zabił jednego z statystów niestety.Niewiem czy zaważliście ale w pierwszych paru odcinkach wystepuje sprzęt zachodni [ciężarówki] a potem już tylko GAZY i ZIŁY.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.