jaca2003 Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Nie kumam to że suwnica pojechała na olimpiadę do chin to jego wina?W Gdańsku wiele osób wiedziało lub chociaz miało podejrzenia co to był za zwierz.Tylko co z tego?Dać ogłoszenie do prasy?Zamówić spota w TV?Póki stała to była chroniona a że prezes pozamiatał to tża zabic prezesa.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2004 Ładne fanty ostatnio wytargaliście! Ja odkupiłem od gościa po dobrej cenie pruską szablę wz.1848 i rosyjską szaszkę wz.1881 (rok prod.1916) z pochwą. Pozatym doszło mi kilkadziesiąt fajnych łusek.Tuna - jakby coś ,to pisz na maila!pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Być moze masz rację, ale przy odrobinie inwencji można było coś wymyślic by ją uratowac od zniszczenia. Cytuję:Witam :) Tak to prawda o suwnicy wiedziałem dość dawno- a czemu nie rozpisywałem się ? No cóż wiecie jak jest w naszym Kraju z unikalnymi zabytkami-> Wystarczy wspomnieć sprawę panterki z rzeki (tej z mocowaniami na bocznym pancerzu) która teraz jest w USA.... Szkoda gadać, taki unikat ,wszystko zgodnie z prawem.... słyszałem że pojechała jako złom(!) Myśle że ten eksponat panterki jest cenny nie tylko dla 'germanofilów' (prosze tego nie brać zbytnio do serca) ale dla każdego któremu leżą na sercu sprawy polskiego muzealnictwa.To jest powód dla którego nie mówie o takich sprawach. Ale teraz dość moich wywodów Poniżej zaprezentuje kilka fotek które myśle przybliżą sprawę 'suwnicy' dla innych Kolegów z forum http://www.zkm.pl/foto/266b8.jpg I co? To jest normalne. Ile ważyła ta suwnica? 10 ton?10 000 kg. x 0,60 zł. to daje 6000 zł. Nie można było się z prezesem ułozyć, spróbować cos zdziałać? Lepiej siedziec cicho i czekac az problem się sam rozwiąże. Rozwiązanie znalazło życie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DTH Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Panie Robercie, wobec Panskiego wyjasnienia, czy sa chocby jakies szanse na przyzwoite fotki tego Łazika? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Nadal nie kumam.ja też o niej wiedziałem.wiedziec też przynajmniej z urzedu powinien Koń serwator.I kto z kim miał sie układac?Korumpowac prezesa czy jak?A jak dac to ile?I jakby kto ją kupił na podstawie układu to co dalej?Na półkę ją postawić czy trzymać w piwnicy?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Niestety, własciciel prosił by nie publikowac wiekszej ilosci zdjęć, ale jest piękny, w stanie oryginalnym, wiele oryginalnej farby, brak tylko przedniego fotela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Cóż pogratulować sprowadzenie VW. Miejmy nadzieję, iż łazik też do nas trafi.Całkowicie się zgadzam, sztuczne utrudnienia w wymianie eksponatów są tylko źródłem korupcji i istnienia czarnego rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Jaca, wiadomo co może konserwator. Wiem co zrobiłbym ja, pojechalbym do Pana Prezesa i zaproponowałbym sprzedaz suwnicy, pewnie nie miała już atestu Urzedu Dozoru Technicznego i dla nich to był tylko problem. Podejżewam że MZK oddało ją za uprzątniecie terenu. Jasne, argument w stylu gdzie by ją postawić i co by z nią zrobic" jest w stylu przysłowiowego psa ogrodnika.Co do leżacych na sercu spraw polskiego muzealnictwa" to panowie, nie łudźcie się ten ststem jest bardziej niewydolny niż słuzba zdrowia. W tej branży moze przybyc cos nowego tylko gdy jakaś osoba prywatna coś przywiezie z zagranicy, bo nagonka na prywaciaży" spowodowała to że nie mozna nic zrobic ze sprzetem znalezionym na terenie Polski. Dla mnie sprawa tej suwnicy jest większą kompromitacją niż wywóz Pantery, ją bowiem mozna gdzies zobaczyć, chocby na fotkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 OnyX gratuluję znaleziska.Zastanawia mnie to pośrednie/nie występujące w normalnych war.użytkowania/ położenie zamka.Ta broń strzela z zamkniętego i zaryglowanego zamka.Czyżby przekoszony nabój?.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Beretta jest juz rozłozona na części - pieknie zachowana w środku:) niebyło naboju . A stg suszy sie na kaloryferze i boje sie za niego ruszyć - za ładny i cenny :)pozdro -=OnyX=- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 srebrny zegarek cebula, z niemieckimi napisami, razem z poldim wykopaliśmy wśród kilku innych ciekawych fantów na wczorajszym wypadzie, stan bdbpozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Onyx , obiecales fotki po wyczyszczeniu , czekamy ,jestem bardzo ciekaw ja kto teraz wyglada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Szefo, może jeszcze właściwą godzinę pokazywał, co??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 niestety, ale jak nie wierzysz to napisz maila do poldiego to ci prześle fotki, bo mu go dałem, a jak nie to w ciagu tygodnia wezme od niego i sam wrzuce:)pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 nie pomyslałem, ze nie masz do niego maila, wiem ze na pewno bjar_1 ma to może potwierdzićpozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Miałem maila do Poldeigo ale już nie mam :( Szefo - pozdrów Go od mojej ekipy!bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Piszesz, że stan bdb, to se zażartowałem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Prawa strona stg nie wygląda tak ładnie jak lewa.Mam nadzieję ,że wiesz o sprężynie w sworzniu trzymającym obsadę kolby.Wyjęcie go w stanie nieuszkodzonym wymaga cierpliwości i unikania działania na siłę .Reszta wychodzi raczej bez problemów.Zostało coś ze sprężyny powrotnej?Powodzenia efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 22 Grudzień 2004 Share Napisano 22 Grudzień 2004 Foty po umyciu. Stg narazie nieruszany opukany mlotkiem drewnianym na lufie - widac jaki bedzie stan po elektrolizie:) - ale nie mam takiego duzego naczynia... a berettka rtoche rozłozona i wyczyszczona druciakiem - czeka na elektrolice:) Mp specjalnie dla Ciebie mój podpis przy focie:) http://img156.exs.cx/img156/9359/10041609kk.jpghttp://img64.exs.cx/img64/5266/10041619ry.jpgpozdro -=OnyX=- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 witam Pytanie do bjar 1 na zdjęcie z 12.11.Czy słoneczko" ostlegionów nie do sprzedania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2004 Oczywiście że nie! :) Dodam ,że wczoraj wyszła srebrna Infanterie Sturmabzeichen. Fotki będą w przyszłości.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 ok bjar, a co do zegarka to był po prostu w skorzanym pokrowcu, i dla tego się dobrze zachował, szedł tam jakiś gamoń, bo 3 doły wyryte wielkie jak stodoła tuż obok a to ominął:)pozdrSzefo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 dzieki rozumiem,interesuje mnie tematyka ostlegion mam juz taki tylko ze z mieczami,jak by sie trafił taki drugi,lub cokolwiek ostlegionowe a byłoby podwójne z checią kupie lub wymienie pozdrawiam wesołych świąt i nowego roku też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 to jene z trafień.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 a to drugie..obydwa z nad Wisły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.