Skocz do zawartości

czterej pancerni i pies

proteus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
O kurna! Kapral Wichura oczywiśćie. Pyrkosz, pyrkosz a szalik z rurki wyciągnął Szarik.
Bardzo ciekawe w serialu sa sceny z Gdańska (ściepa na czołg)
Miasto se płonęło a gdańszczanin Janek Kos miał to w d...
  • Odpowiedzi 137
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Tak i za chwilę West" po wystrzałach Janka z mauzera kapnie się, że to jego syn. Syn jakoś miał fotografię ojca i nie mógł się skapować.

Przypomniała mi sie śmieszna sytuacja. Kilka lat temu, znajomy upierał się, że ojcem Janka był Kaszub, który przyniósł jedzenie pancernym i to on był Westem". Czyli, że to była jedna i ta sama osoba. Nie było jak udowodnić, ale nie dał się przekonać.
Napisano
Witam.Te małe krzaczki na przeciw czołgu ze zdjęcia z torpedownią rozrosły się teraz do kilku metrów.A jedyna droga na plażę prowadzi przez lotnisko obok magazynu mundurowego i kotłownią CO. Dokładnie za czołgiem była wysoka skarpa, z takimi kręconymi schodami.pozdro.
  • 1 month later...
Napisano
Ano tak se jakos włączyłem znowu klasyka.Obejrzałem se kilka odcinków i co?Ano ruskie to dopiero kradli.Już w pierwszym odcinku gdy Janekpodąza na front ruskimpociągiem to wwagonie na desce na której wiszą pepeszki i DP widzimy ciekawy napis.Jaki?No proponuję kolegom sprawdzic.
Pozdrawiam
Napisano
:)))
Nie napisałem o tym w książce ale w kilku scenach widać twarze prawdziwych mechaników-kierowców prowadzących Rudego". Na przykład odcinek XIII - akład o śmierć" - w scenie gdy Rudy" wyjeżdża z okopu żeby wypróbować działo.
A w ogóle to dziękuję i pozdrawiam kolegów, którzy kupili wiadomą książkę :)))
Napisano
Kupią i następną, może by tak coś o Stawce..." od kulis, co??? Szwendałem się niedawno po Olsztynie i całkiem przypadkowo na ul. Kołłątaja zauważyłem tablicę upamiętniającą kręcenie scen do serialu, a tyle razy wcześniej tam przechodziłem...
Pozdrawiam
P.S. Jak rozpętałem II wojnę światową" też taki nieodkryty :)))
Napisano
Książka o Stawce" jest już na rynku od jakichś trzech lat. I tak się składa, że w księgarniach stoi obok mojej :) I tak się składa, że bardzo dobrze znam autora. To dobrze wykonana robota. Słowianie nie są do tego zdolni"
Pozdrawiam fanów Stawki"
Napisano
Witam
Już wiadomo, kto narozrabiał w sprawie zakazu wyświetlania filmu w telewizji polskiej.
http://serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3499765.html
Ten facio nie integrował się w zabawy podwórzowe, bo jego dziadek, ułan, powiedział mu że szkoda czasu na to. Więc oglądał kreskówki Disneya i holywoodzkie 300 Spartan". Potem kiedyś rzucił okiem na serial i zupełnie go nie wzięło. Poza tym zupełnie mnie nie kręciły zabawy militarne, więc nie mogłem się zakochać w "Pancernych na podwórku, bo zwyczajnie nie bawiłem się w ten czołg. Więc Janek Kos wcale mnie nie ruszał."

Druga sprawa, jak Wildstein mógł się dać wkręcić w zakaz na podstawie jednego listu. Coś tu śmierdzi...
Pozdrowienia
Badylarz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie