Skocz do zawartości

Hetzer z MWP

j35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak w temacie:
http://tanxheaven.com/zbc/Hetzer/hetzerzbc.htm
Ps.
Mógł dostać lepszy kamuflarz.
Pzdr.Jarek
Napisano
To tak jak z resztą gratów".Fajnie byłoby mieć jeden sprawny i nawet na chodzie, a drugi z widoczną bojową przeszłością".Niestety nie można mieć wszystkiego,a z kamuflażem niestety poszli na łatwiznę(aż się prosi trójkolorowy Ambusch).
Pzdr .Jarek
Napisano
Co za głupota wkładać pieniądze w konserwację sprzętu, a później wystawiać go pod chmurkę , przecież kilka lat pod gołym niebem i będzie wyglądał tak samo jak w dniu wydobycia, co za kretynizm.
Napisano
Witam, hetzer fajnie by sie prezentował, jeśli zbudować by małą dioramke warszawskiej barykady, ustawic tam hetzerka zeby udawał Chwata"
Ciekawie by to wygladało, ale znajac zycie to muzeum tak nie zrobi, tylko bedzie stal pod chmurka w kiepskich warunkach:(

Tak sobie pomyślałem.
Pozdro Chrum
Napisano
A orginalny Chwat" stal (bardzo krotko) w prawie tym samym miejscu co ten rozerwany Hetzer". Mial piekny kamuflarz (zachowal sie pod gruzami) Do dzis zostalo tylko jedno kolo odciete przed jego ostatnia walka ktora musial przegrac. Walka... z piecem hutniczym... :(
Napisano
No Panie Marku ładne cacko.Może opowiesz nam historię tego kółka .Myślę ,że niejednego z nas ona zainteresuje.
Co do kamo Chwata", to faktycznie jest duża dowolność.
Pzd.Jarek
Napisano
mieszkam w Gdańsku i do MWP mam parę kilometrów.Wchodze i kurde w morde musze kupic bilet.No to kupuję.Na ogół jadę tam z dzieciakiem.I co?I kurde za ten bilet nie moge wleżć na trawnik i sobie oglądnac hetzera czy innego złoma który tam stoi.Powód?Przychodzi miły Pan w takim fajnym ubranku i mówi jak na ten tychmiast pan z dzieciorem nie wybędziesz z trawy to tu policja przyjedzie i z wami zrobi porządek".
rozumiem nie wlazic na eksponat(patrz działo z Helu czy Gryfa tam wolno)ale oglądanie eksponatów z odległości kilku metrów?A potem piszczą ze nie mają kasy na renowacje?Toż postawić te barierki w około bryły a obok skarbonke z napisem u wrzuć monete".Strzyka mie w czymś na takie traktowanie.Czy nadal jestesmy bydłem które tylko brudzi i trzeba po nim sprzatac?
Pozdrawiam
Napisano
j35 kółko od Chwata jest odkryciem magazynowym MWP znalezionym w czasie remanentów przed tegoroczną rocznicą powstania. Od sierpnia w forcie. Koło zostało odcięte zapewne na pamiątkę jak go oddawali na złom.
BTW Co do wyglądu samego wyglądu Chwata polecam zajrzeć na grupę dyskusyjną www.pwm.org gdzie znajdziesz sporo na ten temat

Pozdrawiam,

mark67
  • 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie