Skocz do zawartości

Wojna

vonadamski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!!!

Temat sam jest wojna. Cyz jest mozliwy wieczny pokoj? Czy jest mozliwe aby czlowiek nie walczyl z czlowiekiem ... nie wazne za jaka sprawe? Powiedzcie czy zbrodnie wojenne to rzecz ludzka czy tez nie? Powiedzcie czy NSDAP, KGB, CIA byly lub sa instytucjami zbrodniczymi czy tez nie? (kazde z tych instytucji [partji] braly czynny udzial w wywolaniu lub tez rozprzestrzenianiu wojny) Czy sprzedawanie informacji krajowi ktory jest (niby) wrogiem to honor czy dyshonor? Jak wyglada i co ma na celu kraj ktory jest i powinien byc negatywny w naszych oczach? Czy kraj ktory kladzie wielkie pieniadze na przewrot w innym kraju jest krajem demokratycznym i czystym?...

Ciekaw vonadamski
Napisano
Powiem tak: NIE !
Ludzie są jak szarańcza i niszczą wszystko co ich otacza dookoła...Są jak virus który zaraża zdrowy organizm i nic mego poglądu w tym temacie nie zmieni...
Pozdrawiam - C.
Napisano
Ze Ś.J. nie ma co dyskutować bo już chyba 5x przepowiadali koniec świata i im coś prognozy nie wyszły - więc są niewiarygodni.

A kiedy się skończą wojny? Na początku warto się zastanowić kto na jakim konflikcie tak naprawdę korzysta.

Hmmm... Moim zdaniem dziś 99% wszystkich konfliktów na świecie to poprostu PIENIĄDZE, a rzadziej fanatyzm czy religia. Dziś USA wraz z sojusznikami pod przykrywka walki z terroryzmem zmijsza ciśnienie w swoim ogromnym przemyśle zbrojeniowym, który generuje znaczną część PKB, a przy okazji jest dostęp do tanij ropy naftowej no i oczywiście Izrael ma wiekszy spokój (w końcu USA i Izrael to prawie to samo).

USA zawsze szukało argumentów by wjechać tu i ówdzie.

1) Lusitania - argument za uczestnictwem w I w.ś. Owszem zatopiony przez nienmiecką łódź podw. ale na podstawie inf., że Lusitania wiedzie broń (ciekawe od kogo niemcy dostali tę inf.)

2) Pearl Harbor (nie pamiętam pisowni oryg.) argument za uczestnictwem w II w.ś. Naprawdę wierzycie w to, że nikt nie wiedział, że nadlatują?

3) WTC - naprawdę wierzycie że prymitywni arabowie z pustynnych namiotów potrafili kierować tymi samolotami?

Nie chcę tu wyjść na oszołoma, ale myślę, że warto czasem na historię" spojrzeć bardziej obiektywnie.

Pozdrawiam!

Napisano
Też jestem zwolennikiem tezy że WTC zaatakowali sami Amerykanie aby sprowokować opinię publiczną do poparcia ich działań przeciwko terroryzmowi", a to że w Pentagon nie uderzył samolot to nie przypuszczenia a 100% pewności!!!
(prymitywni arabowie z pustynnych namiotów... mocno powiedziane... nie sądzę aby był to najlepszy argument :)
A możliwość braku wojen... Co napędza gospodarkę jak nie przemysł zbrojeniowy? A po co komu przemysł zbrojeniowy jak nie byłoby wojen? A USA bez wojen"?
Niemożliwe. Nie w tych czasach, nie wśród takich ludzi.
Pzdr Czerwony Baron von MK
PS (Też się u mnie picie szykuje... :)
Napisano
Niektorzy twierdza, ze Hitler uratowal Europe.... przed socjalizmem, ktory siegalby az do Hiszpanii jakby Armia Czerwona wziela dobry rozbieg. Inni znow mowia, ze to Stalin uratowal Europe przed faszyzmem.
Obie tezy sa smiale wedlug mnie, ale baaaa.
Wojna zaczyna sie od slow...
Napisano
Witam!!!

A tego tematu sie nie wstydze. :) To nie byl s. techniczny tylko łódka :)

Cos musze zrobic z kompem aby sie nie uruchamial internet jak jestem na bani :) Zony niestety niet :)

Z powazaniem vonadamski

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie