Skocz do zawartości

A czy TY wywiesiłeś już swoją flagę?!?

Magach7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak w temacie- czy macie wywieszone swoje własne flagi? Nie sądzicie ,że to by byłoby ładną tradycją, żeby budynki zdobiły flagi ich mieszkanców a nie tylko te, które zamontuje dozorca?

Pozdrawiam Magach7
Napisano
Też sobie o tym pomyślałem. W Polsce niestety jeszcze nie mamy tradycji ozdabiania prywatnych okien i balkonów flagami narodowymi. U mnie na osiedlu widziałem raptem dwie (a mieszkam na sporym blokowisku). Osobiście chętnie bym wywiesił ale niestety nie posiadam własnej flagi :(
Napisano
Ja też mogę się pochwalić !
W moim bloku od rana nikt nie kuje i nie wierci !!
Świętowałem z wykrywką w terenie .
A co do flagi - na Śląsku co kilkadziesiąt lat , wisi co innego. Zostawiam to pole dla miłośników symboli narodowych , niech wieszają co chcą i kogo chcą "
Darz Dół !!
- woojec -
Napisano
Ja wywiesiłem białą bo już nie mam sił na walkę... z ludzką głupotą i się poddaję , a wszystko to przez ciotkę, która mieszkała w willi marszałka przez całą prawie wojnę i też już ma tego dosyć !
Napisano
Polacy chyba zatracaja toższamośc narodową, tutaj ma się za nic najważniejsze święta państwowe,na budowach betoniarki,w bloku słyszałem wiertarki...Dokąd zmierzamy? Czy to wina 50 lat komunizmu? Albo ostatnia sprawa gen. Skalskiego...pięści sie zaciskają. Z pomników żołnierzy polskich poległych w obronie ojczyzny kradną mosiężne litery... W Polsce ostatnimi laty trzeba łykać prochy żeby normalnie żyć.
Napisano
Bieda i pogoda nie nastraja do niczego,ale
u mnie na ulicy wszystkie domki(oprócz jednego)miały flagi na balkonach już 10.11.
pozdr.
Napisano

hehehhe troche jak przysłowiowa musztarda po obiedzie ale tu foteczka z małej bibki 11 listopada :) poszlismy do sklepu po chipsy" a po drodze odkrylismy" (to oni!) nasze BANDERY WOJENNE :D

Napisano
jeszcze kolega ma mi nadesłać fotke naszych kilku koleżanek we flagach ONLY" jak sie pojawi to podrzucę :) I kto mówi że zatarcamy tożsamośc hehehe :) ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie