993w Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 WitamJakieś 4 lata temu pan Generał mieszkał w Warszawie na ul. Marszalkowskiej przy kinie Luna".pozdrawiam Normalnych.993w
agressiva88 Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Podpisuje się!! Trzeba coś zrobić... Pamięć to troche mało, bo ją można łatwo zatrzeć. Teraz o tym pomyślę, przyznam że to straszne a za chwilkę pójdę w coś pograć. PEwnie i tak będzie... JA dostałem tą wiadomość na gg i rozesłałęm wszystkim choć nie jestem zwolennikiem łańcuszków". Jeśli ktoś miałby dokładne dane konta gdzie można wpłacić albo jak pomóc z to z chęcią pomogę! W takie rzeczy warto wydawać kasę...POLSKA PO WSZE CZASY!POLSKA PONAD WSZYSTKO!
Magach7 Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 993w- zgadza się, że PRZY Marszałkowskiej- jak już pisałem Aleja Wyzwolenia. Adres będzie w sobotę. A co do bliskości kina Luna to około 5 minut spacerkiem...
tmpretor Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 podałem sprawę do Urbanowskiego NIE" i guzik mnie obchodzi jakie macie zdanie o tym piśmie.Dla mnie ważne że nagłośnią i na dobiorą sie do dupy tymco na święta państwowe tak bardzo sie afiszują z dbałością o nas. Najważniejsza jest pomoc dla Pana Generała i wszystkie metody są dopuszczalne
Katani Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 SAMANOSUKE,proszę czytaj posty dobrze, tak ze zrozumieniem. Tylko się nie obraź. OK... piątka... :-D
SAMANOSUKE Napisano 10 Listopad 2004 Napisano 10 Listopad 2004 Dobra dobra...Juz bede...(ale tego jest troche duzo)...POZDRO I AVE!!!
SLAW 100 Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 Użytkownicy innych forum także są wstrząśnięci zaistniałymi faktami:http://www.fow.aplus.pl/forum/viewtopic.php?p=19262#19262poz Slaw 100p.s Bjar 1- dzięki za maila
Magach7 Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 Właśnie w Trójce wspomniano o powyższym problemie ale w sposób, który raczej nie przełoży się na konkretne działania. Ale dobrze, że choć trochę więcej ludzi się o tym dowie...
mietek Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 Ma ktoś kontakt na towarzyszenia weteranów z Anglii, USA, może Instytut z Londynu? Tam też by warto udrzyć.Czy w końcu powyższe informacje są zweryfikowane?Nie śledziłem tematu od początku, może ktoś zbierze całość do kupy i opisze zaistniałą sytuację?
oksio Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 popieram pomysł zalożenia konta na pomoc dla Pana Generała.Ten Kraj i my jesteśmy Mu coś winni!pozdrawiam.oksio
pieczarka Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Właśnie w Kurierze" w TVP3 podali, że Pan Generał Stanisław Skalski zmarł.Cześć jego pamięci.
jaca2003 Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 W Panoramie potwierdzili.Spóżniliśmy sie. Czesc Jego Pamięci.Pozdrawiam
Alkali Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 [g]TAK[/g] !!! Właśnie powiedzieli o tym w Panoramie :-(((((
Rumburak Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Niestety Pieczarka ma rację, Skalski zmarł dzisiaj czyli w piątek. Nie zdążyliśmy zadziałać. Oto depeszka PAP. Pozwolę sobie zrobić jeszcze osobny wątek w tej sprawie, na forum. To jest niesamowicie smutna informacja dla mnie, W wieku 89 lat zmarł w piątek w Warszawie gen. Stanisław Skalski, as" polskiego lotnictwa z II Wojny Światowej, pilot Dywizjonu 303, bohater Bitwy o Anglię.Poinformował o tym PAP rzecznik Dowódcy Sił Powietrznych RP mjr Maciej Woźniak. Dodał, że Skalski zmarł w stołecznym szpitalu MON przy ul. Szaserów, po długiej chorobie.
Rumburak Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Niestety Pieczarka ma rację, Skalski zmarł dzisiaj czyli w piątek. Nie zdążyliśmy zadziałać. Oto depeszka PAP. Pozwolę sobie zrobić jeszcze osobny wątek w tej sprawie, na forum. To jest niesamowicie smutna informacja dla mnie, W wieku 89 lat zmarł w piątek w Warszawie gen. Stanisław Skalski, as" polskiego lotnictwa z II Wojny Światowej, pilot Dywizjonu 303, bohater Bitwy o Anglię.Poinformował o tym PAP rzecznik Dowódcy Sił Powietrznych RP mjr Maciej Woźniak. Dodał, że Skalski zmarł w stołecznym szpitalu MON przy ul. Szaserów, po długiej chorobie.
Michał zalogowany Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Cześć pamięci Bohaterom!Symboliczny jest stosunek państwa rzązonego przez synów komunistycznych kolaborantów - dla nich śmierć Bohatera nic nie znaczy.Dobrze i tyle. Szkoda, by w swe czerwone gęby wkładali tak święte dla Polaków nazwiska.Pozdrawiam,Michał
slw Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Pewnie Jaśnie Pan Prezydent i paru innych się przy tej okazji" wypowie.To strasznie smutne, że wielu Tych którzy tak dużo i konkretnie zrobili dla swojego i naszego kraju ani zaraz po tej stasznej wojnie, ani u końca swych dni nie byli wolni od podstawowych trosk jak własny polski dach nad głową i ciepła strawa.Dobrze że to co robili, robili dla Ojczyzny a nie profitów i sławy. Może wtedy niewdzięczność i niepamięć są nieważne i nie bolą?A zadziałać zdążyliśmy, to inni nie zdążyli. Choć pewnie będą spać dziś lepiej od niejednego z nas.Rzadko to środowisko jest tak jednomyślne w działaniu!
vfr800 Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Siła w PAMIĘCI!Dla mnie tak samo ważne co ON zrobił i KIM był , jak to ,że my nie zapominamy! Cześć Jego Pamięci !!
drozd Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 [i] [i] [i]odszedł jeden z ostatnich Bohaterów PSPPS. Z informacji wynika, że był w szpitalu wojskowym, nie w przytułku... I to podobno już dość długo.
jaca2003 Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Pewnie od .......... wczoraj.Teraz będą sie rozpływac o Nim i o znajomości z Nim.Jedyne co w tym wszystkim może cieszyć to to że potrafiliśmy sie zjednoczyc i razem cos zrobić.Cześc Jego Pamięci. Pozdrawiam
obert8 Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 gdy taki czlowiek umiera to wlasciwie zyje wiecznie W NASZEJ PAMIECI nie pozwolmy zapomniec pzdr obert8
kucek Napisano 12 Listopad 2004 Napisano 12 Listopad 2004 Niestety Generał zmarł...Pewnie teraz czerwoni" postawią Mu pomnikpzdrkucek
Bagneciarz Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 Już znowu słyszy warkot silnikówZnów jest tam gdzie mu było najlepiejDaleko od rozczarowania i zawoduBlisko tych z którymi siał postrach za młoduPamięć nie minie, smutek zostanieNasz Skalski odszedł...odszedł jakże cichoPamięć jest i będzie wiecznie głośna, bo jest i będzie w Nas tutaj zebranych...[*] [*] [*]
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.