Skocz do zawartości

8,8 czyli Acht koma Acht!!! dajcie wszystko co macie na temat tej perelki!!!

Albert

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 113
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Hmm prośba dosyć stanowcza (!!!)

Jakie chcesz fotki?
>'z akcji'(czarno białe czy kolorowe?)
,detale
,plany
,malowania?

Chcesz na skrzynke czy zrobić galerie (jest tego troche...)
Aha i magiczne słówko nie zaszkodzi :)

Pozdrawiam @ndrew
Napisano
Yoony,
Nawet p-panc byly dwie rozne armaty o tym kalibrze, nie mowiac o podwersjach.Dlatego chce precyzji, bo materialu jest niemalo.Ale szczerze mowiac - porzadne przetrzasniecie webu da wystarczajaco dobre rezultaty.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Czyli o który chodzi?

8,8 cm Flak 18?
Bunkerflak?
8,8 cm Flak 36?
8,8 cm Flak 37?
8,8 cm Flak 37/41?
8,8 cm Flak 41?
Geraet 42?
8,8 cm Pak 43?
8,8 cm Pak 43/41?
A może jeszcze przekalibrowane ruskie 85 mm?

Zapomniałem o czymś?

Pzdr

Grzesiu
Napisano
Eeee, SKC-ty mnie nie bawią. :-P
Tak jeszcze cokolwiek futurystycznie, to możnaby dorzucić 8,8 cm Flak 39/41.
No i oczywiście 8,8 cm KwK 43 na łożu polowym i fortecznym.

Pzdr

Grzesiu
Napisano
Jakby tak jeszcze doliczyc pancerne wersje PaK43 od Hornisse (PaK43/1), Elefant'a (PaK43/2) i Jagdpanther (PaK43/3) to wyszlaby calkiem pokazna lista...
A z futuryzmow to trza by doliczyc jeszcze lotnicza BK 8.8cm, ale ona nie zeszla chyba z desek projektantow.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
No i nie zapominajmy o broni rakietowej:
8,8 cm R-Werfer 43,
8,8 cm RPzB 43,
8,8 cm RPzB 54,
8,8 cm RPzB 54/1,
czy wreszcie Fliegerschreck!
Może się w końcu kolega zadeklaruje, o które konkretnie mu chodziło. :-D

Pzdr

Grzesiu
Napisano
To niech kolega ruszy... się do kiosku i zakupi gazete Militaria i Fakty 4/2004" tam jest wszystko o 8,8 FLAK 18 i 36 .... a zdjęcia są takie ze sie mózg lasuje (tzn takie dobre - w zyciu takich nie widzialem)
Napisano
To niech kolega ruszy... się do kiosku i zakupi gazete Militaria i Fakty 4/2004" tam jest wszystko o 8,8 FLAK 18 i 36 .... a zdjęcia są takie ze sie mózg lasuje (tzn takie dobre - w zyciu takich nie widzialem)
Napisano
Witam wszystkich i przepraszam za nieporozumienie i zle zrozumienie mojej prosby(ktora w zartobliwym przeze mnie znaczeniu mogla zostac odebrana jako tryb rozkazujacy)!A wiec prosze o to co macie na temat 8,8 -wszystkich wersji!!!,,Militaria i Fakty'' mam drogi kolego i te zdjecia sa hjuz bardzo znane,chocby z literaturyniemieckiej!!!Wiec jesli nie chcecie dac to nie komentujcie tego...Pozdrawiam!
Napisano

Link nie dziala...a wcześniej na tej stronce były zbliżenia 88 z muzeum we Francji.
Na szczeście je sobie posciągałem-przesłać na maila-57 szt?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie