Skocz do zawartości

Pierwszy Żołnierz - wykopany

general1006

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 132
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
@Alicja2011,wytłumacz to wszystko Polskim kobietom które za kilka ,,ojro,,DOBROWOLNIE! podcierają tyłki dogorywającym SS-manom:) Na forum gardzicie szwabami ale jak okazja się nadarza to zasuwacie na sezonach w Niemczech,dwulicowość bije.
Napisano
i nigdy sie nie dowiemy czy byl dobry czy zly,jedno wiem nie interesuje mnie wysylanie do niemiec czegokolwiek ani informowanie jakiejs niemieckiej rodziny o losach ich krewnych,i nierobcie z tego powodu demona z mojej osoby,

wy jak chcecie to sie w to bawcie,napewno wam niemcy za to pieknie odplaca jak juz historia nie raz i nie dwa pokazala,
nie demonizujcie mnie ja poprostu mam gdzies te wasze pomosty i tych niemieckich zolnierzy,nie ruszam tego,wy jak chcecie i was to podnieca to sie babrajcie w tych kosciach zaslaniajac sie jakims pomostami i pojednaniami,ja sie z nimi nie bede jednac za to co oni zrobili nam w czasach wojny.
Najlepiej shadow znajdz tych mordercow twojej rodziny i taka historyczna rekonstruckcje zrob ze zdjeciami niesmiertelikami, koscmi twoich krewnych i tych niemcow,porob zdjecia opisy itd.i wyslij to do niemiec.
albo soebie w gablotce powies i sie chwal jaki to z ciebie prawdziwy chrzescijanin.
Napisano
Najlepiej droga alicjo to pilnuj żeby Ci kluski nie wykipiały zamiast się zajmować moją osobą i przypisywać mi jakieś demonizmy.
Nikt Ci też w niczym nie każe się babrać, ani za twoje pieniądze tego nie robi, nie ekshumuje w twoim ogródku, więc po co bijesz pianę?

Napisałem gdzieś o pogrzebach i pomnikach?
Szacunek dla żołnierskiej śmierci jest Ci obcy, bo przysłania Ci go problem podziałów narodowościowych i stereotypy.

ps. Ciągle tylko o tych Niemcach i Niemcach, a dlaczego innych okupantów nie traktujesz z nimi na równi? Masz jakiś kompleks na tym punkcie, czy może twoje wypowiedzi są nieco stronnicze?

Powiewa od nich czarem peerelowskiej propagandy wmawiania wszystkim że tylko Niemiec Polaka mordował, żeby sowieckie grzeszki wyprać.

Jesteś kobietą, a nie potrafisz zrozumieć że ten żołnierz, który leży pod krzyżem nie musiał być ochotnikiem, tylko zabrano go z domu od matki, żony, siostry, rodziny, i zginął mimo tego że wolał aby na świecie panował pokój. Wehrmacht to nie SS, tam trafiało się z branki, a w przypadku Polaków bardzo często pod groźbą obozu koncentracyjnego lub innej śmierci..

Dlaczego w tym aspekcie się nie wypowiesz tak ostro?
Bo nie masz zbyt wiele do powiedzenia w temacie, poza kilkoma stronniczymi wersami.

I przestań proszę obrażać tutaj mnie i moją rodzinę, bo zachowujesz się jak kapryśna sześciolatka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie