wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Share Napisano 2 Listopad 2004 ... oczywiście z rączki drewnianej nic nie zostało ...pochówek został dokonany w miejscu bezpiecznym ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Share Napisano 2 Listopad 2004 ... następnym miejscem było Hammerstein ...jak widać ludzie pamietają, widzielismy starszych ludzi (ale i młodych również) przyjeżdżających specjalnie po to żeby zapalić świeczkę i wspomnieć, bliskich, kolegów ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Share Napisano 2 Listopad 2004 ... niedaleko poligonu trafiliśmy coś takiego ... (dźwiczki do czegoś?) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Share Napisano 2 Listopad 2004 ... lasek za torami w kierunku ppoligonu obfitował w przedwojenne rzeczy, niestety tylko tego typu ... ćwiczebne naboje (ślepaki) do mausera z tekturą zamiast pocisku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Share Napisano 2 Listopad 2004 ... jednak nie, der K. trafił na guzik pruski i dwie łudki ... i nie był to koniec ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Share Napisano 2 Listopad 2004 ... coś dziwnego, pieniądz tylko, że dziwny jakiś (OTTO?) - trzeba go najpierw oczyścić ... W H. to juz wszystko. Zmęczeni, pomałym posiłku i kawie ruszyliśmy na miejscówkę po drodze do domu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Share Napisano 2 Listopad 2004 ... niestety zanim dotarliśmy na miejsce zostało nam około 15 minut i zrobiło sie na tyle ciemno, że dalsze grzebanie w ziemy stało sie niebezpieczne ... jak widać (niestety zbyt ciemno, żeby złapac dobrą ostrość) takie rozrywki są na tej miejscówce ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Share Napisano 2 Listopad 2004 ... zakopawszy minke p. piechotną w miejscu bezpiecznym udliśmy sie do samochodu i do domu ... zrobiło się całkiem ciemno a ruch na drodze wzmożony ...trzeba się udać jeszcze kilka razy (conajmniej kilka) do Hammerstein - obszar jest ogromny, przedział czasowy również (bo i szwedzka potyczka - tylko, że bliżej miasta) ... słowem: warto!bywajcie tymczasem M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 Witajcie !!Jak wszyscy dostrzegli pogoda ostatnio dopisuje , a propozycji dotyczących weekendu nie widać !Pozdrawiamy !!!2xRr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 3 Listopad 2004 Autor Share Napisano 3 Listopad 2004 Chwała,Omen:to daj jakąś konkretną propozycję, z przyjemnością ją rozważymy chłe, chłetylko niech to nie będzie daleka wyprawa, bo czasu jest mało, żeby się przygotować, najlepiej taki szybki, ale konkretny numerek hi hiBywaj - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 To znowu ja !Dlaczego mam składać propozycje skoro mamy w grupie głównego teoretyka....der K.Poważnie mówiąc nie mam pomysłu na mini wyprawkę.Nadal czekam na dobrą ( ale nie koniecznie )proopozycję.Czołgiem !R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 WitamTak to już w życiu jest jeden jest teoretykiem a drugi gawędziarzem...hie hieA tak na poważnie mini wyprawka brzmi nieźle.Tylko w jakim promieniu (w km) od Koszalina?Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 Coś drgnęło ..nareszcie !Jak ma być mini-wyprawka to sądzę , że na wschód od K. 15 km , a na zachód 10 będzie odległością optymalną ( zwłaszcza dla mnie ). Teraz już tylko propozycje. Pozdrawiam !R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoN_39-45 Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 witam z tym pieniazkiem to niezly fant ale moliwe ze to moze byc zeton tym milym akcentem czekam na sygnal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 Do Leona ,też obstawialiśmy żeton :), tylko co tam robi ten pan?Do omena ,jest jeszcze trochę czasu na decyzje Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 Kwestią otwartą pozostaje ustalenie dnia wypadu. Ustalmy to , powiedzmy do jutra wieczorem.R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 Chętnie się z wami wybiorę choć nie wiem czy mój klozetowiec cokolwiek zobaczy. Mi najlepeij pasuje sobota ale i w niedzielę mogę coś wykombinować. Odnośnie O" to sugerowałbym okolice drogi przy większym jeziorze i dalej wzdłuż tej leśnej drogi po drugiej stronie asfaltu w głąb lasu. Czy znalezione narzędzia nie mogą pochodzić z jakiegoś taboru technicznego??? Kiedyś trafiłęm coś takiego: w jednym miejscu przy drodze były siekieiry, obcęgi, śruby,gwoździe, różne kawałki drutu, różnego rodzaju okucia i zawiasy.Myślałem ze to jakieś śmietnisko ale w pobliżu znajdowały się różne elementy związane z łącznością co nasuwa przypuszczenie że z drogi został zepchnięty jakiś uszkodzony tabor. Może i tu tak było????Czekam na sygnał i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 witam !!miejsce które wymienia mariusz jest prawdobodobnie spaloną leśniczówką lokalizacja się zgadza w pobliżu małego jeziorka znam ten teren , jest tam masa złomu gospodarskiego nietrzeba nawet kopać za głębokoco do terenu w którym była stoczona bitwa 12-17 kwietnia 1627r to rośnie tam dziś las informacje o bitwie ze szwedami jaką stoczył hetman koniecpolski mozna znależc m.in. w 1. tomie Małej Encyklopedii Wojskowej, Warszawa 1967, s. 264; :))gratuluję wspaniałej wyprawy szkoda że niemogłem tam być z wami pzdrmarecki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 3 Listopad 2004 Autor Share Napisano 3 Listopad 2004 Chwała,aleście sie rozpisali drodzy panowie. Co z tym wypadem? Kierunek zachodni?Co do monetki - bo to chyba jednak monetka jest - to co to może byc za Otto?czekam na wieści - bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 3 Listopad 2004 Share Napisano 3 Listopad 2004 Witajcie !Ruch an forum niczym na Marszałkowskiej..Kierunek zachodni ..? dlaczego nie.Pozdrowienia !R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 Chwała,mnie osobiście zadowoli niedziela. Najprawdopodobniej sobota będzie zajęta przez pracę i takie tam ...Zastanówcie się gdzie można się wybrać taką ilością chłopa. Najlepszy byłby jakiś las, glusza wręcz, zdala od zabudowań - parki przy dworkach odpadają - nadają się na wypady w grupach po dwie osoby (nie zwraca się tak uwagi jak w przypadku 5-6 osób). Czekam na propozycje Hi hiBywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Poranne gadanie ?Może być sobota , może być niedziela. M. jeżeli nie sobota , to się umówmy dzisiaj albo jutro w sprawie siatki , to w sobotę trochę popstrykamy.Pozdrawiam !R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 4 Listopad 2004 Autor Share Napisano 4 Listopad 2004 Jak jestes w sieci to odezwij sie na gg - jestem w pracy i tu nie mam do Ciebie numeru gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 WitamU mnie także raczej niedziela ,z podobnych powodów....Co do miejsca ,to z taką ekipą wybór nie za wielki.Czekam na propozycje :)pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 4 Listopad 2004 Share Napisano 4 Listopad 2004 Ja też jestem w pracy i mam uproszczoną wersję komputera.O GG nie mówmy , kontakt możemy nawiązać przez zwiad ssmańki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.