wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 ... oczywiście z rączki drewnianej nic nie zostało ...pochówek został dokonany w miejscu bezpiecznym ...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 ... następnym miejscem było Hammerstein ...jak widać ludzie pamietają, widzielismy starszych ludzi (ale i młodych również) przyjeżdżających specjalnie po to żeby zapalić świeczkę i wspomnieć, bliskich, kolegów ...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 ... niedaleko poligonu trafiliśmy coś takiego ... (dźwiczki do czegoś?) ...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 ... lasek za torami w kierunku ppoligonu obfitował w przedwojenne rzeczy, niestety tylko tego typu ... ćwiczebne naboje (ślepaki) do mausera z tekturą zamiast pocisku ...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 ... jednak nie, der K. trafił na guzik pruski i dwie łudki ... i nie był to koniec ...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 ... coś dziwnego, pieniądz tylko, że dziwny jakiś (OTTO?) - trzeba go najpierw oczyścić ... W H. to juz wszystko. Zmęczeni, pomałym posiłku i kawie ruszyliśmy na miejscówkę po drodze do domu ...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 ... niestety zanim dotarliśmy na miejsce zostało nam około 15 minut i zrobiło sie na tyle ciemno, że dalsze grzebanie w ziemy stało sie niebezpieczne ... jak widać (niestety zbyt ciemno, żeby złapac dobrą ostrość) takie rozrywki są na tej miejscówce ...
wojna1939 Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 ... zakopawszy minke p. piechotną w miejscu bezpiecznym udliśmy sie do samochodu i do domu ... zrobiło się całkiem ciemno a ruch na drodze wzmożony ...trzeba się udać jeszcze kilka razy (conajmniej kilka) do Hammerstein - obszar jest ogromny, przedział czasowy również (bo i szwedzka potyczka - tylko, że bliżej miasta) ... słowem: warto!bywajcie tymczasem M.
omen Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Witajcie !!Jak wszyscy dostrzegli pogoda ostatnio dopisuje , a propozycji dotyczących weekendu nie widać !Pozdrawiamy !!!2xRr
wojna1939 Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 Chwała,Omen:to daj jakąś konkretną propozycję, z przyjemnością ją rozważymy chłe, chłetylko niech to nie będzie daleka wyprawa, bo czasu jest mało, żeby się przygotować, najlepiej taki szybki, ale konkretny numerek hi hiBywaj - M.
omen Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 To znowu ja !Dlaczego mam składać propozycje skoro mamy w grupie głównego teoretyka....der K.Poważnie mówiąc nie mam pomysłu na mini wyprawkę.Nadal czekam na dobrą ( ale nie koniecznie )proopozycję.Czołgiem !R
der K. Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 WitamTak to już w życiu jest jeden jest teoretykiem a drugi gawędziarzem...hie hieA tak na poważnie mini wyprawka brzmi nieźle.Tylko w jakim promieniu (w km) od Koszalina?Pzdr der K.
omen Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Coś drgnęło ..nareszcie !Jak ma być mini-wyprawka to sądzę , że na wschód od K. 15 km , a na zachód 10 będzie odległością optymalną ( zwłaszcza dla mnie ). Teraz już tylko propozycje. Pozdrawiam !R
LeoN_39-45 Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 witam z tym pieniazkiem to niezly fant ale moliwe ze to moze byc zeton tym milym akcentem czekam na sygnal
der K. Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Do Leona ,też obstawialiśmy żeton :), tylko co tam robi ten pan?Do omena ,jest jeszcze trochę czasu na decyzje Pzdr der K.
omen Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Kwestią otwartą pozostaje ustalenie dnia wypadu. Ustalmy to , powiedzmy do jutra wieczorem.R
luger Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Chętnie się z wami wybiorę choć nie wiem czy mój klozetowiec cokolwiek zobaczy. Mi najlepeij pasuje sobota ale i w niedzielę mogę coś wykombinować. Odnośnie O" to sugerowałbym okolice drogi przy większym jeziorze i dalej wzdłuż tej leśnej drogi po drugiej stronie asfaltu w głąb lasu. Czy znalezione narzędzia nie mogą pochodzić z jakiegoś taboru technicznego??? Kiedyś trafiłęm coś takiego: w jednym miejscu przy drodze były siekieiry, obcęgi, śruby,gwoździe, różne kawałki drutu, różnego rodzaju okucia i zawiasy.Myślałem ze to jakieś śmietnisko ale w pobliżu znajdowały się różne elementy związane z łącznością co nasuwa przypuszczenie że z drogi został zepchnięty jakiś uszkodzony tabor. Może i tu tak było????Czekam na sygnał i pozdrawiam.
marecki. Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 witam !!miejsce które wymienia mariusz jest prawdobodobnie spaloną leśniczówką lokalizacja się zgadza w pobliżu małego jeziorka znam ten teren , jest tam masa złomu gospodarskiego nietrzeba nawet kopać za głębokoco do terenu w którym była stoczona bitwa 12-17 kwietnia 1627r to rośnie tam dziś las informacje o bitwie ze szwedami jaką stoczył hetman koniecpolski mozna znależc m.in. w 1. tomie Małej Encyklopedii Wojskowej, Warszawa 1967, s. 264; :))gratuluję wspaniałej wyprawy szkoda że niemogłem tam być z wami pzdrmarecki
wojna1939 Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 Chwała,aleście sie rozpisali drodzy panowie. Co z tym wypadem? Kierunek zachodni?Co do monetki - bo to chyba jednak monetka jest - to co to może byc za Otto?czekam na wieści - bywajcie - M.
omen Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Witajcie !Ruch an forum niczym na Marszałkowskiej..Kierunek zachodni ..? dlaczego nie.Pozdrowienia !R
wojna1939 Napisano 4 Listopad 2004 Autor Napisano 4 Listopad 2004 Chwała,mnie osobiście zadowoli niedziela. Najprawdopodobniej sobota będzie zajęta przez pracę i takie tam ...Zastanówcie się gdzie można się wybrać taką ilością chłopa. Najlepszy byłby jakiś las, glusza wręcz, zdala od zabudowań - parki przy dworkach odpadają - nadają się na wypady w grupach po dwie osoby (nie zwraca się tak uwagi jak w przypadku 5-6 osób). Czekam na propozycje Hi hiBywajcie - M.
omen Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Poranne gadanie ?Może być sobota , może być niedziela. M. jeżeli nie sobota , to się umówmy dzisiaj albo jutro w sprawie siatki , to w sobotę trochę popstrykamy.Pozdrawiam !R
wojna1939 Napisano 4 Listopad 2004 Autor Napisano 4 Listopad 2004 Jak jestes w sieci to odezwij sie na gg - jestem w pracy i tu nie mam do Ciebie numeru gg
der K. Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 WitamU mnie także raczej niedziela ,z podobnych powodów....Co do miejsca ,to z taką ekipą wybór nie za wielki.Czekam na propozycje :)pzdr der K.
omen Napisano 4 Listopad 2004 Napisano 4 Listopad 2004 Ja też jestem w pracy i mam uproszczoną wersję komputera.O GG nie mówmy , kontakt możemy nawiązać przez zwiad ssmańki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.