Skocz do zawartości

Koszalin vol. II

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 442
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

... niestety zanim dotarliśmy na miejsce zostało nam około 15 minut i zrobiło sie na tyle ciemno, że dalsze grzebanie w ziemy stało sie niebezpieczne ... jak widać (niestety zbyt ciemno, żeby złapac dobrą ostrość) takie rozrywki są na tej miejscówce ...

... zakopawszy minke p. piechotną w miejscu bezpiecznym udliśmy sie do samochodu i do domu ... zrobiło się całkiem ciemno a ruch na drodze wzmożony ...

trzeba się udać jeszcze kilka razy (conajmniej kilka) do Hammerstein - obszar jest ogromny, przedział czasowy również (bo i szwedzka potyczka - tylko, że bliżej miasta) ... słowem: warto!

bywajcie tymczasem M.

Chwała,

Omen:
to daj jakąś konkretną propozycję, z przyjemnością ją rozważymy chłe, chłe
tylko niech to nie będzie daleka wyprawa, bo czasu jest mało, żeby się przygotować, najlepiej taki szybki, ale konkretny numerek hi hi

Bywaj - M.

To znowu ja !
Dlaczego mam składać propozycje skoro mamy w grupie głównego teoretyka....der K.
Poważnie mówiąc nie mam pomysłu na mini wyprawkę.
Nadal czekam na dobrą ( ale nie koniecznie )proopozycję.
Czołgiem !
R

Coś drgnęło ..nareszcie !
Jak ma być mini-wyprawka to sądzę , że na wschód od K. 15 km , a na zachód 10 będzie odległością optymalną ( zwłaszcza dla mnie ). Teraz już tylko propozycje.
Pozdrawiam !
R

Chętnie się z wami wybiorę choć nie wiem czy mój klozetowiec cokolwiek zobaczy. Mi najlepeij pasuje sobota ale i w niedzielę mogę coś wykombinować.
Odnośnie O" to sugerowałbym okolice drogi przy większym jeziorze i dalej wzdłuż tej leśnej drogi po drugiej stronie asfaltu w głąb lasu.
Czy znalezione narzędzia nie mogą pochodzić z jakiegoś taboru technicznego??? Kiedyś trafiłęm coś takiego: w jednym miejscu przy drodze były siekieiry, obcęgi, śruby,gwoździe, różne kawałki drutu, różnego rodzaju okucia i zawiasy.Myślałem ze to jakieś śmietnisko ale w pobliżu znajdowały się różne elementy związane z łącznością co nasuwa przypuszczenie że z drogi został zepchnięty jakiś uszkodzony tabor. Może i tu tak było????
Czekam na sygnał i pozdrawiam.

witam !!

miejsce które wymienia mariusz jest prawdobodobnie spaloną leśniczówką
lokalizacja się zgadza w pobliżu małego jeziorka znam ten teren , jest tam masa złomu gospodarskiego nietrzeba nawet kopać za głęboko
co do terenu w którym była stoczona bitwa 12-17 kwietnia 1627r to rośnie tam dziś las
informacje o bitwie ze szwedami jaką stoczył hetman koniecpolski mozna znależc m.in. w 1. tomie Małej Encyklopedii Wojskowej, Warszawa 1967, s. 264; :))

gratuluję wspaniałej wyprawy szkoda że niemogłem tam być z wami

pzdr

marecki

Chwała,

mnie osobiście zadowoli niedziela. Najprawdopodobniej sobota będzie zajęta przez pracę i takie tam ...
Zastanówcie się gdzie można się wybrać taką ilością chłopa. Najlepszy byłby jakiś las, glusza wręcz, zdala od zabudowań - parki przy dworkach odpadają - nadają się na wypady w grupach po dwie osoby (nie zwraca się tak uwagi jak w przypadku 5-6 osób). Czekam na propozycje Hi hi

Bywajcie - M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie