Skocz do zawartości
  • 0

Butla

Sebek

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
najprawdopodobniej z samolotu, jeśli faktycznie tam wykopyrtnął to piszczałka ci oszaleje na pewnym obszarze, ta gruda na łopacie wydaje się być czymś co sfajczyło sie w b. wysokiej temperaturze, przy szyjce tejze butli mniemam że tlenowej powinny być bicia producenta, przynajmniej takowe spotykałem na butlach tlenowych z maszyn niemieckich
Napisano
Jest to napewno butla na sprezone powietrze z samolotu.Stosowana dla zapewnienia tlenu dla pilota na duzych wysokosciach !Poszukaj prosze jakichkolwiek numerow,powie to nam wiecej!MH
Napisano
Zerknij tu sobie.
http://odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=0&id_forum=2&&sq=viktoria&wi=33458#33458
Napisano
Mi ona wygląda na butlę na sprężone poiwetrze z rakiety V-2.Widziałem wielokrotnie takie butle na zdjęciach oraz egzemplarz na żywo i sądze ze to moze być z V-2 chć mogę sie mylić.

pzdr

Sanshin
Napisano
Przepraszam za pomyłkę ale ta butla jest za mała na butlę z V-2.Obejrzałem dokladnie drugie zdjecie i doszedłem do tego samego wniosku co moj przedmówca że to butla tlenowa.Moze to być również butla tlenowa sanitariusza WH.

pzdr

Sanshin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie