Skocz do zawartości

Wątek o nietypowych Niemcach

K.Abt.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

[to jest tylko preludium do wątku o dobrych Niemcach, który niebawem..]

Wg. mnie ten jest nietypowy, bo:
a. prawie spadł-ochroniarz. (wyciąłem go z kroniki i chwilkę przed, i po nim wprost roiło się od FJ)
b. ma jakiś dziwny znaczek na hełmie
c. coś dziwnego trzyma w łapce.

Napisano

(ten też z DW wycięty)
Też nietypowy, bo ma czapeczkę nieregulaminowo przekręconą.
W tym momencie narodził się hip-hop.

Jeśli macie jakiś nietypowych, to zapraszam!

Napisano

O! I jeszcze ten wydał mi się jakiś taki inny. Jak widać SS było poważnie przereklamowane.
(to ujęcie z urodzin 18-stego)

Napisano

i nietypowe hasło nietypowych.

(Wyobraźcie sobie - gdyby okazało się, że Marsjanie mówią tylko po niemiecku i podczas inwazji Ziemi wyskoczyliby z takim hasłem.) (przerąbane...)

(chociaż i tak nasi po chwili by się otrząsneli i zrobiliby" radyjka i alufelgi w tych ich spodkach...) (także spoko) (przeżyliśmy faszyzm, komunizm - to przeżyjemy i marsjanizm)

Napisano
Browing HP czyli High Power. Bardzo ciekawa i niedoceniana konstrukcja. Produkowany w tym samym czasie co np Vis, Walter P38, Luger P08 tyle tylko ze one mialy magazynki jednozedowe, na 8 pociskow a HP dwozedowy na 13. Produkowany do dzis dzien.
W sumie ze znanych pistoletow z II wojny to chyba tylko Vis nie jest produkowany :(
Napisano
http://www.odkrywca-online.pl/picsforum4/thai_volunt.jpg
http://www.odkrywca-online.pl/picsforum4/asian_volunteers_copy.jpg
Tu masz bardzo nietypowych niemcow :)
fotki wziete z tego dzialu:
http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=5&ktory=81472#81472
A ten na czwartej fotce to niezly poskramiacz smokow"
W sumie zadko sie trafia zeby ktos mial naszywki za 4 zniszczone czolgi. Widzial ktos kiedys fotke wojaka z 5 takimi naszywkami? Moze mozna bylo zdobyc max 4?
Napisano
Witam.
O ile się nie mylę to po 4 naszywce za zniszczenie czołgu przez pojednyńczego żołnierza dostawało się inną (bo 5 lub więcej wyglądało by nieestetycznie)tylko nie pamiętam czy też w formie paska na rękawie tylko w innym kolorze czy wpinki mundurowej.
Było kiedyś w O".
Pozdrawiam
Kopi
Napisano
But why?
Bo ja np. bardzo chciałbym się dowiedzieć jak w końcu z tym Śląskiem było. Chociaż trochę się boję, że Rupert zacząłby stawiać te swoje słynne posty-pułapki...
Napisano
he he, super! Nie widziałem...
Czy to zdjęcie pochodzi z Zamojszczyzny?

Kiedyś wstawiłem podobne do wątku o złomiarzach (tylko nie pamiętam do którego).
No i idealnie pasowałoby też do wątku o dobrych Niemcach...
Napisano

A tutaj - przewrotnie - idealnie typowy. Niedościgniony wzorzec aryjczyka. Aż ciarki przechodzą...
(a na specjalne zamówienie mogę zrobić poklatkowo rzygającego z Totenkopfu")

Napisano

Nie gniewaj się, ale na razie odwołuję tego z kłopotami żołądkowymi. On pochodzi z takiego dokumentu ZDF-u SS" (w 6ciu cz.) Jak zacząłem go poklatkować", to otarłem się o inne fragmenty tego filmu i trochę mnie zmroziło.

Np. tutaj zdjęcie z Babiego Jaru k. Kijowa. Efekt działań panów spod znaku trupiej główki >>>

Napisano
Spoko Zelig a.k.a. K.Abt. :) Wrzucaj ciekawe rzeczy z tych kroniczek. Jak będziesz miał czas to potnij tego z kłopotami żołądkowymi.

bjar_1

pzdr
Napisano
Co do mojego zdjęcia z wózkami to podpisane było że to Rosja, ale ja osobiście stawiam na Francję 1940 (jakos same wózki nawet takie nie radzieckie :))no i ta atmosfera jeszcze fajnej" wojenki, potem było gorzej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie