K.Abt. Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Napisano 22 Czerwiec 2004 [to jest tylko preludium do wątku o dobrych Niemcach, który niebawem..]Wg. mnie ten jest nietypowy, bo:a. prawie spadł-ochroniarz. (wyciąłem go z kroniki i chwilkę przed, i po nim wprost roiło się od FJ)b. ma jakiś dziwny znaczek na hełmiec. coś dziwnego trzyma w łapce.
K.Abt. Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Napisano 22 Czerwiec 2004 (ten też z DW wycięty)Też nietypowy, bo ma czapeczkę nieregulaminowo przekręconą. W tym momencie narodził się hip-hop.Jeśli macie jakiś nietypowych, to zapraszam!
K.Abt. Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Napisano 22 Czerwiec 2004 O! I jeszcze ten wydał mi się jakiś taki inny. Jak widać SS było poważnie przereklamowane.(to ujęcie z urodzin 18-stego)
pomsee Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 Ten pierwszy trzyma w łapce browning wz.35 HP.
K.Abt. Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Napisano 22 Czerwiec 2004 ... albo ten festyniarz. - Mocno obrandowany.
K.Abt. Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Napisano 22 Czerwiec 2004 To HP miało jakiś udział w produkcji? Dopiero po wojnie przerzucili się na drukarki?
K.Abt. Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Napisano 22 Czerwiec 2004 Dobrze, że znalazłem. - Takie ietypowe spojrzenie" Niemca na wyzwolicieliską AC...
K.Abt. Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Napisano 22 Czerwiec 2004 i nietypowe hasło nietypowych.(Wyobraźcie sobie - gdyby okazało się, że Marsjanie mówią tylko po niemiecku i podczas inwazji Ziemi wyskoczyliby z takim hasłem.) (przerąbane...) (chociaż i tak nasi po chwili by się otrząsneli i zrobiliby" radyjka i alufelgi w tych ich spodkach...) (także spoko) (przeżyliśmy faszyzm, komunizm - to przeżyjemy i marsjanizm)
michalczewski Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 Browing HP czyli High Power. Bardzo ciekawa i niedoceniana konstrukcja. Produkowany w tym samym czasie co np Vis, Walter P38, Luger P08 tyle tylko ze one mialy magazynki jednozedowe, na 8 pociskow a HP dwozedowy na 13. Produkowany do dzis dzien.W sumie ze znanych pistoletow z II wojny to chyba tylko Vis nie jest produkowany :(
michalczewski Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 http://www.odkrywca-online.pl/picsforum4/thai_volunt.jpghttp://www.odkrywca-online.pl/picsforum4/asian_volunteers_copy.jpgTu masz bardzo nietypowych niemcow :)fotki wziete z tego dzialu:http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=5&ktory=81472#81472A ten na czwartej fotce to niezly poskramiacz smokow"W sumie zadko sie trafia zeby ktos mial naszywki za 4 zniszczone czolgi. Widzial ktos kiedys fotke wojaka z 5 takimi naszywkami? Moze mozna bylo zdobyc max 4?
Dykta Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 Nawiązując do tych fotek z postu powyżej:Czysta ta rasa nordycka, nie ma co!Pozdr.
Kopi Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 Witam.O ile się nie mylę to po 4 naszywce za zniszczenie czołgu przez pojednyńczego żołnierza dostawało się inną (bo 5 lub więcej wyglądało by nieestetycznie)tylko nie pamiętam czy też w formie paska na rękawie tylko w innym kolorze czy wpinki mundurowej.Było kiedyś w O".PozdrawiamKopi
Magach7 Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 Odpruwało się poprzednie i dostawało nową- w takiej samej formie lecz ze srebrnym czołgiem chyba...
pomsee Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 K.Abt - odnosnie fotki Schlesien.." Please nie wywoluj Ruperta z lasu!!!
zelig Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 But why?Bo ja np. bardzo chciałbym się dowiedzieć jak w końcu z tym Śląskiem było. Chociaż trochę się boję, że Rupert zacząłby stawiać te swoje słynne posty-pułapki...
marcinkappa Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 no to proszę bardzo, chyba najsłynniejsze z serii ietypowe".
zelig Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 he he, super! Nie widziałem... Czy to zdjęcie pochodzi z Zamojszczyzny?Kiedyś wstawiłem podobne do wątku o złomiarzach (tylko nie pamiętam do którego).No i idealnie pasowałoby też do wątku o dobrych Niemcach...
zelig Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 A tutaj - przewrotnie - idealnie typowy. Niedościgniony wzorzec aryjczyka. Aż ciarki przechodzą...(a na specjalne zamówienie mogę zrobić poklatkowo rzygającego z Totenkopfu")
zelig Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Nie gniewaj się, ale na razie odwołuję tego z kłopotami żołądkowymi. On pochodzi z takiego dokumentu ZDF-u SS" (w 6ciu cz.) Jak zacząłem go poklatkować", to otarłem się o inne fragmenty tego filmu i trochę mnie zmroziło.Np. tutaj zdjęcie z Babiego Jaru k. Kijowa. Efekt działań panów spod znaku trupiej główki >>>
bjar_1 Napisano 23 Czerwiec 2004 Napisano 23 Czerwiec 2004 Spoko Zelig a.k.a. K.Abt. :) Wrzucaj ciekawe rzeczy z tych kroniczek. Jak będziesz miał czas to potnij tego z kłopotami żołądkowymi.bjar_1pzdr
marcinkappa Napisano 24 Czerwiec 2004 Napisano 24 Czerwiec 2004 Co do mojego zdjęcia z wózkami to podpisane było że to Rosja, ale ja osobiście stawiam na Francję 1940 (jakos same wózki nawet takie nie radzieckie :))no i ta atmosfera jeszcze fajnej" wojenki, potem było gorzej.
marcinkappa Napisano 24 Czerwiec 2004 Napisano 24 Czerwiec 2004 W nocy nieźle popił i jeszcze nie wie że sie obudził na froncie, za 3 godziny będzie zapieprzał z karabinem i granatem w ręku na Linię Stalina......
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.